Kolejna sesja ,tym razem w Almi decor.
Modelka: Aleksandra Jachowicz
Wizaz i stylizacja: www.lalka.maxmodels.pl
Big thx to MacGyver za wypozyczenie szkielek ;-)
Wstawie w sumie max 10 zdjec, po tygodniu usuwam galerie, tak chyba bedzie najwygodniej.
Wersja do druku
Kolejna sesja ,tym razem w Almi decor.
Modelka: Aleksandra Jachowicz
Wizaz i stylizacja: www.lalka.maxmodels.pl
Big thx to MacGyver za wypozyczenie szkielek ;-)
Wstawie w sumie max 10 zdjec, po tygodniu usuwam galerie, tak chyba bedzie najwygodniej.
BIg THX za dowód wdzięczności, ;-)
Nie musisz, wystarczy ją zamknąć, aby było zgodnie z regulaminem. Możesz też mieć równolegle wątki w naszych fotografiach (po jednym w człowiek/Portret i Fashion / Glamour / Akt).Cytat:
Fajne ale nie wiem czy to dobrze, że bokeh z żyrandola czy co to jest zjadł kawałek głowy modelki :D
PS Uwielbiam ten salon! Są jakieś problemy z foceniem tam? A jak ze światełkiem?
Nie wiem czy dobrze, mi sie ten efekt podoba, specjalnie kabinowalem z zyrandolem ;-)
Bystry salon to ja tez uwielbiam i wielu fotografow ;-)
Problemow raczej nie ma, wystarczy pojsc dzien wczesniej pogadac. Najlepiej zaczac odrazu jak otworza pozniej mnustwo ludzi. Ale nie mysl ,ze jest latwo ;-) Ciemnawo, male pokoje, kazda sciana i sufit w innym kolorze, a do tego ich wlasne swiatlo ktorego nie wylaczysz ;-) Ja focilem z 580exII na statywie z soft boxem i nie robili zadnych problemow, ale przesadzilo to o sprzedazy 580-tki i zakupie studyjnych lamp ;-)
[OT]Czyżbyś miał na myśli dwóch słynnych dyskutantów z miasta nad .... no nie ważne nad jaką rzeką :mrgreen:[/OT]
No, można zamknąć, a nie usuwać, foty niech sobie będą dalej do wglądu, w końcu nic nikomu nie zrobiły.Cytat:
A tak 10 fotek, mam nadzieje konstruktywna krytyka i zamykamy ;-)
A wracając do tematu to się po Twojej relacji zastanawiałem czy nie będziesz próbował pozbyć się koloru z tych dzisiejszych fot. Ta sino-zielona tonacja jest OK, dla mnie to dużo ciekawsze niż cyfrowa skala szarości.
a mi głowa nie razi...właśnie fajny efekt ;) bardzo fajny....
gorzej z tymi poucinanymi dłońmi i rękoma....
Kilka bedzie w kolorze ,ale fakt bede probowal sie pozbyc koloru. Przyznaje nie zapanowalem nad swiatlem w pomieszczeniu w ktorym bylo tyle kolorow na scianach i suficie, majac do dyspozycji tylko 580exII.
Sino zielona tonacja tez mi przypadla do gustu na tej fotce, samo bw wyszlo tak "pospolicie".
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Paenka tak mialo byc obiete ;-) Tekasanka masakra pila spalinowa cz.8 ;-) Czytalem w ksiazkach, ze zasada nr.1 nie tnij w stawach, wiec chyba nie ciolem ;-) Ale fakt ja mam troche inne podejscie czasami i lubie poucinac niektore czesci ciala ;-P
ale po paluchach pojechałeś a wpaluchach też są stawy:p...z resztą mi po prostu brakuje dołu
czekam na resztę zdjęć, ale jeśli znowu na wszystkich modelka będzie się "brała pod boki" (widzę, że to Twoja ulubiona poza, tańczyłeś kiedyś w zespole ludowym?) jakby nic innego z rekami nie można było zrobić to kiepściuchno. BW wychodzi "pospolicie" jeśli robi się to na zasadzie "kliknij na skonwertuj i po zabawie". Kolor mi się podoba, sinozielony:) Mam jednakowoż jedno pytanie, czernie na powiekach jakie maja zadanie? Do zdjęć BW robi się inny makijaż niż do kolorowych, to stara zasada jeszcze z czasów czarno-białej telewizji.
P.S. Ja nie jestem jakimś purystą językowym, ale skoro czytasz książki o zasadach fotografii to kup sobie chociaż jedną z zasadami ortografii. Tłumaczenie, że ten typ tak ma to zwykłe niechlujstwo i lenistwo:)))
Damn, prężnie działasz. Chwali się, chwali.
Jestem pełen podziwu, zarówno dla postępu jaki poczyniłeś jak i do tego, że się nie zrażasz i ciągle próbujesz.
Może kiedyś Cię zobaczę w jakimś salonie meblowym lub gdzieś indziej (gdzie sobie załatwisz miejscówkę :P)
co jej zrobiłeś przy prawej skroni?
Ten walący się pion niestety drażni. Wiem, obiektyw zadarty do góry, więc to musiało tak wyjść, ale dla odbiorcy wygląda to jak wygląda.
idzie sobie po niej (skroni) taka czarna krecha tak u mnie widać
tak właśnie o nią
pozdrawiam
A mnie sie wlasnie podoba. Juz coraz blizej.
Ok, to pojedziemy ostro. Do odwaznych swiat nalezy ;-) Mi sie podoba, ciekaw jestem waszego zdania. Aha czy wy tez macie w dolnym lewym rogu brak przejscia tonalnego ?
3.
