Canon hand strap E1 vs. E2
Do puszki mam przmocowany standardowy pasek canona na szyje, ale nie lubie jak aparat zwisa mi z szyi, czasami tylko zawieszam go sobie na ramieniu. a problemow z tym paskiem duzo, bo np przy wkladaniu do torby zawsze musze o nim pamietac i wpychac go osobno do torby co zabiera czas. stad zaczalem sie rozgladac za zakims paskiem ktory pomoze mi w fotografowaniu a nie bedzie denerwowal. i znalazlem, produkowane przez Canona paski na reke.
E1, tanszy, chyba dlugo juz produkowany pasek
filmik z E1
przykladowy sklep
E2, drozszy, chyba nowo wprowadzony pasek
filmik z E2
przykladowy sklep
nie wiem dlaczego ale na anglojezycznych stronach mozna wyczytac ze E2 jest do 60d, ale musi pasowac do kazdego modelu, cudow nie ma.
nie patrzac na cene, interesuje mnie ktory lepiej lezy w duzej dloni? roznica jest napewno bo maja inny ksztalt. mial ktos do czynienia z oboma paskami?
//edit: dodam ze fotografuje zawsze z podpietym gripem
Odp: Canon hand strap E1 vs. E2
Trochę odświeżę.
Myślicie, że ten to oryginał?
BEA: CANON E1 Hand Strap ( pasek na rękę) (3359254805) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Wiem, że te za 30zł to są chinole ale ten też chyba nie wygląda jak prawdziwy E1, na zdjęciu brakuje chyba 2 plastikowych elementów, czy się mylę?
Cytat:
Zamieszczone przez
paddy
wygląda na oryginał, kosztuje też jak oryginał, a wszystkie elementy są na pierwszym foto.
oryginalny Canon E1 Hand Strap składa się z 4 elementów:
- skórkowej osłony na rękę,
- paska,
- plastikowego "oczka" regulacyjnego z logo Canon,
- metalowego "oczka" pozwalającego doczepić pasek na szyję.