Witam wszystkich. Od niedawna bawię się w focenie i ciekaw jestem Waszych opinii na temat moich pierwszych produkcji
1.
2.
3.
4.
5.
Wersja do druku
Witam wszystkich. Od niedawna bawię się w focenie i ciekaw jestem Waszych opinii na temat moich pierwszych produkcji
1.
2.
3.
4.
5.
Proszę numerować zdjęcia o wiele łatwiej będzie coś o nich powiedzieć
Na przedostatnim dużą eLke widzę :)
Wg. mnie 1 mogło być szerzej skadrowane, żeby nie ucinać Panu kawałków nóg. 4 całkiem nieostre, ale może po prostu nie rozumiem Twojego twórczego przekazu?? A w 5 nie bardzo widać co chciałeś pokazać - nie trafia do mnie;)
Pozdrawiam:)
P.S.
Mój komentarz jest całkowicie amatorski, więc głównie zaznaczam to o czym już mnie tutaj nauczono:)
może jeszcze parę fot:
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
widzę, że są tak słabe, że szkoda słów...
Wydaje mi się, że masz problem z ostrością zdjęć.
6 - wg mnie zbyt ciemna, jest słoneczny dzień a tu jakoś szaro-buro.
9 - krzywy horyzont.
12 - kadr, przyciąłbym z lewej może dał więcej miejsca z prawej.
13 - krzywe.
Co do pozostałych przypadków, to nie mam zdania :(
a co sądzicie o tym?
14.
To portret ucha?
Nie przemawia do mnie to zdjęcie
zobaczyłam i "wow" piekny ten paw...napewno można było zrobić to zdjęcie lepiej ale i tak obiekt był na tyle wdzięczny, że jedyna co to właśnie po prostu "łoooł"....chyba zwierzątka za bardzo lubie :roll:
na pewno można było lepiej, ale jak na 3 tydzień fotografowania to chyba i tak nieźle, co?
nie wiem bo ja teoretycznie od 9 lat :rotfl: i jakoś stsounek czasu do efektów nie jest wymeirny...może to brak intensywności tylko takie tępe cykanie ;p Przyznaje...siedzenie na CB chyba raczej rozwija (porównując to co popełniałam kiedyś a teraz przez te parę miesięcy na CB). DLatego czytaj dużo na CB a nie tylko wystawiaj foty.
jak na moje oko to paw ładny :) aczkolwiek na Twym blogu drugie ujęcie tego ptaka bardziej mi się spodobało
znaczy się to?
czytam. staram się, przyjmuje krytykę i myślę że robię postępy. może nie z prędkością światła, ale na pewno robię coraz bardziej "świadome" zdjęcia. nie od razu przecież Rzym zbudowano. chętnie posłucham uwag dot. techniki
Dokładnie to :) ciekawe co osoby doświadczone o tym powiedzą?
PS. ehh gdyby taka ostrość zdjęć była dana mojemu kompaktowi... ;-)
Zdecydowanie potwierdzam, mi to ujęcie też bardziej się podoba. Może troszkę przeszkadza ją te płyty (?) z prawej strony i lekki brak światła w oku. Ale to takie tam drobiazgi ;)
16.
17.
co powiecie?
Ja jakoś nie rozumiem, może inni... :)
Nie, ja też jakoś nie bardzo.
Mysle ze autor nasladuje swa lub czyjas reka -reke pani na zdjeciu :)
Hmm, no może. Ale może to autor niech się wypowie.
Bo zaczyna się: co autor miał na myśli ;)
no chyba o ręce chodzi, ale po pierwsze WB się kłania, po drugie żeby efekt "rąk" był osiągnięty to black/white by się przydało - wydaje się że pani z okładki jest b/w właśnie
mhm, chodziło o dłonie... jeśli chodzi o WB, to właśnie taki żółty odcień chciałem uzyskać, ale fakt, że w B/W byłoby lepiej... w zasadzie to wpadłem na ten pomysł przez przypadek, gdy moja Pani przeglądała sobie "Foto". Zdjęcia były robione na szybko, dlatego może nie są jakieś specjalnie dopracowane technicznie. Ale pomysł wydał mi się ciekawy
Tak teraz patrzę, że może trzeba było troszkę inaczej kadrować (ciaśniej może).
jeszcze jedno. zastanawiałem się czy je wrzucić, ale zdecydowałem się, ponieważ robię to po to, żeby nauczyć się fotografować. zdjęcie kadrowane i chyba podczas kadrowania leciutko uciekła ostrość...
18.
no uciekła uciekła :)
wrzucam kolejną porcję, może doczekam się jakichś konstruktywnych rad ;)
19.
20.
21.
22.
23.
Napiszę ogólnie o tej wodzie. Jeśli rozmywasz krople wody wg mnie fajnie, żeby na zdjęciu było coś ostre, nieporuszone. Na 22 i 23 jest tak naprawdę rozmazana biała masa i niewiele więcej.
21 - jak dla mnie jest ok, fajna gra kolorów na wodzie.
22 ma potencjał. Ale Jakbyś uchwycił "krystaliczność" tej wody wg mnie było by git :)
czyli tutaj raczej krótki czas?
Tzn ja bym to tak widział. Może też troszkę bardziej plastyczne światło.
ok, to jeszcze 2 wrzucę:
25.
26.
ktoś tu zagląda w ogóle? mogę prosić o jakąś konstruktywną krytykę?
25 mi się widzi
Na razie jedna fota z wakacji, napiszcie co sądzicie. Dodam, że to moje pierwsze doświadczenie z tego typu fotografią
26.
dzień dobry. coś wrzucę, bo mnie dawno nie zjechaliście ;)
27.
28.
29.
Numer 29 ma przekaz i oto właśnie chodzi :)
a czy ja mogę poprosić o jakieś opinie?
no to może o tym coś powiecie?
Zdjęcie wykonane podczas inscenizacji walk postańczych w Warszawie
31.
Dobrze, że jest czarno-białe, kadr bardzo przyjemny .. mi się podoba :)
klimacik jak z Klosa;) Podoba mi sie ta konwersja no i kadr również...jak już wcześniej napisałam klimacik filmowy ;)
29. Bardzo fajny pomysl :)
A co powiecie o tym?
32.
#32 dla mnie rewelacja! Układ rąk chłopaka z tyłu idealnie wpasowuje się w okrąg (elipsę) nóg tańcerza.
No, no.. Począwszy od #28 wszystkie mi się podobają.. zaczynają coś znaczyć, mają jakiś przekaz, klimat. Idziesz dobra drogą:-)
Podobnie jak innym najbardziej podoba mi się #29. Nie dośc, że wszystko się w miarę fajnie komponuje, to dobrze Ci wyszło zestawienie ruchliwości miasta z treścią reklamy;) btw. ładne BW robisz. Zwłaszcza na #32 Ci się udało.
Pozdrawiam
dzięki.
jeszcze kilka fotek z wczorajszego koncertu Dr Doom, Antigama i Fuck The Facts
33.
34.
35.
36.
37.
Numer 35. ma w sobie to coś więcej ;) co zatrzymuje oko