Gdzie na plener ślubny? [Śląsk - Katowice, Chorzów, Siemianowice Śląskie]
W najbliższy weekend wybieram się na Śląsk, aby zabrać Parę z Siemianowic Śląskich gdzieś na plener. Poszukuję ciekawych lokalizacji - typu: wnętrza, dziedzińce, bramy, uliczki, opuszczone budynki, aleje, lasy itp - wszystko co nadawałoby się na fajny plener.
Czy może ktoś doradzić jakieś lokalizacje? (jeśli to możliwe, proszę też podać jakąś ulicę, lub link na google maps, albo zumi, itp - aby wiedzieć gdzie jechać)
Para jest ogólnie chętna do wszelkich ciekawych miejsc, ale nie sądzę, aby udało mi się ich namówić na jakieś 'ekstrema' jeśli chodzi o "brudzenie się w błotku, wchodzenie do wody, fotografię w deszczu itp"...
Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi :)
Odp: Gdzie na plener ślubny? [Śląsk - Katowice, Chorzów, Siemianowice Śląskie]
Mógłby ktoś podesłać na mejla kilka fotek z osławionego miejsca u Pana Alojzego z miejscowości Mokre?
Jestem panem młodym ze Śląska i szukam fajnego miejsca na plener :-)
Pozdrawiam
Mój e-mail: rokosz1921@tlen.pl
Proszę o pośpiech, bo plener ma być w ten weekend! :-)
Ludzie pomóżcie! Bo się skończy, że będę stał w kolejce do jakiegoś oklepanego miejsca.
Fotograf ,który jest dobry wykorzysta każde miejsce do celów zdjęciowych. A poza tym masz wypisane miejsca jakie warto zwiedzić na Śląsku.
Jak nie ma czasu a ma być ładne otoczenie i nie może być oklepane na miejscu, to trzeba jechać na oklepane ale w inny rejon.
Wystarczy, ze młodzi go nie znają i nie byli. Np. z Górnego Śląska można się wybrać do Rud Raciborskich pod zespół pocysterski i do parku.
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatamorgana
Jak nie ma czasu a ma być ładne otoczenie i nie może być oklepane na miejscu, to trzeba jechać na oklepane ale w inny rejon.
Wystarczy, ze młodzi go nie znają i nie byli. Np. z Górnego Śląska można się wybrać do Rud Raciborskich pod zespół pocysterski i do parku.
Może kolega raspolik był w dziś w Rudach, bo tam dziś spotkałem Młodą Parę :)
Fajne miejsca na Śląsku godne jednodniowego pleneru. Chciałem odświeżyć wątek, bo wybieram się z młodzieżą na jednodniowy plener fotograficzny. Nie będzie to ślub ale wycieczka zaplanowana na czerwcowy dzień. Zależy mi na dwóch wariantach: w razie pogody i w przypadku deszczu. Najlepiej, żeby to było kilka różnych form np. atrakcyjna fotograficznie architektura, detale architektoniczne, scenerie, przyroda itd. Będziemy dysponować busem, więc jest możliwość przejazdu w różne, aczkolwiek nieodległe miejsca. Mieszkańców "biegających z aparatami" prosiłbym o jakąś podpowiedź.
proponowałbym wpuścić się w jakieś miasto, a nie koniecznie szukać czegoś łatwego. Pobudzi to młodzież do myślenia. Taki gotowiec spowoduje tylko setki podobnych, jak nie identycznych kadrów. Może się jednak mylę.
zgadzam się z tobą, ale przepisy BHP są chore... taki 18latek może wybierać Prezydenta, uczennica moze brać ślub a ja odpowiadam za nich na wycieczce jakby byli ubezwłasnowolnieni... dlatego szukam coś krajem piekła krajem nieba :-)
ale nie możecie po prostu przejść się po mieście?? ja w podstawówce z naszym panem od kółka fotograficznego szwędaliśmy się po prostu po Krakowie, grupka może 10-15 osób nigdy nikt nie wpadł pod dorożkę na Rynku, nikt się nie urwał bo to było dobrowolne, czasem nas tylko naprowadzał, na jakiś temat. Przecież tez by dojechać do jakiegoś miejsca plenerowego to musicie przejść przez jezdnię ;)
Na temat zdrowego rozsądku w edukacji nie chce mi się więcej pisać. Może masz rację można się poplątać po jakimś mieście. Które wybrać, żeby było atrakcyjnie i bezpiecznie (w tym wątku gdzieś przeczytałem, że fajna miejscówka, ale trzeba mocno trzymać aparat...) Może jakieś charakterystyczne miejsca dla Śląska? Kopalnie, fabryki, familoki... bo zabytki to mamy w bliższym Krakowie
Hmm na śląsku jest tego bardzo sporo, a w tym wątku było to też poruszane. Tylko kwestia tego co para młoda oczekuje.
Cytat:
Zamieszczone przez
Zbyszko666
Hmm na śląsku jest tego bardzo sporo, a w tym wątku było to też poruszane. Tylko kwestia tego co para młoda oczekuje.
Zbyszku, może z tych młodych ludzi, którym chcę zaproponować focenie na Śląsku kiedyś będzie młoda para... :-) Na razie chciałbym dla nich znaleźć ciekawe miejsce do pleneru (wg mnie nie koniecznie musi pokrywać się to z atrakcyjnymi zdjęciami ślubnymi). Proszę jedynie o krótkie info - same nazwy zwyczajowe czy ogólnie przyjęte, miejsc godnych fotografowania. Cały wątek przeglądnąłem i nie znajduję takich informacji.