Pierwsza prezentacja na forum prosze wiec o szczerosc do bolu
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Czemu miniaturki ?
Wstaw pełne obrazy i można będzie coś pooglądać,
nie chce mi się wchodzić w każdy z osobna obraz.
:(
Super widoczki
3 i 8 szkoda że poruszone-nieostre :(
3 mozliwe bo robilem z aparatem opartym na murze, 8 z statywu wydaje mi sie ze jest ok, ciekawe co inni na to zdjecie napisza ?
i jeszcze jedno miejsce przy, ktorym musialem stanac na dluzsza chwile, zrobione w Buffalo w USA
widoczki bardzo fajne, zdjecia przy takich same sie robią :D , ostatnie foto za to mimo wartosci poznawczo/historycznej nie niesie za soba niczego innego ;)
widoczki moze i fajne ale czy zdjecia dobre ? ja mam watpliwosci i mysle, ze sa mierne nie oddaja emocji,ktore odczuwalem w danym momencie uwazam ze brakuje im indywidualizmu i tego czegos co by spowodowalo ze bylyby wyjatkowe, stad tez prosba o ocene i krytyke od osob, ktore na pewno maja wiedze znacznie przewyzszajaca moja ale tez potrafiliby wykonac te zdjecia w inny sposob.
Heja. Jak na moje niewielkie doswiadczenie to ja widze to tak:
8 i 9 podoba mi sie nawet nie mam wiekszych zastrzezen. Orzelek fajne kolorki ale jak kolega wyzej napisal nic tam nie widze.
A co do reszty, to zupelnie kiepsciutko z kolorkami. Jak dla mnie to duzo obrobki tam trzeba. A w zasadzie nie duzo ale kilkoma suwaczkami w LIGHTROOMIE bym pokrecil.
zgadzam sie z kolorami w porownaniu z galeria aelph wyglada to kiepsko, a mozna cos wiecej na temat tych kolorow jakies sugestie ?
po wielu probach z suwakami powstalo cos takiego
11.
czy jest lepiej, mam nadzieje ze tak, ale to juz wy ocencie
i jeszcze cos takiego pod ocene
12.
Hej
Widoczki miałeś naprawdę fajne, ale niestety technicznie jest jeszcze wiele do zrobienia. Po pierwsze na zdjęciach brakuje ostrości, przejrzałem EXIF'y i większość zdjęć wykonałeś na automatycznych ustawieniach. Staraj się na początku robić w trybie Av. Przy ogniskowej 24 mm przysłona F/11 lub większa ISO100 i najlepiej RAW. W przypadku drugiego obiektywu który posiadasz 16-35 przy 16 mm przysłona F/8 zapewni ci już dostateczną głębie ostrości. I oczywiście jeśli to tylko możliwe używaj statywu. Jeżeli chodzi o kadry to w zdjęciach 4,5,6,7 aż prosi się pionowy kadr, skały po bokach nic już nie wnoszą i powinieneś skupić się na na tym co w centrum. Najbardziej z twoich zdjęć podoba mi się 8, z tym że kadrowałbym w panoramę ciachając górę i dół. Co do ostatniej obróbki to niestety nie najlepiej, osobiście zwiększyłbym tylko kontrast i przyciemnił niebo. Czekam na następne fotki.
Pozdrawiam.
Rzeczywiscie mam takie odczucie, ze jest jeszcze wiele do zrobienia dlatgo dzieki za cenne uwagi, żona sie ucieszy jak jej powiem, że musze powtorzyc sesje w tamtych okolicach :smile:
8 sie faktycznie udalo ale to byl raczej chyba przypadek :cry: , jeszcze raz dzieki za pomoc jutro na pewno wykorzystam uwagi
Pozdrawiam