Miales w tej dyskusji nie uzywac stanowiska Moderatora :P wiec nie ciachaj ani nie cenzuruj watku tylko przenies co trzeba w CALOSCI :) do Hydeparku :)
Wersja do druku
Miales w tej dyskusji nie uzywac stanowiska Moderatora :P wiec nie ciachaj ani nie cenzuruj watku tylko przenies co trzeba w CALOSCI :) do Hydeparku :)
Skoro ci tak zalezy to bedzie w Hydeparku... tylko problem jest z tym "w CALOSCI" ... nadal nie mam ochoty na chirurgiczna babranine a przenoszenie niektorych wypowiedzi bez edycji to byloby okaleczenie tego watku... jak sie bede nudzil to to zrobie, by i inni mogli sie posmiac jak moza miec tak niski poziom zrozumienia :twisted: (oj... znowu jezdze po tobie :mrgreen: ).Cytat:
Zamieszczone przez santiblue
Sory Vitez, ale ja odniosłem zupełnie inne wrażenie.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
A masz prawo sobie odnosic wrazenie jakie tylko wolisz :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez Aszu
A moje zdanie i podejscie jest takie jak powyzej, twoje wrazenie tego nie zmieni, jest tylko opinia niezgodna z moim wlasnym, prawdziwym podejsciem :P
I bardzo dobrze, mamy odmienne zdanie i to się liczy.
Co by było, gdyby wszyscy mieli podobne gusta!
Zrozumienia czego? Do mnie pijesz? Chyba nie zbyt dobrze celujesz. A poza tym "tobie" pisze sie z DUZEJ litery bo z malej to brak szacunku. Taki elokwentny a zasad kultury chyba troszke brakuje....Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
jakoś żeś się sam udatnie zrecenzowałCytat:
zem prostak i tylko niegrzecznie się wypowiadac potrafie.
więc nie bedzie żadnej riposty; nie chce mi się z Tobą gadać, Vitez, boś burak niereformowalny (to za moje niskie IQ, od którego się odczep, bo i tak nie sięgniesz)
i za przedmówcą: jak piszesz do kogoś, to pamiętaj jednak o dużym "T"
Panowie, to forum nie służy do rzucania obelg. Musimy (nie znamy się osobiście) się tolerować, i wymieniać doświadczeniami.Cytat:
Zamieszczone przez zbichuu
To że ktoś napisze Tobie przez t - trudno, mnie to nie razi.
Zniszczyć coś na co Ktoś długo pracował jest łatwo.
OK?
no nie ...Cytat:
prostego pytania zawartego w przenosni
nie mogę tego tak zostawić
przecież to bełkot
"proste pytanie zawarte w przenośni"
a wiesz li Ty, co to przenośnia ? z definicji pytanie w niej zawarte nie może być proste, pomijając fakt, że zwrot "założę się, że nie czyta crw" ma się do przenośni jak Twoje IQ do mojego
lata świetlne Panie Moderator
i pokropkój sobie ile chceszCytat:
Kropka z mojej strony
[ Dodano: 23-07-2004 ]
okCytat:
OK?
ale to nie ja zacząłem obrażać i mam prawo się bronić przed niewybrednymi atakami
proponowałem Vitezowi zawieszenie broni i przejście do meritum, i to dwukrotnie
i co ? i nic
Pozwól ZDZICHUU, że spytam, (nie obrażając):
Czy wiesz kiedy człowiek może wykorzystać swoje IQ?
Właśnie w takich sytuacjach.
IQ to suche liczby, o niczym nie świadczą. Można IQ mieć duże i siedzieć w "ciemnościach". Liczy się to czy umesz z niego korzystać.
Czy umiesz zapanować nad emocjami? Jeśli nie to IQ jest nieużywane.
Sposób przekazu też jest ważny.
Mając postawę roszczeniową w stosunku do innych ludzi, powodujesz, że nie jesteś traktowany poważnie.
Zanim napiszesz coś o kimś, przemyśl to ZDZICHUU.
