Witam wszystkich od kilku tygodni jestem posiadaczem 350D+KIT + pożyczony 70-210 + kilka szkieł m42. Umieszczam zdjecia, które mam nadzieje będą nadawały się do publicznej prezentacji.
Witam wszystkich od kilku tygodni jestem posiadaczem 350D+KIT + pożyczony 70-210 + kilka szkieł m42. Umieszczam zdjecia, które mam nadzieje będą nadawały się do publicznej prezentacji.
no zdjęcia bardzo fajne... super ta mgła wygląda. Nie masz więcej fotek?![]()
Bardzo fajne, również mi się podoba
EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |
Fotek mam więcej ale wiekszość "do albumu". Staram się robić jakąś selekcje zwłaszcza, że widze tutaj ogólnie poziom wysokiAparat mam dopiero 3 tygodnie no i odpadów cała masa
(z winy fotografa oczywiście). Poniżej kilka które IMO jako-tako się prezentują:
1) Moja Córa z Chrzesną
2) Jezioro w Kiekrzu k. P-nia o poranku
3) Stary Rynek w Poznaniu
4) Most Św. Rocha w P-niu
Bardzo, bardzo ładne i tylko trochę szkoda, że giną szczegóły w cieniach.Zamieszczone przez perqsista
Ot właśnie coś mi nie pasowało i nie wiedziałem co- niby światło ładnie , moment dobry ale cos nie do końca "zażarło".Dzięki za naprowadzenie. Nie bylo czasu na zabawy z doświetlaniem flashem (wcale nie jestem pewien czy by to nie popsuło klimatu).Zamieszczone przez Jurek Plieth
Poniżej mała próbka korekty (wyciągnięcie cieni+przekadrowanie).
Moim zdaniem idealnie!!!Zamieszczone przez perqsista
Nowy portrecik
Kurcze, czy nie przesadziłeś z wygładzeniem? Twarzyczka dziecka wygląda jak z porcelanyZamieszczone przez perqsista
![]()
no może ciutkę przesadziłem-chodziło raczej o zmiękczenie-(mam takiego heliosa "żyletę"). ale mimo wszystko jestem zadowolony z tego "cukierkowego" efektu.