Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Gdzie na plener ślubny? [Śląsk - Katowice, Chorzów, Siemianowice Śląskie]

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie Gdzie na plener ślubny? [Śląsk - Katowice, Chorzów, Siemianowice Śląskie]

W najbliższy weekend wybieram się na Śląsk, aby zabrać Parę z Siemianowic Śląskich gdzieś na plener. Poszukuję ciekawych lokalizacji - typu: wnętrza, dziedzińce, bramy, uliczki, opuszczone budynki, aleje, lasy itp - wszystko co nadawałoby się na fajny plener.

Czy może ktoś doradzić jakieś lokalizacje? (jeśli to możliwe, proszę też podać jakąś ulicę, lub link na google maps, albo zumi, itp - aby wiedzieć gdzie jechać)

Para jest ogólnie chętna do wszelkich ciekawych miejsc, ale nie sądzę, aby udało mi się ich namówić na jakieś 'ekstrema' jeśli chodzi o "brudzenie się w błotku, wchodzenie do wody, fotografię w deszczu itp"...

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie

50 odwiedzin i nikt naprawdę nie jest w stanie nic pomóc?...

No! Koledzy i koleżanki! Co tam na Śląsku jest fajnego?!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calliactis Zobacz posta
    Co tam na Śląsku jest fajnego?!
    Hałdy, kopalnie, fabryki, huty...

Coś już napisał Awatar Krzych
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Standardowo - park w Świerklańcu
    Ernest Hemingway i Irvin Penn:
    Hemingway: Wspaniałe zdjęcia. Jakiego aparatu używasz?
    Penn: Wspaniała historia. Jakiej maszyny do pisania używasz?

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Park w Świerklańcu przy Pałacu Kawalera - fajne miejsce, ale ciekawszym wg mnie jest Park i Pałac w Pszczynie. Możesz pokusić się po drodze odwiedzić Pałacyk Myśliwski w Promnicach, niestety tam chcą ponoć kasę za zdjęcia. Jest w Bieruniu "Ogród Japoński" czy jakoś go różnie ludziska nazywają. Tam chyba niecała 100-ka za udostępnienie ogrodu.
    W Katowicach znajdziesz dzielnicę typowo śląską - czyli Nikiszowiec. Kawałek dalej jest "Dolina Trzech Stawów" i okolice lotniska Muchowiec. Zawsze można zahaczyć o Park przy ul. Kościuszki.
    W Siemianowicach jest park, pole golfowe i śląskie familoki w Michałkowicach.
    Zaraz "za miedzą" masz Park w Chorzowie, ZOO, i ........
    P O W O D Z E N I A !!!
    Regulamin pkt 8.

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

powtórzę Pszczynę - zamek z bardzo ciekawymi komnatami, ciekawy park, tylko że zagęszczenie młodych par na metr kwadratowy jest tam dosyć spore.
    ostatnio gdy byłem (początek października), to około godziny 17 stojąc na schodach naliczyłem 19 par...

Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie

No! Super! Dzięki! O Takie informacji mi chodziło!

BTW: Czy wstęp na zdjęcia ślubne na pole golfowe jest płatny? Jeśli tak, to ile? Czy potrzeba się umawiać?
    Familoki w Michałkowicach - z pewnością pojadę - już podpatrzyłem kilka fajnych miejsc przez google.

Dzięki!

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

chodzenie po polu golfowym i focenie może być nie najłatwiejsze, ale spróbuj i podziel się informacjami. pomysł może być dość oryginalny.
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Wiesz co.. kolo Mikolowa jest miejscowosc Mokre.. tam pewien Pan Alozj zagospodarowal teren na plenery slubne. Swoj sporej wielkosci ogrod podzielil na takie kwatery, i kazdej z nich jest inna sceneria, w jednej jest maly stawik z pomostem, w innym woz z sianem, w innej jeszcze hustawka na drzewie, w innym kawalek sciany wloskiego domku ze stylowymi lawkami, w jeszcze innej stary plot ze snopami siana, dyniami i garami na plocie. W sumie jest tego z 15 roznych scenerii. Wiem ze czesto jest nawet kilka par jednoczesnie i po porstu wymieniaja sie przechodzac z jednej lokalizacji do drugiej.
    Mam gdzies numer do tego pana, placi sie "co łaska" zdjecia stamtad jakies tez mam wiec odezwij sie na GG do mnie to ci przekaze dane. To tez jedna z mozliwosci, ktore mozesz rozwazyc. Pozdr
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Od roku dostaje po 5-6 zapytan dziennie, dlatego zdobylem sie na cierpliwosc i poszukalem adresu i numeru ....
    adresu do Pana Alojza nie podam ze wzgledu na dane osobowe, natomiast jesli chodzi o telefon, to pan nazywa sie Alojz Wojtyczak (chyba nie przekrecilem) numer: 510494687 adres pewnie dostaniecie od niego.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów