1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Wersja do druku
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Świetne... i tyle :-)
Nie znam sie na fotografii rajdowej, ale te zdjecia sa naprawde swietne :)
Całkiem fanie sie ogląda :-)
1,2 i 4 wydają mi się delikatnie zbyt szare, możliwe że taki efekt daje kurz na autach i w powietrzu, natomiast 2,3 i 7 są naprawdę z*******e. 2 - bardzo fajny kadr, szerokie zdjęcia robione z wnętrza zakrętu zawsze się dobrze ogląda, szczególnie kiedy doskonale widać, że auto JEDZIE a nie stoi - gratulacje! 3 - ciekawy, nietypowy kadr, a lekko rozmazany citroen dodaje dynamizmu. 4 - ciekawiej wyglądała by trochę zamrożona (grudki piasku lecące spod kół powinny być bardziej wyraźne). Ogólnie zdjęcia zdecydowanie na plus!
1 i 7 wymiata... gratulejszyn. Pozostale robią tło. al ei tak na poziomie! Dobrze widzieć tutaj porządnego rzemieślnika! :)
Bardzo dobra seria
zdjęcia świetne
1, 2, szalenie mi się podobają, mimo że zwykle zdjęcia samochodów mnie nie kręcą:)
Widze, ze tutaj panuje pelen profesjonalizm:mrgreen: Swietne zdjecia, zwlaszcza #1,#2 i #7:)
Może się mylę, ale na 8 wyszły syfy na matrycy. A tak poza tym to super, najbardziej mi sie podoba 2, 3 i 6.
Bardzo fajnie komponujesz - podoba mi sie brak panoramowania :P Jedyny mankament jak dla mnie to cos nie ten z plstyka - zdjecia wydaja sie plaskie, az sie zdziwilem jak przeczytalem twoja stopke.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
zdjęcia fajne, ale czy nie mógłbyś wstawiać wszystkich w jeden topic bo wyobraź sobie co się będzie działo jak wszyscy "koszykarscy" zaczną tworzyć topic po topicu a w kazdym jeden mecz, a uwierz mi że będzie tego więcej niż rajdów.
Jeśli chcesz uczyć innych jak interpretować regulamin sam go najpierw uwaznie przestudiuj.
Zasady publikacji zdjęć na forum Nasze fotografie
A poza tym czy uważasz że jeśli ktoś robi portrety to przysługuje mu w "Naszych fotografiach" osobny wątek na każda modelkę natomiast jeśli pstryka rajdy to powinien je wrzucać wyłącznie do jednego, tylko dlatego że komuś wszystkie te zdjęcia mogą się wydawać podobne ?Cytat:
4. W wątku można publikować jedno lub więcej zdjęć, kolejne zdjęcia mogą być zamieszczone w pierwszym poście lub w dalszych, w trakcie dyskusji. Limit zdjęć w jednym wątku wynosi 8. Dopuszczalne jest umieszczenie 10 fotografii, ale tylko wówczas gdy tworzą one serię . W przypadku wstawiania kolejnych zdjęć, ponad limit, moderatorzy mają prawo zamknąć wątek.
uważam że jak ktoś robi zdjęcia modelek to tez moze je wrzucać do jednego wątku, bo tak niedługo bedziemy mieli 100 podstron kazdego działu i nikomu nie bedzie się chciało wracać do starszych...
tak czy inaczej powtórzę... Wyobraź sobie że teraz bedę wklejał osobno galerie z kazdego z meczy Prokomu, Kieplinek zrobi to samo z Anwilem, Ukasus z Czarnymi a JacekT z Polonią. wiesz ile to zdjęć?? wiesz ile to galerii w miesiacu? a Pomysl ze kazdy z nas foci nie tylko koszykówkę.
Ale każdy ma limit jeden wątek na dwa tygodnie. Regulamin nie powstał z czyjegoś widzimisię lecz wykrystalizował się z dyskusji w tym wątku. Czas na własne wnioski był gdy dyskusja ta się toczyła, a nie teraz.
A tak przy okazji, wrzucanie zdjęć w jeden wątek obowiązywało i obowiązuje w "Galeriach użytkowników" i niezadowolenie użytkowników z tego sposobu prezentacji było główną przyczyną powstania "Naszych fotografii".
Juz sie nie odzywam.... Nie czytałem dyskusji a w swoim wpisie kierowałem się jedynie logiką, Jezeli o mnie chodzi to luzik i tak to miejsce nie jest podstawowym miejscem gdzie pojawiają sie moje zdjęcia podobnie jak wielu róznych innych userów, więc nie ma o co kruszyć kopii.
Kończąc "offtopa": bardzo fajne foty, dynamika i ujęcie specyfiki dyscypliny pierwsza klasa.
To ja może pomogę Twojej logice - to podforum ma być jak jakaś galeria internetowa, plfoto, onephoto, obiektywni itp. Może być nawet jeden wątek = jedno zdjęcie + komentarze. Tylko przedziały czasowe mamy sporo większe niż w innych galeriach. Nie ma żadnego obowiązku (poza trzymaniem limitów czasowych) wrzucania kilku zdjęć do jednego wątku, nawet o tej samej tematyce.
