40d + speedlite 550EX problem
gdy podepne lampę, włączę ją i próbuje wejść w opcje lampy wyskakuje mi błąd. flash control/external flash func. setting/ <- działa tylko w połowie
natomiast lash control/external flash C.Fn. setting/ wogóle tylko pojawia się błąd "This menu cannot be displayed. Incompatible flash or flash's power is turned off". wie ktos dlaczego tak sie dzieje?????
40D i obsługa lampy z menu aparatu
Lampa to 430EX, jak chcę wejść w menu nastawy C.Fn lampy zewnetrznej to pojawia sie komunikat: niezgodna lampa lub wyłączone zasilanie, działa tylko menu: nastawy lampy zewn.(ale tylko korekta eksp. i ETTL II), czyzbyte funkcje tej lampy nie współdziałała z tym aparatem? W instrukcji oczywiscie brak info.
Problem z duetem 40d -> 550EX
Witam.
Z duzym zdziwieniem zauważyłem dzisiaj że 550EX niechce dać się synchronizować na drugą kurtynę z 40D. W menu aparatu opcja wyboru jest nieaktywna. Czy to prawidłowość?
Z 400D pracuje normalnie. Na pierwszą i drugą.
Canon 40D i Lampa 430EX - problem z połączeniem "C.Fn"
Witam serdeczenie. Panowie mam wielki poblem a jutro wesele jak to na złość
Posiadam 40d i 430EX, wchodze w menu STEROWANIE LAMPĄ->NASTAWY C.Fn lampy zewn. -> SET i....mam komunikat "NIE MOŻNA WYŚWIETLIĆ TEGO MENU. NIEZGODNA LMPA BŁYSKOWA LUB WYŁĄCZONE ZASILANIE" a gdy wchodzę w "NASTAWY LAMPY ZEWNĘTRZENEJ" moge edytowac tylko ekspozycje, pomiar !
oco chodzi ? ja już zgłupłem, 4 fotografów pytałem także nie umieli odpowiedzieć. Sprzęt oczywiście orginalny.
- LAMPA WŁĄCZONA, AKUMULATORY 100%
- LAMPA NORMALNIE WSPÓŁPRACUJE Z BODY BŁYSKA ITD.
- OPCJA LAMPA BŁYSKOWA "WŁĄCZ"
Panowie bardzo prosze o jak najszybsza pomoc.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi.
pozdrawiam
RG