Witam, czy ktoś ma może namiary na jakiegoś dystrybutora lub e-sklep lub zwykły sklep ( wawa) z paskami do aparatów (duży wybór) ?? Ważne też zeby ceny były w miare przyzwoite :lol: Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam, czy ktoś ma może namiary na jakiegoś dystrybutora lub e-sklep lub zwykły sklep ( wawa) z paskami do aparatów (duży wybór) ?? Ważne też zeby ceny były w miare przyzwoite :lol: Pozdrawiam
raysfoto.pl
kurcze to zwykły firmowy Ci nie wystarcza? :lol:
Przepraszam że pytam , bo moze się nie znam jaki pasek chciałbyś kpić żeby sprostał twoim wymaganiom?
chyba że nie chcesz sie afiszować z napisem firmowym, to rozumiem, albo szukasz pod kolor?
zobacz też tu: http://www.allegro.pl/showcat.php?id=8854
Firmowy sie zapodział :lol: Chciałbym poprostu jakąś stornke z takimi bajerkami żebym mógł sobie pooglądać, powybierać ;-)
Vitez, dzięki za linka :)
Ps na allegro juz patrzylem :twisted: :wink:
Chcialem kupic jakis pasek do aparatu bez napisu, tak zeby nie rzucac sie w oczy z tym napisem Canon. Widze ze na Allegro sa paski Matin.
Moje pytanie, co sadzicie o tych paskach? I czy wygodniejszy jest NEOPREME 043 - MATIN czy NEOPREME 038 - MATIN? A moze ktos uzywal NEOPREME 043 PLUS -MATIN. Bardzo prosze o wasze opinie o tych paskach.
Ja stoje przed takim samym wyborem. Na pewno bede bral jakis neoprenowy, ale z tego co wiedze to te paski sa strasznie krotkie :(
Te paski Matin maja 110cm, to prawie tyle co pasek Canona ktory dostalem z aparatem.
Tylko uważaj na te neoprenowe bo niektóre mają taka gumę od środka i jest to strasznie niewygodne...Cytat:
Zamieszczone przez Polaco
moj pasek jest tylko delikatnie mlodszy ode mnie, tak to czesc mojej taktyki, nastepnym krokiem bedzie oklejenie calego aparatu czarna tasma izolacyjna i odrapanie tu i tam, to jeszcze skuteczniej zniecheci zlodzieja :)
Ja aparat juz okleilem. Drapac to go raczej nie bede, bo to zniecheci nie tylko zlodzieja ale i w przyszlosci kupca, jesli bede chcial zmienic body.
Ja mam z www.raysfoto.pl pasek czarny, bez napisu (a wlasciwie dwa - po jednym do kazdego body) i nie narzekam :)
W jaki sposób oklejacie sprzęt? Można jakieś fotki, jak to wygląda?Cytat:
Zamieszczone przez Gizzmo
Podkładacie coś pod taśmę (np, żeby totalnie nie zasyfić body; szczególnie, że taki klej może się roztopić w słońcu jak się aparat trochę na szyi ponosi..)
Cytat:
hmm z tym klejeniem i drapaniem to mial zart byc...
ale jesli ktos rzeczywiscie okleja sprzet to tezbym to chetnie obejrzal...
Kleju na tasmie izolacyjnej jest niewiele, wiec raczej nie ma sie co roztapiac. :)Cytat:
Zamieszczone przez dentharg
A ja mam w 300d pasek od 650, stary i wytarty. Z kolei 650 dynda na bajeranckim pasku "canon digital" :twisted:
moj wisi na pasku od 100, podobnie poniszczony... a co do kleju to sie nie zgodze, po pewnym czasie maźktora nazywasz klejem, na tasmi izolacyjnej zasyfi Ci wszystko... jesli nie jest za pozno wybralbym inny wariant
Vitez, a mozesz napisac jak dlugi jest ten Twoj pasek ? Zakladam ze kupiles ten neoprenowy o szerokosci 6,x cm.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
W sumie planuje ten zakup zrobic osobiscie, wiec nie ma strachu. Jak bedzie jakas dziwna guma to raczej nie wezme...Cytat:
Zamieszczone przez Robert P.
