Wersja do druku
Widać jak niektóre gmole są starte.
Ten na hondzie w dżinsach ma jeszcze całe kolana, ale ładnie się składają do tej jazdy.
Mógłyś ponumerować zdjęcia.
Faktycznie zapomniałem o numeracji,btw:motocyklujesz ? :?:
Już nie, ostatni mój niezły jednoślad to "pyrkacz" Yamaha 535 Virago.
A, teraz został mi tylko "zabytek" motorower Komar z 1966 roku :)
Mam sporo tego, Rafał Pasierbek czy mistrz PL trialu moto... Fajna zabawa. :) Ale niestety imageshack zupełnie dało ciała i już nawet nie można tam wrzucać fotek.
zdjęcia ani nie powalają pod względem technicznym ani pod względem obróbki. Kiedyś jak fotografowłem sport itp przeczy, motoryzacje, to usłyszalem bardzo ważną informacje o moich zjęciach, a mianowicie brakowało w nich dynamiki, u ciebie zachodzi ten sam problem. Motory to maszyny które są głośne, pachną/śmierdzą paliwem, a w tym specyfinczym rodzaju są mocno zmodyfikowane i czesto poniszczone, daje to samk takiego "brudnego" męskiego sportu, gdzie Pan Krzysiek z biura nigdy tego nie zrozumie, a u ciebie własnie jak u mnie kiedyś, wygląda to wręcz jakby motocykliści pozowali, wiele z tych zdjęc zobacz ze mozna odebrac za takie które nie są w ruchu :) pozdrawiam
Taki sobie ten set... Całość sprawia wrażenie jakbyś znalazł się tam przypadkowo, pofocił 5min i poszedł do domu;)
Po pierwsze, dynamicznie foty leżą - czas 1/1000 i masz przepis jak zamrozić ruch (łącznie, a może przede wszystkim, z kołami)
Po drugie tło. Na pierwszej fotce było tak ciekawe tło, że aż ostrość postanowiła sobie tam zawędrować;). Na innych nie jest lepiej...
Po trzecie. Kiepski wybór figur(?), trików(?) - chłopaki wyglądają jakby egzamin na kat A zdawali (fot 1-3), a jak już kolega na 5 pojechał na tylnym kole, to potraktowałeś go 275mm.
Napisałeś kiedyś w czyimś poście coś takiego:
Najprościej: porównaj swoje fotki z innymi z podobnych imprez,zobaczysz różnice.
No właśnie...
Pozdrawiam
Nie narzekajcie :lol: . Gdybyście widzieli jak jeżdżę na nartach :roll: , to dopiero prawdziwy koszmar :mrgreen: .
6
7
8
9
drugi set napewno ciekawszy, ale nie oznacza to ze dobry, jedynie 6 bym zostawił bo im niżej tym słabiej :( nr.7 jest terenówka, jest piach, jest był jest akcja, i są ludzie których kompletnie nic nie wzrusza, ręce założone na siebie, telefon w łapie i logowanie na fejsa pewnie włączone :) nr. 8 wolałbym mniej dołu więcej góry i więcej boków kadrowałbym w panorame (uważam też że z nieba można znacznie więcej wyciągnąć, wydaje się mega zdechłe) na nr.9 niby ostro ale nie od konca, nudno
zysk niewiem skąd ten komentarz? na zdjęciu pokazujesz bardzo dynamiczny samochód i niewzruszonych ludzi, którzy pomimo fajnej akcji dają odczucie ze jednak nie ma na co patrzeć. na zdjęciu nie widze zadnego kina,teatru itp. itd.
sorry za komentarz , nie ma potrzeby waracać i się wypowiadać :)
Nie zrozumiałeś mnie,nie szkodzi.Zgodziłem się z Twoją opinią o znudzonych ludziach.A tych właśnie umieściłem specjalnie.
Mam jeszcze kilka fotek,liczę na Twoją opinię,ocenę,radę i innych też.W przypadku większości z nas, tylko opinia i ocena fotografujacych ma jakiś sens,bo 99 % znajomych ,rodziny ma tak mgliste pojęcie
o fotografowaniu,że nawet na krytykę nie można liczyć :mrgreen: .
W mojej opinii.
Zdjęcia 6,7 - momenty mega, ale niezbyt dobrze pokazane... tak jakbyś ustawił się po niewłaściwej stronie drogi. Akurat bardziej przeszkadzają mi te trawska niż ludzie. W przypadku 7 mogłeś przesunąć się trochę w lewo - być może udałoby się uniknąć tych chaszczy.
Fot. 8 - czemu pokazałeś akurat tą fotę, skoro w swojej innej galerii masz lepszą
http://www.canon-board.info/sport-ak...ja-rajd-92610/ - zdjęcie nr1. Tutaj quad za chwilę wypadnie przez lewą krawędź - wszystko ciekawe, co działo się za tylnym kołem, zdecydowałeś się obciąć.
