Oprócz fotografii, rzecz jasna. Pracujecie? Inne hobby? Pytam bo mi wiecznie brakuje czasu na wszystko. Jak pracować na pełny etat, prowadzić życie rodzinno-domowe i robić dobre zdjęcia? Kiedy???
Wersja do druku
Oprócz fotografii, rzecz jasna. Pracujecie? Inne hobby? Pytam bo mi wiecznie brakuje czasu na wszystko. Jak pracować na pełny etat, prowadzić życie rodzinno-domowe i robić dobre zdjęcia? Kiedy???
doktoracik. ale nie z fizyki jak to tutaj popularne, tylko z informatyki teoretycznej :-)
ja się jeszcze do tego uczę, robię ze znajomymi Musicale, wiecznie jeździmy do Warszawy do Romy na spektakle w tamtym roku bylem v-ce przew. szkoly wiec bylo w cholere roboty, do tego wyjazdy na wymiany do niemiec itp. na fotografowanie zostaje wolny czas, albo poprostu to co mialem zrobic w dzien robie w nocy i lece na kawie i red bullach...
Logistyka Frito Lay.
Ktoś gdzieś tu już napisał iż chciałby mieć taką L-kę w głowie by móc uwiecznić wszystko co widzi... bo to już zawsze tak jest,że przeważnie coś się dzieje jak nie masz aparatu :). Czyli mieć go po prostu ze sobą. A czy zdjęcia będą dobre czy nie.... to różnie bywa. Warto próbowac :)
Może za dużo wzięłaś na siebie. Przekonaj współdomowników, że czas na fotografię jest Ci niezbedne do życia jak OXYGEN i musisz mieć na to czas :)
Taaa, wiekszosc dnia mi zajmuje siedzenie w pracy. Zajmuje sie DTPCytat:
Zamieszczone przez Reno
Motocykle!! Na szczescie dojezdzam na moto do pracy, a ze mam 20 km to sie choc troche "wyszaleje" :)Cytat:
Inne hobby?
Nie da sie. Na foto mi zawsze czasu brakuje. Wlasciwie to tylko na urlopie. Bo w weekendy zawsze jest cos do zrobienie na co czasu w tyg. nie starczylo. Chyba faktycznie zajme sie fotografowanie tablic testowych po nocach :)Cytat:
Pytam bo mi wiecznie brakuje czasu na wszystko. Jak pracować na pełny etat, prowadzić życie rodzinno-domowe i robić dobre zdjęcia? Kiedy???
Wiem, że nie ma takiego zawodu :mrgreen:, ale robiłem już na tyle różne rzeczy, że chyba mogę napisać, że jestem tzw. "informatykiem" ;-) - aktualnie jako admin. A inne hobby - lotnictwo, gitara.
A ja pracuje w hurtowni elektrotechnicznej w dziale marketingu, sprzedaje różne żaróweczki i kabelki...
pare lat temu skonczylem politechnike swietokrzyska,
pracuje jako grafik, dorabiam czasem robiac strony www i inna grafike, rozwniez filmuje i montuje reklamy, wesela, materialy do tv lokalnej itp (ostatnio np wywiad i koncert in-grid)
od 2 miesiecy i 19 dni zajmuje sie rowniez wychowywaniem syna :)
Pracuję nad nimi, pracuję ... dość powiedzieć, że 1,5 roczna latorośl potrafi już powiedzieć "mamusiu, zrób zdjęcie" :o) Moja krew! Ale jak podrośnie, będzie pewnie łatwiej. A już na emeryturze to dopiero sobie poużywam! Nie mogę się doczekać.Cytat:
Zamieszczone przez Slaw
Na emeryturze jak będziesz / patrząc na Twój AWTAR podpis / to zdjęcia będą się robiły za pomocą CHIP'a w oczach i komendzie 'bierz go!".Cytat:
Zamieszczone przez Reno
lub "mamy Cie" ;)Cytat:
Zamieszczone przez Slaw
świętokrzyską, powiadasz ... a ja lubelską.Cytat:
Zamieszczone przez TommyTheCat
Fajne masz zajęcie. I zawodowo i prywatnie :o)
Z tego wszystkiego zapomniałam napisać co ja robię - jestem personalną, ładniej mówiąc - HRM :)
Geodezja - Kartografia - głównie drogi buduje (np.Obwodnica Sochczewa ) ale kolejowe też np szlak Mrozy-Siedlce... a pozniej mapy robie :-) ostatnia mapka ma w cadzie 120 MB :-)... podziały, osnowy itd, itp ... Geodezja, Panie
"robie" w IT, jestem po UW :)
A ja się ucze czyli teraz nic nie robie... :) Mieszkam w Anglii i dorabiam w hotelu. A i tak mam dziwne wrażenie że na nic mi czasu nie starcza :evil:
ja sie 'edukuje' :D -> jeszcze liceum :P ale jakos znajduje czas na odrobine pstrykania :)
Inne hobby to streetball, capoeira i siłownia.
Pozdr.
no tak widze ze wiekszosc tu to hobbysci a nie profi, ja mam smiale marzenie by zostac choc troche profi, owszem ucze sie, w studium fotograficznym :) to znaczy bede sie uczyl od czwartku/piatku, bo narazie wiem tylko ze sie dostalem, przez wakacje pracowalem jako sprzedawca w sklepiku :mrgreen: ale przeciez zadna praca nie hanbi a na sprzet jakos sie ustukac musialo dac :) mam teraz dwa pytania OT :
primo:
Slaw to znaczy ze jezdzisz bialym Iveco z czipsami ? jak tak, to pomysl czy nie zahaczasz czasem o "Bieruń" czy slask to jednak za daleko dla waszej bazy ?Cytat:
Zamieszczone przez Slaw
secundo:
w jakim miescie robisz ? w przyszlym roku chcialbym sie wybrac na roboty do anglii, w tym tezbym pojechal ale budowalem polski, rodzinny, kapitalizm :) znajomi fajne place mieli - 6 pounds per hour, u Ciebie podobnie ?Cytat:
Zamieszczone przez kartel
Nie. Raczej robię wszystko by taki biały złom mógł koło Was przejeżdżać i miał co nieco na PACE. Bieruń to trochę dla mnie OT , ale znam ludzi którzy sie koło Ciebie szlajają.Cytat:
Zamieszczone przez thorin
Cytat:
Zamieszczone przez Slaw
maja poczucie humoru albo rzeczywiscie jezdzac takim zlomem mozna sie dorobic :) bo jak z jednym z nich gadalem (spoko ziom, krociutkie czarne wlosy maly miesniaczek, no wiesz ktory, napewno znasz :mrgreen:) to mowil ze urlop ma dopiero w pazdzierniku bo inaczej wybrac sie we firmie nie da, ja go pytam wiec co wtedy robic bo pogody juz nie ma, a on mi na to ze jakas riwiera turecka albo co :lol:
Mieszkam w Bournemouth (południowy zachód). Hotel nazywa się Marsham Court Hotel. Płaca niestety niższa niż u ciebie ale dochodzą do tego nadgodziny, święta, napiwki itp... :D Ale nie chodzi nawet o kase ale o język nowe krajobrazy...Cytat:
Programista/admiinstrator (obecnie to pierwsze). Foto tylko amatorsko i hobbistycznie.
Zarobić mogą jeśli do tej pracy się nadają, bo niełatwy to kawałek chleba. Praktycznie 16 godzin roboty dziennie. Ale jak "idzie" to potrafili i po 10K zarobić miesięcznie. I to oficjalnie, nie mówię o tych co kombinują. A Riviera turecka taniej mu wyjdzie niż Chałupy.:((Cytat:
a ja interesuje sie fotografia, lotnictwem i dopadml mnie zaszczyt byc spotterem :-), kitesurfing. teraz sie ucze ostatnia klasa gim czyli 3 a pozniej na kierunek technik awionik albo fotoreportera :->
Z wyksztalcenia to fizyk, ale aktualnie analityk/projektant IT w Deutsche Bahn.
Najwieksze osiagniecie syn 1.0 i syn 2.0, w zwiazku z tym permanentny brak czasu na wlasne hobby. W tym na pstrykanie.
Zawodowo, modelarz i animator w studiu filmowym Odeon.Cytat:
Zamieszczone przez Reno
Ale fotografia pozajmuje mi 80% wolnego czasu.. i musze walczyc z tym nalogiem :)
Moja kobieta to juz woli nie pytac ile bedzie kosztowal nastepny obiektyw :)
czyli nie ma poczucia humoru :)Cytat:
Zamieszczone przez Slaw
heh no tak, ja jestem pieprzonym materialista i jade tam w czerwcu (i hope so) zeby moc miec jakis bialy tele, 20d i sprzedac trabanta, dolozyc cos i miec jeszcze 10-22... oni pracuja pod liverpoolem w jakiejs fabryce plastiku :) dla polakow jest to raczje otwarty rynek pracy, mature z angola zdalem spiewajaco wiec za bardzo o dogadanie sie z nimi nie martwie... a tka btw zazdroszcze roboty... koncze OT, przepraszam autorke watku...Cytat:
Zamieszczone przez kartel
Ja w zasadzie tylko dziecku robię zdjęcia ale i tak nie ma lekko. Trudno ganiać za Obiektem Szukającym Guza z lustrzanką na szyi, powstają dylematy gdy np. zerwie się ulewa - ratować aparat czy dziecko albo czy łapać dziecię czy też zrobić mu interesujące zdjęcie ;)Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Rób zdjęcia, bo jutro będzie już o dzień starsze i stracisz okazję.Cytat:
Zamieszczone przez Reno
Elektronik, absolwent Politechniki Gdańskiej. Jestem wciąż jeszcze :shock: konstruktorem w państwowej firmie (PIT) projektującej różne, różniste, kwadratowe i podłużne ;) urządzenia radiokomunikacyjne dla armii.Cytat:
Zamieszczone przez Reno
Inne hobby to kolarstwo i krótkofalarstwo, acz to drugie aktualnie zeszło na dalszy plan.
A ja jestem inzynierem budownictwa i stawiam chatki. W zasadzie to wirtualnie, komputerek, AutoCAD i obrazki macham.
Toc to najwdzieczniejszy temat dla taty/mamy jest.:)Cytat:
Zamieszczone przez Reno
A foto to takie hobby male jest. Jestem mniej slepy niz gluchy wiec lepiej robic fotki niez grac i spiewac. (otoczenie mniej cierpi).
Psycholog (specjalizacja: psychologia kliniczna dzieci i młodzieży) - pracujący niestety daleko od swojego fachu, jako informatyk - tłumacz. :)
a ja doktorat robie z fizyki teoretycznej - ja wogole lubie teoretyzowac :) a po pracy Rodzina - czyli to, co IMO najwazniejsze w zyciu. w miedzyczasie silownia (bo od siedzenia na krzesle tylek boli) i komputery (programowanie, jestem zwolnenni systemu linux), czasmi jakas ksiazka....sporo piwa tez ;)
heheh, jakos po odpowiedziach tego nie widac ;)Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
a co to takiego? bo mi informatyka i teoria nijak ma sie do siebie. raczej informatyka to praktyka (jak to powiedzial jeden matematyk: ,,informatyka to taka nauka, ze chodnik sluzy do chodzenia'') a teoria w informatyce to matematyka. myle sie?Cytat:
Informatyk/programista.
Fotograf amator na poziomie trawnika (tj. chodzi o zieleń).
Również zwolennik OpenSource i okolic Linuksowych.
Początkujący windsurfer ;)
Hehe, no to ładnie. Za moment okaże się, że informatyk to "gość od kabli". Obejrz sobie program studiów informatycznych, zobacz ile wiedzy (teoretycznej) wchodzi w jej zakres [choćby teoria kompilatorów, struktury danych, metody numeryczne, teoria baz danych, itd., itp, niech inni mnie wyręczą w dopisywaniu :) ]. Może myślisz o zastosowaniach informatyki, tutaj ta praktyka informatyczna zwykle się przejawia.Cytat:
Zamieszczone przez gawryl
Juz po doktoracie. Aktualnie siedze w nanotechnologii i robie rozne fajne rzeczy dla U.S. Army, wiec nie moge Wam powiedziec wszystkiego :wink:
W pracy tez zajmuje sie fotografia - czarno-biala i przy powiekszeniach w okolicach 40'000x. Wszystko nanometry. Aha no i moj "aparat fotograficzny" jest "troszke" wiekszy niz to co robi Canon, kosztuje "troche" wiecej - jakies pare mln $$$, bierze sporo pradu i wymaga chlodzenia cieklym azotem :mrgreen:
ladnie ladnie, wiem wiem ;)Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
z nas (fizykow) podsmiewuja sie matematycy, ze niby my ,,nauki'' nie uprawiamy.
z kolei ,,my'' (lub raczej ja, czhoc nie do konca sam....) podsmiewuje sie z informatykow, ze matematycy wam robia teorie, a wy w klawisze walicie.
ale bez urazy, traktuj to tak jak kawaly o blondynkach ;)
No to przepadło, w najbliższym czasie możesz spodziewać się wizyty agentów mówiących po rosyjsku lub w jidish... ;)Cytat:
Zamieszczone przez djtermoz
Ty mi o niskich temteraturach nie gadaj, bo ja ,,pracuje'' w zakresie 10^-9 K :D a azot to przy tym goracy wulkan :DCytat:
Zamieszczone przez djtermoz
z grubsza tak, ze ja sie zajmuje sieciami P2P i roznej masci protokolami rozproszonymi. czesciowo to stwor matematyczny, bo walkuje sie na tym analizy statystyczne, a czesciowo informatyczny, bo koniec koncow chodzi o informacje :-)Cytat:
Jasne :)Cytat:
Ale wiesz, jak przychodzi co do czego to najlepsza jest naprawdę duża tablica i sporo kredy (teraz to może bardziej flamastry suchościeralne) ;)
zdrastwujtie, tawariszczi? :grin:Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
konieshno!Cytat:
To czym Ty się chłopie zajmujesz??Cytat:
a jest tam w tym jakaś kryptografia, hę?Cytat:
wierze. ja w swoim pokoju mam zielona tablice i mase bialej kredy (ale niepylacej sie, zeby nie bylo, ze jestesmy zacofani tu na wschodzie).Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
i to jest dopiero radocha dla mojej 4-ro letniej corki ! a flamastry - beee, w domu ma kilka kompletow ;)
u nas na PWr, w moim Instytucie "produkuje sie" informatykow w wersji magazynier i w wersji inzynier. inzynier ma umiec klepac w klawisze i najwyzszym high-endem jaki oglada jest UML (nota bene, w duzej czesci z mojego osobistego nacisku, bo inaczej by nie znali w ogole). magazynierowie za to z programowaniem srednio banglaja (choc lepiej niz matematycy, ktorzy dlubia w Matlabie i potem sie dziwia, ze 3 dni sie symulacja liczy) za to w teorii typu: kryptografia i zlozonosc obliczeniowa sa dobrzy. i jest to dosc unikatowe w tym kraju, wiec z robota nie powinni dac sobie zrobic krzywdyCytat:
Bedę studentem europeistyki od października w GWSH.
kondensacja Bosego Einsteina, ale ja ,,pracuje'' z tak zimnymi atomami wylacznie w komputerze ;)Cytat:
Zamieszczone przez dentharg
kurna, czuje sie jak w przychodni, same doktory :)
ja zawodowo robie zdjecia
a jako hobby; fotografuje (prosze nie mylic pierwszego z drugim :)