Ktokolwiek tu jest z okolic i ma ochotę na plenerek?
Wersja do druku
Ktokolwiek tu jest z okolic i ma ochotę na plenerek?
Zawsze i wszędzie :) Chodzi oczywiście o łódź ;)
Ochote mam ale wyjezdzam :(
ooho...no to kiedy w Łodzi? Znasz dobrze Łódź pod kątem miejscówek?
dr11 a kiedy wracasz?
ja jestem z Łodzi, ale totalny laik ze mnie :(
a myślisz, że ja to co :D specjalnie zwołuje jakiś plenerek żeby podejrzeć jak inni pracują ;p
Kiedy? Niech się zgłosi więcej osób (a jest trochę łodzianów na forum) to coś ustalimy :)
Pod kątem miejscowek to wlasnie nie za bardzo, ogólnie to wlodzi pracuje i kupuje filmy do aparatu :)
Ładne klimaty są podobno na księzym mlynie:
http://www.ga.com.pl/kmlyn.htm
A są i owszem bardzo ładnie tam..myślę, że tym bardziej dla nas analogowców wymarzone:)
Jestem jak najbardziej za :]
Z terminami u mnie różnie, ale dostosuję się. Jeśli chodzi o fotografowanie architektury to ze mnie kompletny laik, ale może właśnie czegoś się nauczę :]
Ja tez jestem jak najbardziej za. jak tylko termin bedzie ok
Ja dopiero od lutego będę w Łodzi bo się przenoszę w pobliże... :/
Miejsce bardzo urokliwe z pewnością idealne na miejski plener i tylko jedna uwaga: proszę zachować szczególną ostrożność. Złyszałem conajmniej dwa opowiadania jak w tamtej okolicy skradziono sprzęt fotograficzny. Raz aparat, a raz całą kompletną torbę ze sprzętem. Tak więc nie dajmy się zwariować, ale też lepiej nie chodzić całkiem samemu.
no własnie jaki termin?
mi szczerze nie pasuje w tym tygodniu bo nawet sprzętu nie mam ze sobą :(...ale to nie oznacza przecież że większość nie może w ten weekend ;)
Ja się dostosuje, w ten weekend jestem wolny, chociaż w tą niedziele tylko do godz. ok 17
Ok to mam propozycję. Stwórzmy listę chętnych na konkretne terminy. Jako że coraz szybciej robi się ciemno więc pewnie do 17 to jest maks ;)
Dopisujcie swoje nicki pod terminami oraz propozycje terminów, które wam pasują. Możecie dopisywać się w kilka terminów wtedy wybierzemy ten gdzie najwięcej osób ma możliwość przybyć ;)
Myślę również, że wystarczy jeden dzień na plener;)
weekend 8-10.11
gwozdzt
22-23.11
paenka
ja oczywiście również reflektuje w tygodniu na plenerek jeśli ktoś by chciał:)
weekend 8-10.11
gwozdzt
22-23.11
paenka
luter78
Mogę być na dwóch, nigdy nie zaszkodzi :)
weekend 8-10.11
gwozdzt
jkl8
aligator16 - tutaj tylko sobota, niedziela o 14-15 się zmywam, poniedzialek w ogole nie wchodzi w rachubę (3-dniowy plener?? :) )
22-23.11
paenka
luter78
aligator16
nie chodzi o to ze 3 dniowy ;) tylko ze o weekend i do wyboru jeden z tych dni...tak mi sie wydaje:)
Paenka jakie klisze będziesz brała (chodzi mi o negatywy kolorowe)? Bo moje zapasy się powoli kończą - zostało mi tylko 3 szt. profoto 100 kodak'a :)
obecnie na stanie mam chyba jakąś Konice, kodaka profoto, chyba kodak color plus <- do 200 iso
z resztą nie pamiętam co ja mam w tej lodówce :D
mam jeszcze kodaka ultra iso 800 i tu na pewno wezmę dla testu bo jeszcze tej kliszy nie używalam a sporo tego kupiłam w okazji :D
a potrzebujesz jakiejś?
dokładnie mogę dopiero w piątek napisać Ci co mam jak już będę w Sieradzu ;)
Piechotą mam jakieś 15 minut tam, więc jak będę w domu to się piszę, o ile mnie inna robota nie znajdzie (-:
W sobotę albo niedzielę prawdopodobnie parę godzin dam radę wygospodarować. Poniedziałek zasadniczo też mam wolny.