[ Dodano: 23 Lipiec 2004 ]
i trudno! Świat się nie zawali.Cytat:
proponowałem Vitezowi zawieszenie broni i przejście do meritum, i to dwukrotnie
i co ? i nic
Niestety nie dalo sie inaczej... zbyt wiele poprzednich wypowiedzi bylo zlozonych zarowno z offtopicznych jak i ontopicznych cytatow i nie dalo sie je bez dziurawienia wlasciwego watku przeniesc. Nie da sie pisac wypowiedzi "za kogos" wiec i nie da sie samych fragmentow wypowiedzi przeniesc - albo cala wypowiedz, albo nic.Cytat:
Zamieszczone przez santiblue
Dlatego zdecydowalem sie usunac/zmodyfikowac az do tego momentu.
Wszystkie powyzsze posty juz zboczyly mocno poza temat watku i podforum a wrecz zapedzily sie do calkiem niezlych obelg, dlatego zakasalem rekawy by to przeniesc na Hydepark. Poprzednie wypowiedzi zostaly wyedytowane lub usuniete tak by dziur w oryginalnym watku czy neizrozumialych wypowiedzi/cytatow nie zostawiac - dzieki temu wyglada on teraz w miare sensownie i da sie w nim bez obaw kontynuowac rozmowy o zestawie 10D zbichaa.
jak dzieci.. idzcie lepiej na lizaka..
Ja nie bardzo wiem o co chodzi ale tak sobie mysle ze lizak to nie powinien byc raczej jakas rÓzgaCytat:
Zamieszczone przez Czacha
"Rózga" jesli juz :P
tobie to i rUzga nie pomoze..
Bedac kims na stanowisku, trzeba zachowac pokore i umiar w swoich osadach bo jest sie osoba, ktora powinna byc bezstronna i bynajmniej nie powinna powodowac starc, jednak widze coraz czesciej ze pewne osoby o tym zapominaja, wywyzszajac sie, tworzac wlasne smieszne zasady i dzielac ludzi na rownych i rowniejszych.Cytat:
Zamieszczone przez Aszu
Dlatego nie dziwie sie Zdzichowi ze tak zareagowal, wiec Aszu przyjzyj sie pewnym watkom jeszcze raz a zobaczysz powody takiego zachowania.
Tak na marginesie - zaczyna tu panowac naprawde niemily klimat... i glupie emotikony tego nie poprawia.
zgadzam sie z tym!Cytat:
Tak na marginesie - zaczyna tu panowac naprawde niemily klimat... i glupie emotikony tego nie poprawia
Mi równiez to się nie podoba - dlatego zaczne chyba zamykac takie watki.Cytat:
Zamieszczone przez Przemek Białek
Cytat:
Zamieszczone przez LukasS
a mi sie troche wydaje ze jedyne do czego niektorzy daża to wykaznie ze Vitez jest złym moderatorem lub po prostu pokłoceine się z nim.
Całość podsumował bym tak Vitez ma prowokacyjny styl niektorych wypowiedzi - ale nie ma w nim emocji ani wyrachowania - wiec prosilbym wszystkich o zaprzestanie na sile udowadniania sobie kto ma racje.
Kazdy nastepny watek w ktorym zauwaze odrobine chocby tego o czym tu napisalem bede zamykal.
to jesli tak to chcialbym zebys osadzil sprawe ostrzezenia ktore dostalem, czy slusznie?Cytat:
a mi sie troche wydaje ze jedyne do czego niektorzy daża to wykaznie ze Vitez jest złym moderatorem lub po prostu pokłoceine się z nim.
Całość podsumował bym tak Vitez ma prowokacyjny styl niektorych wypowiedzi - ale nie ma w nim emocji ani wyrachowania - wiec prosilbym wszystkich o zaprzestanie na sile udowadniania sobie kto ma racje.
Kazdy nastepny watek w ktorym zauwaze odrobine chocby tego o czym tu napisalem bede zamykal.
moj teks byl poprostu riposta, ale w tamtym przypadku to chyba emocje Viteza niewytrzymaly i poprostu go ponioslo...
