-
Zasilanie w EOS 30
Witam
mam EOSa 30 DATE z EYE CONTROL
i wchodzą tam 2 baterie CR123...
no i moje pytanie ile robicie na takim zestawie rolek ??
ponieważ włożyłem jakiś czas temu 2x Durecell CR123... zrobiłem ze 25 rolek (w tym ok tylko 20 błysków lampą wbudowaną, ze 3 razy bawiłem się Eye Control'em) i padły...
dziś włożyłem kliszę aparat ją nawinął i zdechł... i pokazuje pustą bateryjkę... mimo, że wczoraj pokazywał max mocy...
pozdrawiam
-
Z tymi bateriami miałem do czynienia w 500N i z tego co pamiętam starczały na kilkanaście filmów. Szybko przesiadłem się na gripa z akumulatorami.
-
kurcze czytałem w necie, że można zrobić nawet ok 50 klisz na tych bateriach... ale coś to czarno widzę :)
chyba jednak trzeba będzie kupić BP-300... i korzystać ze zwykłych AA...
-
A może robiłeś ostatnio zdjęcia głównie na dworze? Przy obecnych temperaturach każde baterie odpadają niestety.
A gripa polecam, parę razy uratowała mnie możliwość zapakowania AA gdy nie było możliwości kupienia nigdzie 2cr5.
-
na dworze robiłem (zimą) niewiele... i ostatnio aparat działał na spokojnie... i tu nagle taki zonk...
-
Na moim eosie 33 robię około 35 rolek
-
Czy masz punkt odniesienia na innych bateriach? 25 rolek to 900 ekspozycji, plus jak sam piszesz trochę zabawy. To wcale nie jest taki nędzny wynik. Co do baterii duracell to kupiłem tylko raz ulegając reklamie. Generalnie stwierdzam, że to bardzo nędzne baterie. Polecam Panasoniki, Philipsy też niezłe.
-
no może i macie rację, że to wcale nie tak mało...
teraz chcę wypróbować Energizer Lithium (czy jak to się tam pisze) może one będą trwalsze, ale i drobie ok 35zł (2 sztuki)...
a jak nie to po taniości Panasoniki są na Alledrogo... bo ok 19zł (2 sztuki)
-
A cena za BP-300 na Allegro zabija... 220zł
-
nom niestety, ale jak za zboże normalnie :)
ceny chore są za tego gripa... masakra...
-
-
W przypadku większej ilości zdjęć ja bym się jednak decydował na BP-300. Dodatkowo dochodzi lepszy uchwyt.
-
Co Wy piszecie? Miałem te bateryjki w 500n, 50e, 33, 300 i psrtykały, pstrykały i pstrykały!!! NA pewno więcej niż 25 filmów. Swoją 300 kupiłem przed wakacjami, na kórych zrobiłem 40 negatywów(neiwiele z lampą, może kilkanaście zdjęć). 50e miałem 3 lata i ani razu nei wymieniałem baterii. 33 trochę krócej, ale on z kolei razem z 500n, a później 50e pstrykał śluby. BP jest fajny. Średnie body idelanie się komponuje z BP, natomiast ta waga:(
Ja na Twoim miejscu, oddał bym body do serwisu na kontrolne sprawdzenie pobor prądu przez aparat, bo to co piszesz jest niedopuszczalne.