Domke F2 - prośba o informacje
Witam, mam zamiar zakupić takową domke, ale nie wiem, czy zmieści się mój ekwipunek. Proszę zatem forumowych posiadaczy o małe review, może ze zdjęciami.
Proszę nie odsyłać mnie do innych wątków ogólnych typu ,,w czym nosić sprzęt'', bo szukam wartościowych i przydatnych, a przede wszystkim konkretnych informacji o tej właśnie torbie. Kiedyś znalazłem bardzo fajne review na temat plecaka fomei zrobione przez niejakiego Alf-a na forum N.
W razie potrzeby służę takowym review na temat posiadanej przeze mnie torby tamraca - model pro 12.
Zatem - użytkownicy domke F2 - liczę na was:)
Odp: Domke F2 - prośba o informacje
Witam. Osobiście przerabiałem temat "przejścia" z Domke na Mekko. Nie ma co się łudzić, to inne torby, choć wyglądają podobnie. Materiał w Mekko jest sztywniejszy insert grubszy, a dzięki temu torba jest bardziej sztywna i... mniej pakowna, choć pewnie też lepiej zabezipiecza sprzęt, ale jeśli dla kogoś priorytetem jest solidne zabezpieczenie sprzetu, to nie rozgląda się w kierunku Domke. Miałem Mekko T40 i R1X, obecnie mam Domke F1X i drugą w swoim zyciu F2; pierwszą sprzedałem, bo mi się zachciało "przejść" na Mekko, tak jakbym dostatecznie się nie "naprzechodził" przez ulicę w swoim życiu. F2 zniesie wiele, solidna i pakowna torba. Zmieści dwa korpusy w tym jeden z gripem, dwie 580II, pięć szkieł w tym dwa mniejsze i akcesoria. ale w tej konfiguracji jest dość mocno upakowana, co delikatnie utrudnia pracę, ale 4 szkła, dwa korpusy, dwie lampy i akcesoria zmieści bez problemu.
PS.
Mekko T40 to saszel, to trzeba lubić, ale na boczne kieszenie w tym modelu to szkoda materiału, nie wiem czemu ma służyć tak wąska kieszeń. Z dna trudno cokolwiek wyjąć o ile uda się coś tam wsunąć. R1X za sztywna jak dla mnie, posida solidny insert.
Z asortymentu Mekko to tylko Reporter czyli R4 jest sensowna. Mam taką i używam do wożenia sprzętu w samochodzie i składowaniu w domu jako ochrona przed kurzem :)
Na co dzień do noszenia używam Domke F3X i F2, a to już zupełnie inna bajka pod względem wygody. Sporo droższe ale IMHO warte każdej złotówki na nie wydanej.
Oczywiście miękka wersja kanvas, doskonale układająca się do ciała.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Na co dzień do noszenia używam Domke F3X i F2, a to już zupełnie inna bajka pod względem wygody. Sporo droższe ale IMHO warte każdej złotówki na nie wydanej.
Oczywiście miękka wersja kanvas, doskonale układająca się do ciała.
Potwierdzam.
Od dwóch lat używam F2, a wcześniej od dawna mniejszą F6.
Jak dla mnie nie ma nic wygodniejszego.
Cytat:
Zamieszczone przez
Ligo
Jak dla mnie nie ma nic wygodniejszego.
Że się tak soczyście i treściwie wyrażę... Amen :)