Ostatnio coraz więcej osób pisze na końcu posta zdanie dotyczące tego czego użyli do wysłania tegoż posta. Po co?
Wysłane z dyni na satanistyczne Halloween.
Wersja do druku
Ostatnio coraz więcej osób pisze na końcu posta zdanie dotyczące tego czego użyli do wysłania tegoż posta. Po co?
Wysłane z dyni na satanistyczne Halloween.
Te podpisy są automatycznie dodawane przez programy z których został napisany post, oczywiście jest opcja żeby wyrzucić ten podpis ale nie wiedzą albo nie chcą tego zlikwidować.
Fakt, trochę to irytujące przy przeglądaniu
A co to komu przeszkadza.
wyszukiwarce forumowej przeszkadza, to raz.
uzytkownikom, ktorzy musza czytac darmowa reklame, to dwa.
po to sa google, zeby znalezc opcje wylaczania takiego spamu.
a dodatkowy zapis w regulaminie tego forum moze znaczaco pomoc niektorym w umiejetnosci wyszukiwania takich informacji. osobiscie jestem zdecydowanym zwolennikiem dodania takiego zapisu w regulaminie, bo to jest robienie smietniku z forum...
tez mam nadzieje, ze ten watek sciagnie osoby zmeczone takimi dopiskami i okaze sie to na tyle silny glos, ze pojawi sie stosowny zapis w regulaminie forum...
Nie wiedzą... szczególnie Ci, którzy ten podpis mają zmodyfikowany po swojemu :mrgreen:
Tak - irytują, bo często jest tylko kilka słów treści postów , a większość to stopki, podpisy itd. i trzeba przebijać się enty raz przez to samo.
O ile widzę sens stopek np. sprzętowych, czy z linkiem do galerii, to już to kto jaki tel. posiada z mojego punktu widzenia jest kompletnie nieistotne. A może ludzie fora mylą?:roll:
Chcą się pochwalić smartfonem, albo innym tabletem. Przecież nie każdy ma.
Ludziom nie chce się zaglądać w opcje tapatalka, a można to zrobić w 1 minutę. Jestem za, bo też mnie to irytuje, a u siebie mam podpis wyłączony
Nie zaglądałem w opcje bo mi to nie przeszkadzało. Też już wyłączyłem.
Ale o co chodzi ?
-------------------------------------------
Wysłano z maszyny do szycia "Łucznik"
irytacja z powodu głupiego podpisu? słaby macie układ nerwowy... melisę zalecam.
Może i masz rację ;-)
A jednak, jest to irytujące. Odwracają uwagę od treści wątku bardziej od troli...
google czy inne przegladarki indeksujac tresc postow moga nie odrozniac takich dopiskow od faktycznej tresci uzytkownika. chociaz przy tych standardowych dodatkach co najmniej google powinno byc dostatecznie inteligentne...
natomiast niewatpliwie sakramencko wpieniajace jest to jak te dopiski smieca na forum. bo tez kogo do ciezkiej anielki obchodzi ze...
Sent from my telefon on kibel na drugim pietrze ???
pomysl ankiety jest sluszny, dodalem odpowiednia na poczatku watku.
Jestem przeciw regulowaniu tego za pomocą regulaminu.
Może piszą z tego samego powodu, z którego noszą paski z napisem CANON, widocznym z kilometra.
Rzeczywiście... problem wagi państwowej ;-)
Cichy najlepiej to podsumował ;-)
Jeśli jedni namolnie mędzą"piszę po polsku" i przeszkadza im brak kropki lub przecinka, to innym może przeszkadzać dopisek,podpisek z czego/czym w pocie czoła parę słów zostało naklepane ,często ten podpis jest dłuższy niż treść wypowiedzi.Wszyscy piszący z 'taptalka" powinni dopisywać gdzie aktualnie są,co robią,model telefonu,jego kolor a i inne detale pozycjonujące wysyłacza jak GPS- też podniosłyby wagę wypowiedzi.
ani mnie to grzeje ani ziębi, ale jestem przeciw (oddałem głos), ponieważ nie uważam za rozsądne regulowanie wszystkiego co się da w formie pisemnej i obligatoryjnej do przestrzegania. a jak ktoś nadal będzie wysyłał tego typu podpisy, to co, dacie mu warna, a później bana?