Jeeenyyy, co się dzieje z lewym okiem modelki. Czy to cień? Jeśli tak to u mnie fatalnie to wygląda. No i ten makijaż... ogólnie: chyba nie za bardzo pasuje do tej tonacji zdjęcia. Kadr dość przyjemny, aczkolwiek chyba(?) prawa strona zdjęcia trochę ciąży przez tą pozę modelki:-D
Niewątpliwie najlepsze Twoje foty jakie widziałem. Pewne niedociągniecia obróbkowe są jak przepiścy zauważyli ale generalnie jest dobrze.
Ogólnie fotki bardzo super :D Na 2ce mi się tylko nie podoba dziwna plastikowość twarzy :/ 3ka to samo + ciemne lewe oko (jakby podbite)... Za to obróbka na 3cim w świetnym stylu ;] Idzie w dobrą stronę ;)
Mnie sie podoba, no w koncu cos sie dzieje. W koncu robi sie klimat. Mam nadzieje, ze to swiatlo zamierzone a nie blad?
Mnie sie podoba. Zreszta nie tylko mnie. Dawaj do SPP.
Dokladnie. Bedzie dobrze. Zanim strzelisz, to obejrzyj kadr dobrze, czy nie uciales, nie przekadrowales i czy cos nie umknelo.
OK. Foty niezłe nie dobre. Wypowiem się szczerze jak zwykle.
1. Standartowo poucinana źle, ale chwała Ci za to, że miałeś jakąś koncepcje
2. Niestety, zepsuta obróbka, i to jest moim zdaniem najgorsze, najmniej naturalne, wyciągane na siłę
3. Zdecydowanie najlepsza. Podoba mi się
I teraz troszkę moich spostrzeżeń. Możesz wziąć je do siebie lub całkowicie olać jak to bardzo często robisz.... Widzę, po pierwszych dwóch po exifie, że znowu 85 mm i przesłona 1.8 . Przy takiej odległości przedmiotowej nie ma sensu robić tym szkłem na tej przesłonie, bo GO jest tak płytka, że nie będzie wcale ostre zdjęcie. Przy bardzo ciasnym portrecie twarzy owszem, można użyć tej przesłony, ale nie w tych wypadkach powyżej, nie tym szkłem.
Dodam jeszcze, że jestem pełen podziwu Twojej walki i wierzę, że jeżeli będziesz tak działał dalej, ale jednocześnie wynosił chociaż 50% z uwag bardziej doświadczonych, wkrótce może być naprawdę świetnie.
Hehe Sp Models, agencja modelek i fotograficzna. ;-)
Dzieki Kucza za komentarz.
fajna fotka, ale czy nie bolała ją szyja od takiego trzymania głowy ?
Nareszcie kobieta w calosci ;)
Podoba mi sie obrobka
Zdjęcia 3 i 4 IMO bardzo dobre z lekkim minusem, ne lubię jak ktos robi z pięknych kobiet plastikowe lalki. IMO troszku przeginasz z tym, poza tym fot naprawdę świetne.
Dla mnie 3 najfajniejsze. W 4 trochę nienaturalna poza, głównie za sprawą lewej ręki, widać, że modelka jest spięta, "walczy". Może gdyby dłoń nie była zawieszona w powietrzu...
A, i wg. mnie brakuje lufki z papierosem + dymka. :D
Podoba mi sie pierwsze. Modelka patrzy tak zlowieszczo ;-) Co do 3, podoba mi sie obrobka. W ogole ostatnio modne jest obrabianie na "bez kontrastu" z histogramem z dziurą po lewej :-) Lykam to.
Nie potrzebnie w tytule zasugerowałeś nazwę sieci za którą ja nie przepadam. Co prawda znalazłem tam parę fajnych rzeczy niedostępnych gdzie indziej jak na przykład czarne firanki ale generalnie większość wszystkiego dalekie jest od mojego poczucia dobrego smaku. Nie mniej zdjęcie sygnowane jako 3 idealnie oddaje atmosferę tamtego miejsca stylizowanego na przełom XIX i XX wieku oczywiście w oczach hinduskich specjalistów od wzornictwa przemysłowego. To chyba właśnie z Indii pochodzi większość wyrobów znajdujących się w tej sieci.
Było utrzymać całą sesję w tym klimacie. I tu będę odrobinkę ironiczny ale na ostatnim zdjęciu modelka wygląda jak by siedziała na gwoździach a już na pierwszy rzut oka nie wygląda na fakira. Niby nawiązując do klimatu ale trochę gdzieś obok.
Adso, powiedz czy siedziałeś kiedyś w fotelu? Jak by ta Pani na zdjęciu usiadła tak jak siada większość ludzi to i podparcie pod głowę by się znalazło. A ona próbuje w fotelu tego co powinno się na otomanie.
Wydaje mi sie, a raczej zasugeruje, aby modelka byla bardziej swobodna na sesji. Jest dobrze ale brakuje nieco rozprezenia.
Sergiuszu...mam otomanę:))) ale nie mam lufki:)))
Zerknij na film i zasugeruj jakiś model... http://pl.youtube.com/watch?v=PyEwTM0n04c
Mimo nienaturalnej pozycji ostatnie zdjęcia fajne. Szczególnie obróbka mi się podoba i to zjechanie lewej strony histogramu.
ja tak troszkę siedzę cicho ...bo nie widziałam Almi Decor w dotychczasowych zdjęciach...dopiero na ostatnim widać wykorzystanie wnętrza:) o pozycji to poprzednicy już napisali ;)
W ostatnim zdjęciu obróbka IMHO lepiej wyszła niż na przedostatnim ;) tylko troszkę twarze jakby tak płasko powychodziły....widocznie taki był zamysł...
5.
No i cos w kolorze:
6.