aligator: Z kolorów C41 mam sporo reali (po terminie, lecz mrożona cały czas) i trochę Xtra400.
czy wszyscy z analogami pędzą?
ja proponuje fabrykę starą
może kotłownia na feniksie?
ma ktoś inne pomysły ?
weekend 8-10.11
gwozdzt
jkl8
aligator16 - tutaj tylko sobota, niedziela o 14-15 się zmywam, poniedzialek w ogole nie wchodzi w rachubę (3-dniowy plener?? )
22-23.11
paenka
luter78
aligator16
djcargo
Paenka, Minek źle mnie zrozumieliście :) Chciałem się tylko spytać jakich klisz macie zamiar używać na tym plenerze. Kupować to i tak będę ale w większych ilościach :)
iopi: analog forever :)
Ale idziemy na księży młyn, tak? Ta fabryka jest dość daleko to może innym razem :)Chyba że inni też chcą.
djcargo: widzę że masz statyw Sherpa 600R? Jak możesz to go weź - przymierzam się do jego kupna więc dokładnie go sobie obejrzę :)
tym razem już zaproponowano Księży Młyn, ale nic nie stoi na przeszkodzie by przy okazji w tym wątku składać propozycj ad. kolejnych "plenerów"
Niestety nie będę mógł być w ten weekend w łodzi :(
Ale na następny będę na 110% :)
czyli mamy
weekend 8-10.11
gwozdzt
jkl8
22-23.11
paenka
luter78
aligator16
djcargo
jak wygospodaruję trochę czasu to chętnie wpadnę,jak ktoś nie ma aparatu to mogę udostępnić jedno t90
to moze jeszcze ja sie dopisze:
weekend 8-10.11
gwozdzt
jkl8
22-23.11
paenka
luter78
aligator16
djcargo
Blackrado
Hello! Ja się chętnie piszę na plenerek!
Mam wolną jutrzejszą sobote po 12 i nie wiem jak z poniedziałkiem i wtorkiem ale bardzo chętnie o tym pomyślę ;)
Ja też sie dopisze:
weekend 8-10.11
gwozdzt
jkl8
Hiv(sobota,poniedziałek)
22-23.11
paenka
luter78
aligator16
djcargo
Blackrado
Hiv
Panowie
co z tym weekendem ,o której proponujecie spotkanie?
Jutro o 13?
dla mnie może być ,tylko gdzie?
No miał Być Księży Młyn ale pogoda dziś na fotki kiepska.... Może więc poniedziałek?
Mgiełka dziś była rewelacyjna, akurat jechałem koło 15 Przędzalnianą i żałowałem że nie wziąłem aparatu. Jak jutro też tak będzie to chyba wyjdę na godzinkę (:
nie marudź! idziemy na plener za dwa tygodnie :D
widzę że nie ma za specjalnie chętnych na jutro,szkoda .
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ja z modelką będę około 13-ej
No dzisiaj pogoda piękna na focenie... Szkoda że nie mogę być :(
Ciekawe jak będzie za tydzień..
A modelki będą jakieś? Czy to będzie plener typowo "architektura-miasto"?
To jest za dwa tygodnie panowie, za dwa tygodnie:) za tydzień mamy weekend 15-16 listopada:>
Co do modelek to ja nie wiem :p mogłabym jakąś koleżankę przytachać ze sobą ale nic na 100%.
no i wybrałem się dzisiaj ,całe szczęście że miałem dziewczynę do sfotografowania bo inaczej byłaby kicha.Nie wiedziałem że Księży Młyn jest tak ciężki do fotografi w tej chwili,mnóstwo szyldów ,siatek,słupów,i w oddali pozaczynanych budów,dzisiaj była ładna słoneczna pogoda i brakowało mi tej wczorajszej mgły,moim zdaniem było by znacznie ciekawiej.Jedno zdjęcie z dzisiejszej zabawy zrobione na szybko cyfrową małpką,reszta z racji że robiłem normalnym aparatem za kilka dni.
czy to możliwe że tylko ja wybrałem się w ten weekend ??????????