-----
Wysłano z.
zysk, cytat ze mnie, który podałeś, jest przykładem wypowiedzi wyrwanej z kontekstu...
Ja dotąd sądziłem, że te napisy są dodawane intencjonalnie i wyglądały mi przez to na nic innego niż pochwalenie się modelem telefonu. Stąd moje pytanie na początku wątku. Miałoby to sens na forach poświęconych temu tematowi ale nie tutaj.
Swoją drogą, jak to jest, że ludzie podpisują się własnym nickiem pod nie swoją wypowiedzią (skoro to jakieś programy same dopisują) i to im nie przeszkadza?
"bendem siem streszczał bo dzwonie z ajpada"
Ale o ci chodzi?
Spis sprzętu fotograficznego w stopce nie przeszkadza ale model smartfona już tak?
Za chwilę i tak większość porzuci lustrzanki i będzie używać telefonu do robienia zdjęć :)
Napisane z mojego 5Dmk3
Szczerze mówiąć także "wisi" mi ten problem, który to uważam za lekko wyolbrzymiony. Regulowanie wszystkiego i cenzorowanie trąci mi lekko starym systemem, ale jak ktoś się nudzi i nie ma żadnego zajęcia to zajmuje się takimi pierdołami.
Trochę z niewiedzy jak zmienić domyślne ustawienia a troche dla lansu, że mają iPhona :P
Jakie proporcje między tymi postawami ? Nie wiem.
Ja chyba też bym tego nie dokładał do regulaminu. Ostatnio jakiegoś nie doczytałem to znaczy zaakceptowałem przed przeczytaniem i wyłudzili ode mnie trzy dychy. Tu będzie podobnie i przysporzy to tylko roboty moderatorom. Ale może założyć wątek gdzie znalazłyby się pewne zachowania czy wpisy uważane powszechnie za obciach na Forum?
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Wysłane ze sklonowanych obcęgów
To forum fotograficzne i o ile może mnie zainteresować, kto czym fotografuje, to zupełnie nie obchodzi mnie telefon, jakiego używa. Tym bardziej, że jak ktoś wspomniał wyżej, często w poście są dwa słowa komentarza i zaraz cała linijka, z czego to wysłane.
Ale można jeszcze inaczej. Jak by na to nie patrzeć, jest to reklama.
I urządzenia, i softu. Jeśli ktoś bardzo chce reklamować na forum swoje urządzenie telefoniczne, niech zapłaci złotówkę od swego postu z reklamą urządzenia, którego używa.
Mógłbym wtedy przełknąć te wszystkie tapatalki wiedząc, że wysyłający płaci na zbożny cel, np. utrzymanie serwera.
Mnie to irytuje, ale nie głosuję za regulaminowym zakazem.
Powinna wystarczyć presja społeczna. A poza tym na forum nie widać człowieka, więc każdy rys osobisty jest cenny....
-->> Wysłane tym razem z peceta, ale mam też iPada, iPhona i iPoda, oraz sporych rozmiarów telewizor <<--
Ten podpis z czego został wysłany post to raczej kwestia oprogramowania, które samo, czasem bez wiedzy, dorzuca taki kawałek tekstu.
A myślałem że jestem sam :uff:
O ile dzieciaków chwalących się sprzętem kupionym przez rodziców potrafię zrozumieć, to dorosłych ni w ząb. Pewnie zwykłe prawo stadne..
Też jestem za usunięciem. Może W TEJ CHWILI nie jest to jeszcze bardzo uciążliwe ale pracuję w Banku gdzie czasem a aplikacji w wymianie maili gdzie wątek jest dość długi i wieloosobowy, to 4/5 czasu na przeczytanie tegoż wątku zajmuje odfiltrowywanie treści od pozostałej zawartości maila potocznie zwanej spamem (właśnie te stopki podpisy itd. ) Poza tym po co zaśmiecać bazę danych setkami kopii tego samego zdania? Stopka na bazie wisi raz. Ale taki spam w treści postu już nie.
A wracając do CB to bywały posty z tym wpisem "wysłano z" który był tak umiejscowiony że w życiu bym nie pomyślał że to już jest stopka. To był dla mnie po prostu enter w treści postu co przeszkadzało w czytaniu.
A ja głosowałem przeciw, nie jest to chyba problem rangi regulaminowej...
Jest to raczej sprawa elementarnej kultury i szacunku dla innych czytających, ale również tolerancji!
jako moderator zdecydowanie nie chce mi sie marnowac czasu na klotnie z uzyszkodnikami, ze podpis "wyslano z robura" jest be,
ze trzeba zmienic itd. itp. juz o reklamy w stopkach byly wojny i niejeden moderator naczytal sie sporej porcji laciny pod adresem
wlasnym i swojej matki :(
ale...
jako uzytkownik uwazam, ze takie podpisy sa mocno irytujace i powinny byc pietnowane. jesli jedyna metoda na pozbycie sie takiego
chamstwa jest regulamin i jego egzekwowanie, to jestem za rozszerzeniem tego regulaminu. forum jest dla uzytkownikow i jesli cos
nie odpowiada uzytkownikom (nie kolidujac z interesem wlasciciela), to powinno byc dla wspolnego dobra rozwiazane.
IMHO, poki co sprawa nie wydaje sie naglaca, wiec dodatkowy zamordyzm regulaminowy nie jest konieczny. ale wedlug ankiety
wiekszosc glosujacych jest przeciwko tym podpisom i grzeczne zwracanie uwagi osobom zasmiecajacym forum podpisami wydaje sie
doraznie najlepszym pomyslem. jakby sie sytuacja pogorszala, to trzeba bedzie wrocic do tematu...
W sumie rozwiązaniem najmniej uciążliwym by była "cenzura". Dodać czarną listę zdań i przed insertem na bazie automatycznie wycinać takie zdania. Moderator tylko co jakiś czas aktualizowałby taką listę.
Tylko że łatwiej by było to wprowadzić w ręcznie pisanej aplikacji niż takim gotowym silniku gdzie lepiej nie grzebać ręcznie, bo przy jakiejś aktualizacji coś się posypie.
Ale można zgłosić do vbuletin zapotrzebowanie na taką łatkę. Myślę że to zmora wielu forów. Być może nawet taka łatka już istnieje.
Panowie!
A może zamiast rozważać czy ma być podpis czy nie , zastanówmy się aby w wątkach było mniej kłótni a rozważania dotyczyły tematu wątku?
Każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii, swojego zdania a inny nie powinni w obraźliwy sposób je komentować!
Oczywiście , jeśli tematy opinii wyrażane są też kulturalnie.
Sorki za zmianę tematu na chwilę.
Zupełnie mi to nie przeszkadza, wręcz uważam, że to sympatyczny element taka informacja skąd, a właściwie za pomocą czego gość napisał i wysłał posta. Można prześledzić zmiany w technologii. :)
Ale rozumiem, że niektórych to irytuje. W sumie taka irytacja i podjęte kroki żeby jej uniknąć są mniej inwazyjne niż na przykład irytacja z powodu charakteru teściowej. Strach się bać co by zaproponował krewki moderator, których jak widać u nas nie brakuje.
ps. Melisa pomoże, może. :p
Mi to osobiście przeszkadza, ale tylko i wyłącznie kiedy przeglądam forum z telefonu. Na dużym monitorze to pomijam jakoś odruchowo, ale na telefonie często nie jestem w stanie i wtedy jest to irytujące, bo trzeba przewijać, a zamiast merytorycznej treści jestem raczony taptalkiem i innymi
Sprawa widzę urosła do rangi prawie państwowej ;-)
Mi nawet do tej pory nie przyszło do głowy, że można się czymś takim denerwować:) O wiele bardziej denerwujące są własne reklamy w stopkach, które sprawiają wrażenie jakby były jedynym powodem czyjegoś uczestnictwa na forum
Jako gadżeciaż, chętnie czytam, czym posługują się użytkownicy forum. Jednak rozumiem, że większość jest tu bardziej praktycznie ustosunkowana ode mnie i sam usunąłem (upewnie się zaraz) podpis dodawany przez tapatalk.
Jestem nowy, ale myslę, że mogę swoje 3 grosze. Pewnie z połowa przypadków stopek typu wysłano z telefonu z tapatalka bierze się z nieumiejetnosci konfiguracji - tu pomógłby jakiś watek przyklejony z zasadami konfiguracji najpopularniejszych narzędzi. jeśli chodzi o inne stopki, to dopóki nie sa krzykliwe, nie migają milionem kolorów czy jakimis gifami to az tak nie przeszkadzają. Ale jest to moje zdanie i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić ;)