Fot. 9 Ot i kierownik quada - nic poza tym.
Jak dla takiego amatora jak ja, to:
6) jest super fajna,
8) widać, że chłop balansuje (koła skręcone) jest akcja,
9) za mało widać maszynę.
10. zabija wzrokiem
11. gdyby nie dym to bym pomyślał, że go tam dokleiłeś
12. ciekawe ujęcie ale niebieska banda strasznie rozprasza i skąd taki pomysł na obróbkę? jakieś zażółcone to zdjęcie
13. ujęcie podobne do poprzedniego ale o wiele bardziej przyjemne w odbiorze, nie ma "śmieci" w kadrze, do tego kolor nie razi. Ja bym pomyślał nad minimalnym zwiększeniem GO
14. taki pstryczek z szerszej perspektywy, nie wiadomo co jest tematem tego zdjęcia
Zdecydowanie brakuje mi u Ciebie panoramowania, które dodało by więcej dynamiki zdjęciom.
Nie pierwszy raz to słyszę,pracuję nad tym ,dzięki .
15
Przy prawie wszystkich twoich zdjęciach mam wrażenie, że ja kadrowałbym je szerzej. Ale od zdjęć mnie nie odrzuca, więc do galerii będę zaglądał :) Pozdrawiam i życzę udanych kadrów.
Wlasnie brakuje mi szerokosci. Ludzie troche jakby wyjeci ze swojego swiata. Pokaz ich szerzej. To tak wg mnie.
23 brakuj mi tej lewej strony a tak super! 24 za to super jak dla mnie w 25 nie wiadomo o co chodzi " co to za zbiegowisko, co tu się dzieje, co to za raca?"
Nie tylko twój, na pewno. Mi się wydaję że warto pokazywać dużo, ludzie pomogą czasami coś wybrać i pokażą błędy których potem łatwiej uniknąć. W sumie to każdy widzi dany kadr po swojemu, każdemu coś brakuje w czyjejś fotce lub jest czegoś za dużo. Trafić ideał podobający się wszystkim, to trzeba być naprawdę dobrym w te klocki. w 23 brakuje mi dokladnie wody w którą był by zapatrzony ten Pan z wiosłem. w 25 rozpędzonej motorówki, czyli szerszy kadr i pan z racą i rozpędzona motorówka było by idealnie, a tak no stoi gośc nad wodą z racą nie wiadomo po co... W 24 ta ręka zasłaniająca rażące słońce, lub wycierając krople wody z szybki kasku dodaje uroku temu zdjęciu. Gdyby nie ona to było by takie zwyłe zdjęcie, ale nie jest przynajmniej moją uwagę przykuło.
30. Jak dama podrozuje motocyklem :-)
31-33 Dla mnie motoryzacyjne klimaty są najciekawsze, a "starocie" szczególnie.
No to może coś Tobie podpasuje :)
35
36
37
38
Nooo jasne - warto pooglądać. Na żywo posłuchać silników na Zlocie...ech.
@36 DeLorean? Back to the future IV? ;)
Oczywiście :) ,no może nie ten sam egzemplarz ....
39
40
39 za słabo rozmyte śmigło jak dla mnie
40 dziwna perspektywa - do mnie nie przemawia
To piloci mieli być najważniejsi,a nie chciałem aby wyglądali jak miś z okienka.
Widocznie coś poszło nie tak jak chciałem.
41
42
Nie mogłem się zdecydować ........... ,bo temat ten sam.
46-48 - gdzie są zrobione ? Straszenie mętna rzeczna woda .
47) zielony nie jest lekko przesadzony, albo mój staruszek MAG tak intensywnie wyświetla.
Kambodża,Tonle Sap.
49
50
51
49) Dla mnie niebywały kontrast - woda jak błoto i taka niebieska łódka z wystającą śrubą - fajne zdjęcie.
50) U nas dzieci mają kotki, pieski, a tam proszę "zaprzyjaźnione" gady i zawsze będzie co zjeść.
52) Fajne ujęcie - żarłoczny ten ptaszek. Wiesz co to za jeden, bo ja się na tych stworzeniach kompletnie nie wyznaję.
Tak na oko:szpak,ale głowy nie dam.To już znajomy.
53
54
Fajne foty, zrobione w ptaszarni - siatka w tle.
Ja tam braków specjanie nie dostrzegam, masz widocznie czyste i równe szyby :)
Kilka razy robiłem przez szyby i wtedy widać było wady szkła w oknie (nierównomierności grubości), ale ma stare okna, to może dlatego.
Na zdjeciu 52 może lekko coś jest z lewej strony, ale i tak o wiele lepiej niż na moich fotkach.
Dzięki za dobre słowo,aby tematu nie przeeksploatować,końcowy portret zywiciela.
55