Max 20 zdjęć, max dwie galerie w miesiącu - taki masz limit. Ponad limit - usuniemy :twisted: . Wcale nie tak dużo :p
2. i 5. są najbardziej w rajdowych klimatach, one też najbardziej mi się podobają. tj podoba mi się kompozycja i ....widzę że szkło ostre :)
tak jak mówilem 2 i 5 na + :D
Za n!5m0: #2 i #5 zdecydowanie najlepsze:p
Kadrowo jak najbardziej ok, tylko wydaje mi się że dość ciemne są te zdjęcia.
Przeglądając te zdjęcia wybrałem 2 i 5. I widzę, że nie ja jeden :D
Nr. 2 i 4 zdecydowanie oddają klimat tego rajdu. Szkoda, że na 1 i 6 ostrość "powędrowała" nie tam gdzie trzeba.
Pozdrawiam
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Ostatnia fotka to taki bonus - Moj plecak po kilku(nastu) przejazdach. ;)
Super fotki, 6 powala, dasz exif, jak bys stal przed autem :d
Też 6. szczególnie wpadła w oko... Zdjęcia świetne... :)
Fotografie są przednie a mi osobiście w oczko wpadła fotka nr. 1 – podoba mi się akcja z pyłem i się tak zastanawiam jak się tam znalazł przed samochodem- zagarnął zderzakiem ? .
Mam przy okazji pytanko , jak za granicą organizatorzy radzą sobie z bezpieczeństwem na trasie rajdu ? U nas dochodzi do zamykaniu rajdów ( rajd Subaru ) i odwoływaniu oesów (np. na 44 krakowskim) a organizatorzy najchętniej trasy prowadzili by na zamkniętych poligonach , by reklamy sponsorów można było oglądać przez szpiegowskie satelity.
A mi się najbardziej widzą 3 i 5. 3 ma ładny kadr i dramaturgię, może jest troszkę za ciemna... 5 - świetna, chociaż też bym nieco rozjasniła. Pył ułożył się na aucie, jak na rakiecie kosmicznej. Czerwień lakieru, która z tyłu przeniknęła na pyłowe kłęby - sprawia wrażenie, że to płomienie, a nie pył.. Tak, dla mnie 5 zdecydowanie najlepsza!
PS: Jak chroniłeś aparat i obiektyw?
Tak. W tym miejscu droga byla juz niezle rozryta i wiekszosc zalog zgarniala troche szutru.
Tez nie zawsze jest tak kolorowo jak kazdy mysli. Dwa lata temu na Monte Carlo bylem na dwoch wolnych przejazdach, odwolanych z powodu za duzej ilosci kibicow. Zabezpieczenie tam wyglada fatalnie. Ludzie stoja na srodku drogi i rozbiegaja sie przed autem jak za dawnych czasow. :roll: Ale np. w Finlandii stoisz 20m od drogi i to jeszcze gdzies za drzewami. Dodatkowo nawet gdy jest jeszcze kilka godzin do oesu i tak nie mozesz isc droga, tylko musisz przedzierac sie przez las.
Odwracalem sie plecami w strone lecacego kurzu i chowalem body pod koszulke. ;) Obiektyw sie juz nie miescil. :)
Dużo bardziej dojrzały zestaw Twoich fot niż poprzednio oglądałem :). Szkoda uciętego piuropuszu kurzu w 7. Najlepsze to 1,3,5 i 9 - dobre zamknięcie (do tego monochromatycznie).
Spokojnie ładujesz cały sprzęt foto do Mini Trekkera AW ? Jest jeszcze na jakąś stałke miejsce ?
nr.4 odstaje od reszty, ale to przez to ze pozostałe takie dobre. Taki rajd to prawdziwa gratka hehe ten kurz swietne mozliwosci stwarza, w zdjeciu nr.5 jest niesamiwity, to jak w jaki sposób, otoczył samochód. Grats fotek:)
6 i 8 - faworyci!
No foty jak foty. Na MŚ nie da się nie zrobić dobrej fotki :)
Chyba, że ktoś robi małpą :P
Banan moim zdaniem powinieneś ciut więcej nasycać kolory, ale dosłownie odrobinkę, bo same barwy citroenów czy fordów(nie wspomnę o krzaczkach) nie są takie blade :)
No, ale ucz sie ucz, bo pełną klatką wiem, że się inaczej foci :P
Wszystkie mi się podobają, 6ka powala na kolana, trudno nawet pisać o innych bo jak już wcześniej napisałem, wszystkie mi się bardzo podobają. Gratuluje :-)
Krzysiek! Ja znam tę okolicę od zawsze, od czasów, gdy jako dziecko żeglowałam z ojcem. Organizowanie tam rajdu to zbrodnia.. Kiedyś, jak to się dopiero zaczynało, dużo zrobiłam i napisałam przeciw. Ale nikt nie wygra w sprawie, gdzie na początku i na końcu chodzi o wielkie pieniądze.
Myślę jednak, że Planeta kiedyś się ocknie i otrząśnie z ludzi jak z pcheł..
wszystkie fotki zajefajne - ale wg mnie 6 najlepsza
pozdr
Zdjecie szoste i osme mi sie najbardziej podobaja.. Pewnie dlatego, ze ujecia z pozostalych juz kiedys widzialem :) Swietna robota :)
Jakim to obiektywem robione?
6 the best - reszta też świetna :)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
foto i moto, czyli to co lubię :D 2 i 6 najbardziej