Jak narazie dosyć słabe info ale jest :)
http://www2.ticketpro.pl/pl/akcja/szczegoly/965/
Zapowiada się ciekawa impreza :) na której być muszę bo innej opcji nie widzę :p
Wersja do druku
Jak narazie dosyć słabe info ale jest :)
http://www2.ticketpro.pl/pl/akcja/szczegoly/965/
Zapowiada się ciekawa impreza :) na której być muszę bo innej opcji nie widzę :p
czemu tak daleko brrRR.
Fotografów 'profesjonalnych' bez legitymacji/przepustek prasowych będą tępić czy nie?
Dobre pytanie, choć i tak nie mam telezooma, a wątpię by pod barierki dopuścili. ;)
Moim zdaniem "za droga" impreza, żeby nie tępili.
tego nie wiem wszystko okaże się po drodze jak tylko jakieś obszerniejsze info się pojawi
pewnie bedzie podobnie jak na NOTJ. akredytowani maja wstep wszedzie. super akredytowani dodatkowy wstep na tor. a pozostali moga cykac ze swoich sektorow.
swoja droga w tym sezonie jest bogato pod wzgledem fmx w polsce.
rampage fmx juz byl,
a przed nami: masters of dirt, night of the jumps i xfighters.
Na Byczku trzeba się*pojawić, cena biletów myślę że w 300zł da się zamknąć :D
Czy będą tępić nas z lustrami i tele ? Mam nadzieję że nie :)
A gdzie oni tam chcą ludzi posadzić?
a orientuje się ktoś czy jakaś podobna impreza będzie bardziej na północ od stolycy?
Co do miejsc to podawali w radiu (chyba), że organizator ma na tą okoliczność zmaontować jakieś "tymczasowe" trybuny.
Już jest cokolwiek więcej, ale o mediach zdaje się póki co cisza:
"Red Bull X-Fighters Series Goes X-Large
After a heroic bull fight in Mexico, a hot samba dance in Rio and a wild rodeo
ride in Texas, the Red Bull X-Fighters Series 2008 is set to become even
bigger.
The unparalleled chance and honour to use one of the world’s most traditional
stadiums just days before its demolition to make way for a new arena was an
irresistible opportunity to stage a spectacular additional stop on the freestyle
motocross tour. The Red Bull X-Fighters will celebrate their new grand finale
of the Series 2008 on September 6 in Warsaw where the historic "Stadion Xlecia"
(Stadium of the Decade) will reopen its doors after more than 20 years
for the first but also last time before being dismantled and rebuilt in
preparation for the upcoming European Football Championships taking place
in Poland and the Ukraine in 2012.
35000 frenetic fans and a completely new Supersession Show ridden by 4
Teams and 12 riders, including superstar Travis Pastrana who will celebrate
his comeback on a FMX bike, will represent the final highlight of this year’s
Tour and whet the spectators’ appetites for the coming season.
In order to shorten the gap for fans, riders and the media between the most
traditional and biggest Red Bull X-Fighters event in Madrid on July 17/18 and
the new grand finale in Warsaw, where the overall winner of the series will be
crowned, the event in Wuppertal will be shifted from July 4 to August 16.
This change means the schedule of the Red Bull X-Fighters Series 2008 will
now be as follows:
4 April - Mexico / Mexico City / Plaza de Toros
3 May - Brazil / Rio de Janeiro / Sambodromo
14 June - USA / Texas / Fort Worth Stockyards
17/18 July - Spain / Madrid / Plaza de Toros de las Ventas
16 August - Germany / Wuppertal / Steinbruch Oetelshofen
6 September - Poland / Warsaw / Stadion X-lecia"
Jestem początkującym amatorem i nie mam za bardzo dobrych szkieł do takich imprez a impreza szykuje się niezła, jak myślicie dam rade coś ustrzelić z Canonem 40D + 17-85 IS USM EF-S??? A jeżeli nie dam rady to co polecacie?
Dzięki :) Nigdy nie byłem w takiej wypożyczalni, ale tak mniej więcej to ile może kosztować takie wypożyczenie tele?
Dzięki, przyda się :)
Czytalem gdzies na jakims forum ze częśc plyty bedzie przeznaczona tez dla kibiców, ciekawe ile w tym prawdy ? tak samo jak to ze bilety maja sie zaczynac od 120 zl.
http://www.ticketpro.pl/pl/akcja/szczegoly/965/ -> wracając do tej stronki uaktualniły się ceny począwszy od 89 zł skończywszy na 159 zł ( więc nie jest tragicznie ) i niżej jest mapka stadionu na której są zakreślone sektory ::)
Ale nadal nic nie wiadomo na temat wnoszenia sprzętu ?? Bo nie widzę jakiegoś regulaminu.
Ceny biletów w Polsce wg www.redbullxfighters.com to 27 do 49 ojro. Czyli nie 1 do 1. Swoja drogą ciekawe czemu finał jest tak tani.
No nic myślałem ze chodzi o tegoroczny Madryt. Nie ważne. Trzeba czekać kiedy coś o fotografowaniu napiszą.
a jak wygladala sprawa ze sprzetem na Diverse bo nie bylem?
pzdr
Małpki bez problemu, w przypadku luster dobrze było schować długą lufę, jakieś drugie dno idealnym rozwiązaniem było.
Poza tym na bilecie zapis, że organizator może zabronić wniesienia sprzętu foto/video.
Mailowałem w tej sprawie do organizatora, ale osoba, do której mnie pokierowano, jest jeszcze na urlopie. Tzn. była. Do 14 lipca. Widać nie ogarnęła się jeszcze po wolnym, bo do dzisiaj nie ma odpowiedzi.
Pisałem jeszcze raz do tej pani, co to się podobno w tym temacie obraca i znów dostałem w odpowiedzi informację, że jest przez kolejnych kilka dni poza biurem. No nic, próbuję dalej.
To sie dowiaduj, bo bilety mam już zamówione i w zamiarze jest pójść tam z 30d, a na ta okazję chciałem se dokupić jakiś tele, żeby było czym kita zastąpić :)
Z drugiej strony warto jechać, żeby chcociaż kit'em zdjęcia porobić, bo tego co sie dzieje na rbxf to mało rzeczy jest w stanie zastąpić...
na jakie sektory bilety braliscie ?? mi stajace sie udalo tylko wyrwac. moze cos bedzie sie dalo zrobic.
czy komus udalo sie dostac akredytacje foto?
Wnioski akredytacyjne należy nadsyłać do 25 sierpnia. Informacji o przyznaniu akredytacji należy spodziewać się do 29 sierpnia.
Chyba za późno się obudziłem na kupno biletów - strona ticketpro informuje że wszystkie bilety już wyprzedane, zostały tylko VIP po 600 PLN
Szkoda że dalej nic nie wiadomo jak z możliwością wniesienia sprzętu bo za 600 PLN obejrzenie imprezy plus przekąski to trochę słaby interes. Alkohol nie wchodzi w grę - samochód na podorędziu
Może ktoś napisać gdzie słać wnioski o akredytacje?
EDIT : znalazłem
Cytat:
Zamieszczone przez redbullxfighters.com
Czy ktoś znalazł informację o której godzinie rozpoczynają sie zawody? Przejrzałem kilka stron i nic na ten temat nie zauwazyłem. Mam jeszcze pytanie dotyczące zakupu biletów przez ticketpro.pl. Na stronie już w piątek znalazłem informacje, że pieniądze zostały zaksięgowane a bilety wysłane a listonosza do tej pory nie ma. Pierwszy raz kupuje bilety na tej stronie dlatego nie wiem czy to normalne??
Ja znalazłem
http://www.scigacz.pl/Godziny,rozgry...awie,6303.html
od siebie dodam ze na bilecie jest godzina 17.00 (pewnie otwarcie bram, wpuszczenie około 30000 ludzi w końcu trochę trwa).
PS
Ma ktoś już jakaś odpowiedź w sprawie akredytacji.
wpuszczają od 17 a zawody startują o 20 :)
No i moje pytanie.Cytat:
Witam serdecznie,
dziękujemy za zainteresowanie zawodami Red Bull X-Fighters Super Session Warsaw.
W odpowiedzi na zapytanie przesyłam informacje o zasadach przyznawania akredytacji dla mediów.
Prosimy o zapoznanie się z nimi oraz odesłanie wypełnionego formularza akredytacyjnego (dostępnego w załączeniu) na adres anna.czerniecka@pl.redbull.com w terminie do 25 sierpnia.
(See attached file: Red Bull X-Fighters Super Session Formularz Akredytacyjny - prasa, radio, internet, agencje.xls)
Po zebraniu wszystkich wniosków akredytacyjnych podjęta zostanie decyzja o przyznaniu akredytacji, o czym poinformujemy do 29 sierpnia.
Przewidziane są dwa rodzaje akredytacji:
1. akredytacje prasowe – umożliwiające wejście w dniu zawodów wyłącznie na wyznaczoną trybunę prasową
2. akredytacje foto / video – umożliwiające wejście w dniu zawodów wyłącznie do wyznaczonych stref „foto/video”
Zasady przyznawania akredytacji:
1. Akredytacje przyznaje się wyłącznie dziennikarzom mediów zarejestrowanych sądownie w rejestrze dzienników i czasopism oraz profesjonalnym informacyjnym serwisom internetowym.
2. Liczba akredytacji prasowych i foto/video jest ograniczona ze względu na ilość miejsc.
3. Liczba akredytacji prasowych jest ograniczona na redakcję:
4. Akredytacje prasowe i foto/video przyznawane są na podstawie prawidłowo wypełnionych formularzy akredytacyjnych (wszystkie pola).
5. Akredytacje są imienne i nie mogą zostać odstąpione osobom trzecim.
6. Wypełniony prawidłowo formularz akredytacyjny należy przesłać na adres anna.czerniecka@pl.redbull.com w nieprzekraczalnym terminie do dnia 25 sierpnia 2008 roku.
7. Osoby, którym przyznano akredytację, zostaną o tym fakcie poinformowane w terminie od 26 do 29 sierpnia 2008 r. Informacja o przyznaniu akredytacji i możliwościach jej odebrania zostanie wysłana na podany w formularzu akredytacyjnym adres e-mail.
8. Organizator zastrzega sobie prawo nie przyznania akredytacji bez podawania przyczyny.
W razie pytań proszę o kontakt.
Pozdrawiam,
Anna Czerniecka
Senior Communication Manager
Red Bull Poland
Przygarnie ktoś Łodziaka pod skrzydła ? :)
Niestety nie jestem z prasy więc, z akredytacją moge się pożegnać :neutral:
Ja pisałem do Dziennika Bałtyckiego <lol> i niestety kupa - pan naczelny nie zgodził się na wpisianie w formularzu ich gazety ;(. Spróbuje z gazetką parafialną... A co!!
Mi sie załatwia akredytacja :D
Takim to dobrze :) Ja i tak bede kombinowal na lewo :D