Co nadal ma sie nijak do stanowiska moderatora - moderatora (jak to juz po raz ktorys pisze) ocenia sie po jego akcjach na forum.Cytat:
Moglbys miec konkretny zarzut do mnie jako moderatora gdybym, z powodu emocji _zrobil_ cos zle uzywajac uprawnien moderatora - na przyklad zaczal ciachac czyjes wypowiedzi, blokowac tematy, rozdawac ostrzezenia na prawo i lewo.
Nic takiego nie zrobilem, nigdzie nie naduzylem swoich uprawnien, a to ze mowie cos, pisze cos, pokazuje takie czy inne podejscie do spraw i zycia ma sie nijak do stosowania moich uprawnien tu.
Tak wiec gdy osadzasz mnie, jako osobe - to owszem, mozesz sobie mowic ze cos mnie ponioslo (z czym sie nie zgodze, ot tak sobie trajkocze a ty o moich emocjach nie wiesz nic gdy ich nie widzisz - nie da sie przekazac emocji w kontakcie internetowym, wiec i nie da sie ich ocenic czy kogos ponioslo czy nie).
Gdy osadzasz mnie jako moderatora - tutaj nie mozesz miec zadnych zarzutow gdyz nie naduzylem uprawnien ani stanowiska.
Moderator nie jest jakims ksiedzem czy prezydentem i dopoki nie lamie regulaminu i nie naduzywa uprawnien nie nalezy wymagac od moderatora swietoszkowatosci czy zabraniac mu wyrazac wlasne opinie bo "nie wypada" :roll: .
to odpowiedz mi na bardzo proste pytanie za co dostalem ostrzezenie za to ze za duzo pisalem czy za to ze to byl twoj pierwszy raz i chciales zobaczyc jak to jest moc poczuc sie wladza - ja nie wiem w dalszym ciagu, a usmiechniete buzie mnie nie przekonuja, bo jesli ktos mnie nazywa alienem czego niecierpie bo to takie brzydkie i chude to mnie sie gotuje, dlatego tez naturalna reakcja jest obrona w tym przypadku slowna....Cytat:
Gdy osadzasz mnie jako moderatora - tutaj nie mozesz miec zadnych zarzutow gdyz nie naduzylem uprawnien ani stanowiska.
Cytat:
Pytanie to kieruj do Vitez - ja nie jestem sędzią ale już napisałem że ja bym ci ostrzeżenia ne dał.
Vitez jest na forum moderatorem i mam zaufanie do tego co robi - jesli oczywiscie nie lamie przy tym zasad jakie ustalilem i nie przegina.
Ps. W moim mniemaniu moderator to nie tylko osoba ktora ma pilnowac pozadku na forum ale równiez ma pełnic rolę "motora napędowego" poprzez fachowość i znastwo tematyki.
Ps2. Funkcje moderatorow na forum są cały czas do wzięcia - bo trochę bedzie się trudno obrobić jeśli forum będzie cały czas takie aktywne
:lol:
Vitez - może po prosty wyjaśnij swoją decyzje raz na zawsze i nie będziemy wracali do tematu ?Cytat:
od niego tez bede chcial wyjasnien, juz o tym napisalemCytat:
Pytanie to kieruj do Vitez - ja nie jestem sędzią ale już napisałem że ja bym ci ostrzeżenia ne dał.
Za to:Cytat:
Ja za swoj tekst przeprosilem z gory... tekstem "no offense" (a nie 'usmiechnieta buzia' jak tobie sie wydaje).Cytat:
Jesli ty tych przeprosin napisanych z gory nie zauwazyles/nie przyjales i "zagotowalo ci sie" to jak widac nie ja jestem tu tym, ktory pozwala by emocje go unosily :roll: .
Dostales ostrzezenie, bys na przyszlosc zastanowil sie dwa razy, zanim odpowiesz niegrzecznym tekstem na tekst nieco mniej niegrzeczny i z zawartymi przeprosinami.
Ostrzezenie bylo wlasnie po to, bys po takim "zagotowaniu sie" szybko wystygl... na tyle szybko, ze paluszki nie zdaza wylądowac na klawiaturze i przykre slowa nie wplyna na ocene ciebie przez innych (np muflona ktory rowniez bral udzial w tej wymianie zdan) .
