[Radex] ... w wolnym czasie
Po krótkim pobycie z Wami postanowiłem podzielić się moimi zdjęciami. Pstrykam, bo lubię i to mój sposób na odstresowanie po pracy. Nie zarabiam na fotografii, więc jest to jedynie hobby (na razie :mrgreen: ). Zaczynałem od Caplio r7, potem był Sony DSC-V3 (poczciwa stara konstrukcja), a obecnie 1100d. Poszedłem po taniości, bo rodzina i dzieciaki również wymagają wkładu finansowego, ale coś czuję, że za kilka lat będzie lepiej ;) Zdjęcia będę wrzucał porcjami, żeby nie wywalić wszystkiego na raz. Czy krytyka potrzebna? Tak, na pewno, bo mobilizuje do poprawy i zmusza do działania. Bez smęcenia jedziemy:
Wrzut z tegorocznego lata, wszystkie Helios
1.
2.
3.
4.
5.
Odp: [Radex] ... w wolnym czasie
bardzo fajnie. troche ostrości brakuje na 1 zdjęciu na muszelce a na drugim na pszczole
Zdjęcie 8 bardzo ciekawe. Co to za ruiny?
11.
Kościół ewangelicki w Żeliszowie. Tu ciekawy film Patryka Kizny TheChapel. A short film by Patryk Kizny. (HDR timelapse) on Vimeo
Listopadowo
12.
13.
14.
15.
Co to za helios? Fajne kolorki.
Гелиос-44М-2 58/2 ... kupiłem na "alledrogo" za śmieszne pieniądze, żeby sprawdzić jak to jest z ruskimi. Został ze mną do dziś. Fajny do portretów, ale pod światło okropnie mydli, chyba że akurat chce się uzyskać taki efekt ;-)
16.
Cytat:
Zamieszczone przez
Radex
Kościół ewangelicki w Żeliszowie.
Kiedy robiłeś tam zdjęcia? Można tam normalnie wejść np. z Młodymi.
Nocne fajne.
Chyba już nie można wejść bezkarnie, bo gmia Bolesławiec przekazała obiekt w darowiźnie fundacji, która ma zająć się odbudową zabytku. Fundacja Twoje Dziedzictwo
Lipa. Od przeszło dwóch lat zbieram się żeby tam pojechać.
panie a makro z pierscieniami jakimi? :p od m42 czy eosowymi ? :p
potwierdzenie ostrości działa jak są pierścienie canonowe + przejsciowka m42 z potwierdzeniem? :p
ciężko chyba z tym macro, bo bardzo ciemno jak domykasz tego heliosa ?
Ja niedawno za 35zł kupiłem ten sam tylko 44-2 bez M :p jeszcze nie zdążyłem popstrykać, ale widzę, że foty świetne :D
Teraz zamawiam pierścienie posrednie do canona z przeniesieniem automatyki z metalowym mocowaniem i się zastanawiam jak będzie działać do macro z tym heliosem :p
Pierścienie lub mieszek makro m42 ... canonowskich nie posiadam. Ciemno i ciężko ostrzyć, ale dopiero zbieram na lampę. W plenerze będę myślał nad blendą. Przejściówka bez potwierdzenia ;-)