Jaki obiektyw do Canona 350D jako podstawowy - Canon EF 17-40 F 4 LUSM czy Sigma 18-50mm f:2.8 DC EX prosz o pomoc.
Wersja do druku
Jaki obiektyw do Canona 350D jako podstawowy - Canon EF 17-40 F 4 LUSM czy Sigma 18-50mm f:2.8 DC EX prosz o pomoc.
Ten wlasnieCytat:
Zamieszczone przez kon-max
Jeśli masz fundusze to 17-40/4L.
Tez obstawiam 17-40.
17-40 bez 2 zdan:)
Dolaczam sie do grupy, bierz 17-40.
Wiesz, powiem coś nowego :D - 17-40 - zdecydowanie.
Dopowiem, nie ma jak Canonowski USM, Sigmie dość daleko do tego. A jak nie masz funduszy na C 17-40 to pomyśl o Tamronie 17-35.
Dzięki za wypowiedzi,a czy nie uważacie że nie jest on troche za ciemny?Jednak ta sigma ma 2,8
Sigma jest jasniejsza, ale przegladajac rozne sample w sieci widac, ze canon (jesli trafia sie na dobry egzemplarz) jest duzo lepszym szklem. Swiatlo to nie wszystko.
To ja się przyłącze do dyskusji... też brakuje mi podstawowego szkła (KIT leży w pudełku bo jest...do kitu:-)) i biore 17-40. zdecydowanie. mimo że polecał mi kolo w sklepie 17-85 IS - ale sprawdziłem i straszne to barachło.
prawdopodobnie zdecyduje sie na tego canona 17-40.A tak na marginesie pytanko do Domini-Q jak sie foci na tym EF 50 1.8II :smile:
A ja mam Sigme i jestem zadowolony, gdybym mial jakies 800 zl wiecej moze bym kupil canona 17-40, ale nie mialem i za 1700 kupilem sigme - jestem bardzo zadwolony z jakosci optycznej, robie sporo fot przy f/2,8 bardzo sie przydaje dopiero teraz sie dowiedzialem jak bardzo bo wczesniej min jakie mialem to f/3,5. Co do wykonania to jest zrobiona bardzo solidnie pierscienie sa dobrze spasowane i wywazone. Fakt ze DC, wiec jak zamierzasz w miedzy czasie kupic sobie 5D to... o sigmie zapomnij.
50 jest o.k., co prawda plastikowa ale dobra i dodatkowo tania. Można polecić.Cytat:
Zamieszczone przez kon-max