Czyli ostrzezenie dla twojego dobra - mysl dwa razy zanim klikniesz 'wyslij' .
Mysl czy twoje "gotowanie sie" i obrona slowna mimo przeprosin jest na miejscu i potrzebna :roll: ...
wiesz co nie chce mi sie z toba na ten temat gadac to jest bez sensu.........
- ale wiedz jedno jestem polakiem i przeprosiny przyjmuje w ojczystym jezyku ja bym byl anglikiem to po angielsku - po prostu do mnie nie dotarly nie znam angielskiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wtrącę swoje trzy grosze.... Panowie a może wycofać się z tego wszystkiego? Łatwiej będzie nam wszystkim i wam ciśnienie opadnie? Vitez zdejmij ostrzeżenie Przemkowi i zapomnijcie o całej sprawie. Wnioski wyciągniecie sami, a i reszta ma przy okazji lekcję na przyszłość.
To ja w takim razie stwierdzę, że zachowujesz się jak (no offenCe) dupek który ma frajdę z tego że może szastać innymi, a od PB (którego zresztą ignoruję od omawianej pyskówki) różnisz się głównie tym, że nie używasz dresiarskiego slangu. No offence oczywiście :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Czy powyższym kwalifikuję się do wg Ciebie do ostrzeżenia/bana? Ja uważam że tak i jeśli Hazan albo Czacha też tak uważają... moja strata :?
Ile mozna - chciałem sprawe zamknąc - ale Muflon nie pomagasz mi w tym za bardzo.Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Przepraszam, ale to naprawdę działa na nerwy. Od tej pory w tej sprawie milczę jak grób :)Cytat:
Zamieszczone przez hazan
A ja myślę że Vitez i Przemek cierpią na hroniczną niechęć do siebie. Vitez nie lubi "napompowanych" Panów (z których Świnoujście zresztą słynie), a Przemek nie lubi tzw. cieniasów za jakiego pewnie ma Viteza. Biorąc pod uwagę iż Panowie mają dość specyficzne (złośliwe i uparte charakterki) temat nie wygaśnie jeszcze przez parę lat :wink: Stawiam brylanty przeciw orzechom że mam rację.
Oczywiście bez urazy Panowie. Dajcie sobie na luz.
Pozdrowienia.
a co znasz kogos - slyszales moze o ZEBKU - jego znaja w calej polsce!Cytat:
A ja myślę że Vitez i Przemek cierpią na hroniczną niechęć do siebie. Vitez nie lubi "napompowanych" Panów (z których Świnoujście zresztą słynie),
Z tego co wiem to Zebek juz z 5 lat temu miał duże problemy z wymiarem sprawiedliwosci. Dziwna drogę sobie chłopak wybrał, ale cóz jego wybór.
A tak poza tym, jeszcze jak mieszkałem w ś-ciu, słyszałem o kilku rewelacjach że tak powiem "z pierwszej reki" i nic w tym dobrego nie było. Tyle że miasto zaczęło wydzielać dość "przykry zapach", jeśli wiesz o czym mówię.
Pozdrawiam.
ale sytuacja radykalnie sie zmienila...Cytat:
Z tego co wiem to Zebek juz z 5 lat temu miał duże problemy z wymiarem sprawiedliwosci. Dziwna drogę sobie chłopak wybrał, ale cóz jego wybór.
Teraz obecnie przygotowuje sie do swojego debiutu w Strongmenach i co sie nie dziwie ma lepsze wyniki niz najlepsi(Naj) - jest mozliwe ze bedziemy miec nowego mistrza polski (narazie Pudziana nie pobil tylko w martwym)! :twisted:
Jeśli to pozwoli mu normalnie funkcjonowac w społeczeństwie, to życzę mu powodzenia. :D
do pracy fizycznej to on sie nie nadaje a tym bardziej do umyslowej , a propo 31.07 u nas w miescie odbeda sie Mistrzostwa Swiata Strong-Men moze cos popstrykam!Cytat:
śli to pozwoli mu normalnie funkcjonowac w społeczeństwie, to życzę mu powodzenia.
Scyzoryki was by tu pododzili.
Albo chłopaki z Wołomina. :mrgreen: