Witam wszystkich od kilku tygodni jestem posiadaczem 350D+KIT + pożyczony 70-210 + kilka szkieł m42. Umieszczam zdjecia, które mam nadzieje będą nadawały się do publicznej prezentacji.
Wersja do druku
Witam wszystkich od kilku tygodni jestem posiadaczem 350D+KIT + pożyczony 70-210 + kilka szkieł m42. Umieszczam zdjecia, które mam nadzieje będą nadawały się do publicznej prezentacji.
no zdjęcia bardzo fajne... super ta mgła wygląda. Nie masz więcej fotek? ;)
Bardzo fajne, również mi się podoba
Fotek mam więcej ale wiekszość "do albumu". Staram się robić jakąś selekcje zwłaszcza, że widze tutaj ogólnie poziom wysoki :) Aparat mam dopiero 3 tygodnie no i odpadów cała masa :) (z winy fotografa oczywiście). Poniżej kilka które IMO jako-tako się prezentują:
1) Moja Córa z Chrzesną
2) Jezioro w Kiekrzu k. P-nia o poranku
3) Stary Rynek w Poznaniu
4) Most Św. Rocha w P-niu
Bardzo, bardzo ładne i tylko trochę szkoda, że giną szczegóły w cieniach.Cytat:
Zamieszczone przez perqsista
Ot właśnie coś mi nie pasowało i nie wiedziałem co- niby światło ładnie , moment dobry ale cos nie do końca "zażarło".Dzięki za naprowadzenie. Nie bylo czasu na zabawy z doświetlaniem flashem (wcale nie jestem pewien czy by to nie popsuło klimatu).Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Poniżej mała próbka korekty (wyciągnięcie cieni+przekadrowanie).
Moim zdaniem idealnie!!!Cytat:
Nowy portrecik
Kurcze, czy nie przesadziłeś z wygładzeniem? Twarzyczka dziecka wygląda jak z porcelany:shock:Cytat:
no może ciutkę przesadziłem-chodziło raczej o zmiękczenie-(mam takiego heliosa "żyletę":)). ale mimo wszystko jestem zadowolony z tego "cukierkowego" efektu.
No właśnie tak troche plastikowo wyszło.. ale ogólnie jest OK.
"Byle do wiosny" - taka jesienna foto-deprecha
Generalnie jest taka zasada, że ludzie nie są zwykle obiektywni jeżeli fotografują swoje bobasy :-). Dodam też, że zdjęcie z Chrzestną bardzo mi się podoba.Cytat:
Coś niefortunnie mu nad uchem zielonego wyrosłoCytat:
I jakby troszkę zażółcone ;)
To żółte to miało byc zielone i no i cross...ale troche nie wyszło.
A poniżej tzw rzeźnik do macro :mrgreen:
I jeszcze jedno z jesiennych
Hmmm...Rogalin ?Cytat:
DokładnieCytat:
Zamieszczone przez Qtek
Witam,
mi sie podoba.. Chociaż może trochę za ciemna buzia, ale ok
wszystko by mi sie podobało gdyby nie te ucięte rączki i nozki :PCytat:
To jeszcze Was trochę pomęczę :) Kilka ostatnich plenerkowcyh (ponownie Rogalin)
ostatnie mi sie podoba :)
kropelki to moja działeczka.. Pierwsze mi się podoba ze względu na kolorystykę.. Jak było robione?
poszukaj zdjec 'ekrowy' :-)Cytat:
Zamieszczone przez Routlaw
tak tak, znam ekrowe z plfoto... niezły jest, ale to nie znaczy że nie moge lubić tej działeczki :)
juz po avatarze widac ze lubisz wode...Cytat:
Zamieszczone przez Routlaw
EOT bo sie na nas wkurza ;-)
Sporo bardzo fajnych zdjec, najbardziej podoba mi sie malarski efekt
na pierwszym i ta jesienna droga w parku B&W. Moim zdaniem
super zdjecia!
Dzieci to bym moze zachowal do albumu rodzinnego...
Efekt pierwszej kropelki powstał na białym płaskim talerzu + stół bezcieniowy + celowo zwalony balans bieli.
"Sporty polskie"
To już teraz wiadomo dlaczego nasi sportowcy tak dużo medali przywiozą z obecnie trwającej olimpiady zimowej (i nie tylko). Zaplecze jak się patrzy. :shock:
fajne zdjecie... wydaje sie ze Babcia spoglada na mala Zosie i widzi swoje odbicie jaka byla kiedys
Kilka zdjęć z krótkiego wypadu w okolice opuszczonej stacji kolejowej w granicach Wielkoposlkiego Parku Krajobrazowego
No tak...Wielkopolska...w Wałbrzychu ten metalowy stelaż dachu nocy by nie przetrzymał...fajne fotki
Ostatnie dziecienne. Wydaje mi się, że nie jest typowe "do albumu". Prosze o opinię innych.
chyba troche nudy wkradło sie w te zdjecia ze stacji kolejowej...
Przydała by się jakaś gra głębią ostrości, dramat chmurowy jakiś, albo zabawa perspektywą, jakieś rytmy ? ? no cokolwiek sugestii ze strony autora... a to troche przypomina mi techniczną dokumentację przed rozbiórką ...
pozdro
Kilka z dzisiejszego pleneru CB-rejon Poznań (BTW poprzednie zdjecia chwilowo niewidoczne)
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
I jeszcze 2 kaczki/kaczory
4, 5, i 8 są naprawdę dobre!! w 7 nie wiadomo dlaczego głównym tematem fotogarfii zrobiłeś miskę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam
Adrian
Bo dla człowieka z zewnątrz to jedyny łącznik ze światem zewnętrznym - taki kawałek plastiku.Cytat:
Zamieszczone przez AdrianP
kaczor wymiata - podoba się :)
5,6 - prawdziwe i smutne
7 - mała pociecha w smutnej rzeczywistości
9 - super
Jeszcze taka przystojna, parchata co nie chciała skakać ani buzi dać.
I jeszcze Was pomęczę dzisiaj jednym portrecikiem w świetle popołudniowym. Portret jak portret ale takie światło to chwila moment i od razu się aparatu szuka.
Bardzo udany potrtrecik :)
i jeszcze jedna kaczka od d... strony
Przy portrecie trochę za ostre światło z lewej, a ta kaczka to chyba jako przykład bardzo nietypowego ujęcia :-)