Hihi, a ja mam zarówno do 10D jak i do 20D oryginalny pasek Canona, a napisow na nim ni ma :mrgreen:Cytat:
Ale swoja droga, ostatnio kupilem (zona sie domagala :) ) pasek Tamrac do statywu i kurcze jednak roznica w komforcie jest spora... (Jurek - zwracam honor, bo to chyba Ty kiedys mnie przekonywales, ze nie wiem co dobre). Chyba bede musial sobie takie sprawic tez do body - bo to kurcze obciach, zeby miec lepszy pasek przy statywie niz przy aparacie :)
Jakto, pasek od statywu chcesz przypiac do aparatu ? :shock:Cytat:
Zamieszczone przez muflon
To taki uniwersalny, w zasadzie jest do aparatow, ale do 190Pro pasuje tez bardzo dobrze.Cytat:
Tasme na aparacie mam dopiero dwa tygodnie i jeszcze nic zlego nie zaczelo sie dziac. I tak sobie mysle, poprawcie mnie jesli sie myle, ale nasadki Lumiquest mocuje sie na zepy ktore przylkeja sie do lampy i nikt o zasyfieniu lampy nic nie mowi. A moze mowi...Cytat:
Zamieszczone przez thorin
a ja mowie z perspektywy kabli polatanych przez mojego ojca, az mna wstrzacha jak sobie przypomne jak sie od nich kleilem :)
Body okleja sie elastyczna tasma izolacyjna plastikowa. Nie okleja sie natomiast tasma materialowa , ktora nasaczona jest jakas kleista masa bitumiczna.
i gdzie to kleicie zeby podejrzanie nie wygladalo ? :) MacGyver w jednym odcinku caly wysmarowal sie wszystkimi brudami swiata i tak dostal sie na statek pelen zlych chinczykow, nikt go nawet nie zapytal czy na statku pracuje, ale czy nie byl to dziwny widok, amerykanin wsrod chinczykow ? bezpieczenstwo i owszem ale czy jest sens pojawiac sie pozniej z takim aparatem w towarzystwie ? :) wyglada sie jak "christmas tree man" na polu golfowym, choc zycze kazdemu takie sprzetu pooklejanego naklejkami...
W towarzystwie chcac sie pokazac zawsze mozna odkleic tasme i zaimponowac wujkowi Zbyszkowi swoim sprzetem. Ja wybieram sie na Ukraine i nie mam zamiaru tam nikomu imponowac, chce robic zdjecia.
w nosie mam ironie, staralem sie tylko ostrzec przed tymi tasmami, choc moze rzeczywiscie sie myle, ukraina to wschodnie rubieze chaosu, inna bajka. Moj aparat nie nalezy do tych z ktorych zdjecia sa robione u cioci na imieninach ale przeciez na codzien nie musi wygladac jak by wyladowal sam po przebyciu czarterem trasy 10 pietro - parter, tymbardziej ze jest o zgrozo srebrny tfu tfu :)
Panowie, czy z tym oklejaniem aparatu to nie OT w tym watku ? No wlasnie... :)
Nie chcialem byc ironiczny, mowie tylko ze potrzebuje aby aparat nie rzucal sie w oczy.Cytat:
Zamieszczone przez thorin
Nie wiem dokladnie jaka dlugosc. Wiem ze jest:Cytat:
- materialowy (czy to neopren? nie znam sie)
- w miare wygodny
- wystarczajaco dlugi
A jaka ma czerokosc? Bo nie wiem czy im szerszy = bardziej wygodny czy nie.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Pierwszy jest z klamerkami (nie ufam takim rozwiazaniom). Za to drugi jest za krotki dla mnie :cry:Cytat:
Zamieszczone przez dentharg
Osobiście wole nikomu nie imponować, bo nie cierpię jak ktoś mi liczy. A jak ktoś się pyta co to za aparat i ile kosztował to mówię że to taki stary wilegachny Zenith z naklejką Canon. Przeważnie wierzą.Cytat:
Dobre - ludzie są naiwni a szczególnie wstyd się przyznać moja żona jak przynoszę do domu kolejny obiektyw za 3.000 to mówię iż tylko pożyczyłem - i tak mam już ich 5 wszystkie pozyczone. buziaki
Interesuje mnie pasek do apartu ale taki ktry by był szybko odpinany, ma cos takiego Lowepro.
