jak w temacie-najlepiej fabryka,kotłownia-coś nie rozkradzionego i z dobrym dojazdem-oczywiście dobe światło i mało ludziów -znacie ?
Wersja do druku
jak w temacie-najlepiej fabryka,kotłownia-coś nie rozkradzionego i z dobrym dojazdem-oczywiście dobe światło i mało ludziów -znacie ?
Kronos: wszystko fajnie, tylko opis "Pałacyk" nie wiele mówi gdzie on się znajduje, a za cholere nie znalazłem tam jakiejkolwiek informacji o położeniu tych miejsc
mieszko_1vp: jak znajdziesz jakieś fajne miejsca z dokładną lokalizacją i żeby można było jeszcze autem podjechać daj znać
no właśnie szukałem na "opuszczone.pl" ale brak mapy.Podobno jakas kotłownia czy zajezdnia tramwajowa jest opuszczona -ale nie wiem gdfzie to i czy pilnują
Hmm a nie powiem, bo beda wycieczki ;-)
Kotlownia jest przy ulicy paczkowskiej, od hubskiej jedziesz jak do mednessa, taki duzy komin widac z daleka, przy okazji masz tory i stare wagony.
Stare tramwaje sa przy zajezdni tramwajowej na ul.Legnickiej stoi chyba z 7 wagonow starych ,smialo mozna wchodzic nikt nie goni. Wiecej nie powiem ;-)
ale Do tej kotłowni mozna wchodzić ?
Ja nie miałem z tym problemu. Adresy miejsc można również znaleźć w inny sposób, pod warunkiem że zależy nam na tym i mamy odrobinę chęci, pomysłów..
Złomiarze trafiają tam bez pomocy internetu, większym problemem są amatorzy paintballu i osoby które umyślnie dewastują to co zostało bez głębszych celów. Jednak przede wszystkim, należy liczyć się z tym że obiekty często grożą zawaleniem i przebywanie wewnątrz jest niebezpieczne oraz uskuteczniane tylko na własną odpowiedzialność.
w moich rodzinnych okolicach jest olbrzymi zrujnowany obiekt - fabryka papieru-chyba, kilka pieter i komin w Malczycach droga Wrocław - Lubin
od dawna mysle o tym zeby tam sie wybrac, moze na w ktorys wekeend sierpnia ma ktos ochote????
Całkiem nieźle wyszło. Wykorzystałabym ten łańcuch na dole ;) Ciekawa jestem jak z Wrocławia wygląda ta sesja, tam gdzie są te tramwaje. Macie może ochotę coś wrzucić? Będę we Wrocławiu w sierpniu, to może udam się w poszukiwaniu opuszczonych miejsc;)
z modelkami nawet "zasrana" podłoga będzie dobrze wyglądac :)
ale chyba lepsze miejsce to sesja w zabytkowych salach klasztoru w Lubiążu, raczej na jesień gdyż teraz dużo zwiedzających ale jak się zagada z portierami-przewodnikami to można miec sale muzealne do dyspozycji........
mi sie kiedys udalo :) ale to byla sesja ślubna......
daj znac na prv jakby co
szukam jakiegoś fajnego dachu w centrum miesta Wrocławia na mała sesje urbanistyczną, czy ktos zna coś ciekawego gdzie bez problelow mozna porobic fotki?