Poniewaz watek "jaworznicki", wyszedl poza jaworzno proponuje dalsze rozmowy/ustawki przeniesc tutaj.. i tak:
4.10.2008r. (sobota)
godzina 9.30
parking pod Realem w Myslowicach. Lista startowa:
1. KubaK82
2. Modzel
3. .... ?
Wersja do druku
Poniewaz watek "jaworznicki", wyszedl poza jaworzno proponuje dalsze rozmowy/ustawki przeniesc tutaj.. i tak:
4.10.2008r. (sobota)
godzina 9.30
parking pod Realem w Myslowicach. Lista startowa:
1. KubaK82
2. Modzel
3. .... ?
Sorki chłopaki, ale będę daleko stąd.
Jak coś, to 18-ego jestem na miejscu :-)
Jutro rano wstane i spokojnie kolo godziny 8 zobacze jak bedzie sie sprawa deszczu rozwijac. Jesli faktycznie bedzie padac albo bedzie mocno zachmurzone z duzym wspolczynnikiem prawdopodobienstwa deszczu w czasie zaniedlugim, to ja raczej oleje sprawe:P
Oczywiscie napisze info tutaj, najdalej o 8.30 :)
PS
Czy poza nami (Kuba, RNz, ja) nie ma juz nikogo z aparatem w okolicy????? Czy moze wszyscy do krakowa jada?
ebl21 sie jeszcze na PW odzywal ale tak czy ijaczej - malo nas.. moze to depresja jesienna sie zaczyna ;-) :?:
umowmy sie ze decyzja bedzie o 8, ok ?? ja kolo 8.30 bede juz odwozil Gosie na kurs i nie bede mial komputera pod reka :-) .. musialbym wiedziec wczesniej czy brac sprzet czy nie.. no i ebl'a21 (ten nick sie odmienia czy nie ;-) ?? ) mialem odebrac po drodze w Corzowie..
zatem 8 rano - jesli leje to nie ma co biegac po deszczu.. jesli bedzie szansa na rozpogodzenie - spotykamy sie pod realem :-)
Dobra.. to ja najpozniej o 8 napisze co robie :)
Kłapouchy powiedział kiedys "Zaraz bedzie padac.. jesli juz nie pada" ;-)
to byla pierwsza mysl gdy sie obudzilem - za oknem szaro, mokro i siapi deszcz.. moze nast. termin bedzie lepszy - dzis czarno to widze :(
Dzisiaj to zdecydowanie nie ma sensu.. ja sobie odpuszczam :)
ludzie z nikona - gr. silesia planuja jutro park chorzowski.
mnie nie bydzie, jutro bielsko podwojny plener.
dobrego!
"Poczekacie? Poczekamy!" ;) :mrgreen:
jesli chodzi o mnie - nastepny weekend bede fotografowac pierze nad stawami rybnymi kolo Opola.. 18-19 bede mial wolne, jesli tylko jakos wymigam sie od wyjazdu integracyjnego z pracy, nad czym wlasnie usilnie pracuje ;-)
18-19 mnie rowniez pasuje
zamówić już pogodę? jaką chcecie? :-)
JESLI nie bede dlubal w czolgu, to 18 mi tez pasuje jak najbardziej.. 19 tez :)
Dziewczyny sobota idzie... jak sytuacja u was? :>
Nie wiem jak dziewczyny, ale u mnie bez zmian. Ten weekend mi pasuje :-)
No dobra.. to moze jakies konkrety..
Data: 18.10.2008.
Godzina: 10:00
Miejsce spotkania: Myslowice, parking przed Realem
Cel: Szopienice- fabryka, czy cos.. :)
Lista:
1. Modzel
Pasuje?
jak nie, to dawac propozycje! Mam chcice w sumie, wiec jak tylko nie bedzie jakos specjalnie padac to jestem8-)
Ja również chętnie dołącze do waszej ekipy.
Będe śledził wątek, w ten weekend nie dam rady, ale na kolejne spotkanie postaram się wpaść (może coś bardziej centralnie, street w Katosach?, Sosnowiec) Udanego sobotniego focenia życzę :)
PS. wczoraj w nocy w prognozie zapowiadali ładną pogodnę ;)
Cel: Szopienice- fabryka, czy cos..
Lista:
1. Modzel
2. Kubak82
3. adisb
z przykroscia musze zrezygnowac z jutrzejszego plenerku :-( .. powody rodzinne - szkoda bo pogoda zapowiada sie rewelacyjna :-| .. udanych fot :!:
ps. Michal, mam dla Ciebie te zdjecia z CLO ale w tym ukladzie dam Ci je pod koniec miesiaca, razem z 25-105.. pozdr.
ps. jesli lubiecie plenery z aparatem - nie żencie sie :evil: :x
No coz.. zaczyna sie robic jak zwykle u nas, czyli cos sie zaczyna dziac:>
Kuba ma zone (trudno.. nie kazdy jest doskonaly;P ), ja niestety musze dzisiaj rozebrac sprzeglo w moim czolgu, bo od wczoraj dochodza z niego dziwne odglosy.. jesli uda mi sie poskladac dzisiaj do kupy to oczywiscie jutro jestem chetny. Chociaz jesli mam byc tylko ja i adisb, to mysle ze spokojnie mozemy sie umowic w jaworznie i cos tutaj pokombinowac.. adi- co ty na to? RNz wogole umarl chyba..
nie macie wrazenia ze z nami sie umowic, to gorzej niz wojna? 8-)
ja też jutro nie dam rady :(
za tydzień tez mnie nie będzie jakby kto pytał...
Cel: Szopienice- fabryka, czy cos..
Lista:
1. Modzel
2. _duss_
3. adisb
no dobra jelonki....ja sie pojawie zamiast kolegi.....nooo chyba ze bedzie lało to szkoda Naszego czasu ;)
aha jak may byc sami to sie zdzwonimy rano co jak....bo poco mamy jechac do M-c......
adisb na do mnie nr a ja mam do Ciebie Modzel sie sie odnajdziemy;D
Kolejny plener sie nam udal :P wiec moze pora pomyslec o nastepnym? Temat moze oklepany, ale co byscie powiedzieli na odwiedzenie jakeigos milego cmentarza 1 listopada wieczorem? :)
Troche pozno.. ale spoko, juz za rok nastepna okazja :)
Czasu troche minelo, to moze podejme kolejna probe ustawienia jakiegos spotkania:> Streaf czasowa i pora roku zaczela juz sprzyjac wieczornemu foceniu, to co.. moze cos pomyslimy? Zawsze chcialem dworzec kolejowy w katowicach obfocic, z tym ze niekoniecznie od strony peronow.. raczej od strony taboru, torow itd.. ma tam ktos wejscie? :mrgreen: Ktos wogole bylby tematem kolejowym zainteresowany?
Ja się zgłaszam na ochotnika :-)
Może być w dni "robocze" bo jestem w Katowicach.
Koło 17.00?
Jak dla mnie, dni robocze pasuja, godzina 17 tez nie jest najgorsza :)
Kubak, co ty na to?
mam ostatnio tyly w zagladaniu do dzialu "plenery" ale juz sie rehabilituje :-D
a co innego moge powiedziec - z Wami mialbym sie nie spotkac :mrgreen: ?? mysle ze wieczorem moglbym sie wyrwac :-) .. dajcie tylko znac kiedy - przyjade :-)
a przy okazji chcialem Wam zaproponowac plener w ta sobote nad jeziorem Goczalkowickim.. miejsce - ujscie wisly do jeziora, tereny miejscami troche podmokle ale za to duzo zwierza do fotografowania (male, duze, latajace, plywajace - slowem czego dusza zapragnie :-) ) no i landszafty tez moga bardzo ciekawe wyjsc (moze sie jeszcze na mgle zalapiemy) .. chce sie tam pokazywac regularnie na jakies dluzsze zasiadki.. w ta sobote bedzie rekonesans od 7 rano - zapraszam :-)
w ogole to musze sie wam pochwalic - bede testowac wkrotce plywajaca czatownie ktora sobie wybudowalem ku przerazeniu mojej zony :mrgreen: .. kazala to od razu wyniesc do piwnicy ale jak tylko kupie bagaznik na dach to zdam relacje jak sie spisuje :-)
Ja sie wstepnie na sobote zapisuje, tylko wiecej szczegolow.. godzina, miejsce spotkania, wymagane wyposazenie (poza gumiakami)..? :)
dzien - sobota 15.11
godzina - 7 rano
miejsce - most na wisle za miejscowoscia Strumień
gumiaki wskazane choc sucha noga tez sie tam da przejsc (podobno ;-) )
szklarnia - wedle uznania :mrgreen:
ja bede na 100% - z katowic moge kogos zabrac :smile:
edit:
tu jest fajna mapka tego co nas czeka :-)
http://mapy.pomocnik.com/mapy-satelitarne/?mapa=4847
bardzo fajnie widac ujscie wisly.. bylem kiedys na poludniu do tego miejsca (przy tej wyspie) ale to dawne dzieje - http://canon-board.info/showthread.p...cza%B3kowickim ;-)
Ja bym proponowal umowic sie gdzies w pszczynie.. jakas stacja benzynowa/mcdonald czy cos.. ty znasz droge, ja nie.. bedzie mi latwiej:mrgreen:
to moze przyjedz rano do Katowic, zostawisz u mnie auto i pojedziemy jednym samochodem :-)
Pomyslimy.. moze jeszcze kolega kanonier z pszczyny bedzie chcial sie wybrac, to wtedy pojade swoim gratem.. on ma takiego samego wiec wiesz..... ewentualnie moge po ciebie podjechac i poturlamy sie razem moim :mrgreen:
Spoko, moge przez katowice poleciec.. a DUZE wrazenie to robia dwa takie czolgi razem.. zreszta moze sam zobaczysz.. bedziesz mogl nam nawet zdjecie zrobic :mrgreen:
No wlasnie.. przy mniejszych obiektach to sie ym nikt nie przejmuje za bardzo.. ale juz przy temacie duzych stacji, pojawiaja sie rozni sokisci, ochroniarze i inne przeszkadzajki :/
to tak jak moim, tylko ze troche nizej sie siedzi :mrgreen:.. zawsze musze wyjechac te 30 min wczesniej by byc na czas ;-)
Michal, to moze podjedziesz na os. witosa a z tamtad mamy juz prosta droge na mikolow i żory.. ja i tak bede na nogach od 6 wiec bede czekac kolo wjazdy na osiedle :-) .. albo moge podjechac tez na stacje benzynowa na mikolowskiej kolo AWF'u :-) .. napisz jak Ci bedzie wygodniej - mnie to jest obojetne :-)
Jak dla mnie, moze byc stacja benzynowa kolo AWFu. To co.. kolo godziny 6-6.10 na stacji?