Ktos uzwa takiego lub podobnego?
Ja mam do statywu taki pasek Tamraca - on w zasadzie jest ideologicznie właśnie przeznaczony do aparatu. Sympatyczny w dotyku, solidny itp. Całkiem spoko, jak kiedyś będę miał do wyrzucenia trochę $$$ to sobie takie do body może też dokupię. Ten kupiłem tylko, bo żona się domagała paska do statywu - dla mnie te dostarczane z Canonami są OK.
MATIN miał chyba też w ofercie paski z klamerkami...
Sprawdz na allegro.
Ja to straszny amator jestem bo nie mogę pojąć po co pasek ma być szybko odpinany, lub w ogóle odpinany ???Cytat:
Zamieszczone przez aqua
Prosze o oświecenie ;)
jakbys sam nosil swoj statyw, to bys pasek z wlasnej woli kupil :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Normalnie wlasnie sie jak pro poczulem :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez perlpa
Ot czasami zawadza. Wlasnie wtedy chetnie bym go odpial :D
Ja jak robie zdjecia pionowo to dosc czesto pasek z gory "rzuca" mi sie akurat na wizjer i nieco przeszkadza, ale wtedy albo go odgarniam albo owijam wokol nadgarstka i po problemie.Cytat:
Cytat:
Przeszkada jak aparat jest na stywie tuz nad lustrem wody
ostatnio mi przeszkadał jak glowice przykrecilem do samej deski i robilem foty na mokrej ziemi i pasek sie czasem odkecał i moczył i brudził w błotku
Ja mam taki pasek, jest gumowy i się rozciąga, wygodne jak się biega skacze itp z aparatem :) co do szybkiego odpinania to jest to pomocne bo czasem ten pasek mnie denerwuje i fajnie jest się go szybko pozbyć. Główna wada jak to u MATINa napis canon się łuszczyCytat:
Zamieszczone przez marcingreen
(to samo mam z soczewkami makro napis "matin i oznaczenia soczewek" już mi całkowicie zeszły)
A czy nie paskow bez napisow ? chyba sa...
też mam ten problem i też mnie to denerwuje...Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
ale jakoś sobie radzę :D
Pasek (jak mam machac aparatem) w zdjeciach zywiolowych i jak mam biegac czy machac aparatem obijam w nadgarstku. Juz z 2-3 razy nie polecial w sina dal dzieki takiej zawijce.
Gumowy? Ale to właśnie podczas biegania może zęby wybić!Cytat:
Zamieszczone przez maro25
Może nie tyle gumowy co elastyczny, to prawda jak wykonuje się jakieś ryzykowne manewry z aparatem to lepiej go chwycić w ręce :) Pasek jest wygodny na długich spacerach bo jest szeroki i miękki a jak nie jest już potrzebny to można go łatwo zdemontować
Dzięki chłopaki za uświadomienie :) Owszem przy zdjęciach pionowych ze statywu pasek pada na wizer ale do przekładam na stronę obiektywu i cześć. Jakoś nie pomyślałem że są prostrze sposoby ;)Cytat:
Zamieszczone przez aqua
Przyznam że przypadek z foceniem "z wody" jest bardzo dobry. Może o czymś takim pomyślę?
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi