Zapraszma do prezentowania swoich pomysłów na nowe logo naszego forum.
Proponuje zrobic je w dwóch kolorach - standarowo na czarnym tle + na tle jasnym tak aby np pasowalo do obecnej skorki naszego forum
Wersja do druku
Proponuje zrobic je w dwóch kolorach - standarowo na czarnym tle + na tle jasnym tak aby np pasowalo do obecnej skorki naszego forum
Hazan, czy są jakieś rozmiary w pixelach do których trzeba się spasować?
Wydaje mi sie ze obecne logo ma wystarczający rozmiar - chyba że ktos zdecyodwanie bedzie uważal że wieksze jest lepsze ?
No dobrze, to jeszcze raz...
Nadal uwazam ze logo Kavoo bedzie chyba lepsze, szczegolnie po usunieciu "you can", zostawieniu pustej prawej strony i pocieciu tak zeby napisy "zaloguj" itd. (obok pol wpisywania nazwy uzytkownika i hasla) mogly miec ten banner jako tlo.
Jesli jednak chcecie ciemna wersje to mozemy wrocic do tego:
Pola do logowania po prawej moznaby umiescic na tym tle pod warunkiem zmiany kolory pisma na bialy.
cos takiego: ?
wzorowane na stylistyce folderow reklamowych Canona, choc ze wzgledu na proporcje nie da sie dokladnie trzymac ich identyfikacji wizualnej?
do rozwazenia zmniejszenie wielkosci napisu "Board". a jakby mi ktos podeslal namiary na dokladnie te czcionke, ktora Canon wykorzystuje w tych folderach, to byloby super. Incised 902BT pasuje mniej wiecej, ale to nie dokladnie to samo. zwlaszcza, ze brakuje wariantu Extra Thin
I dobrze ze nie do konca to samo... trademark Canona jest registered, cuprigthed, restricted itp i przy poprzednim logo chyba uznalismy ze mimo niekomercyjnego uzycia tej nazwy to jednak lepiej uzyc czcionki tylko podobnej a nie takiej samej - dmuchajac na zimne 8)Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
Mi się podoba logo akustyka z jednego prostego względu: będzie ładnie zgrywać się z białym tłem. Każde inne, to będzie "innokolorowy" prostokąt na jasnym tle - i będzie wyglądał "ni przypiął ni przyłatał".
Akustyk a nie dało by sie czegos zywszego wymyslic moze nie koniecznie musi byc czerwony ten napisa Canon ? - troche wiecej kolorkow by sie przydalo bo troche blado to wyglada teraz
no to musze wymyslic inne logo. to wyzej ma byc dokladnie takim "tricolorem". a czy blado... oryginalne foldery Canona sa po prostu proste i eleganckie. jak umnie nie wyszlo, to juz kwestia malych zdolnosci ;-)Cytat:
Zamieszczone przez hazan
podlubie w ciagu dnia i wrzuce jakies propozycje
A mi najbardziej przypadlo do gustu logo kavoo. Delikatny błękit działa kojąco, jakze kojąco...
Dobra dodaje i swoje 3 grosze... Poszedłem tropem kolegi akustyka :D
W sumie jak pójdziemy na masówke to jedno z tych tutaj bedzie fajne...
1. Cien zmniejszony do minimum.
2. Usuniete profesjonalne
3. przesuniety aparat w dół.
4. Literki nieco wieksze
5. nieco wieksze. Jak wygra ta propozycja to zrobie od nowa bo podczas powiekszania stracilo na jakosci.
Bardzo fajne - tylko trochę małe te napisy - ale generalnie jest w moim guscie.
Fajne fajne. Tylko sugerowalbym wywalenie slowa "profesjonalne". Wiekszosc uzytkownikow forum to zapewne niezawodowcy (amatorzy), no a co do profesjonalnosci samego forum to ma ono sie raczej samo bronic.
Fajne fajne rzeczywiście. Trop kolegi Akustyka wydaje mi się słuszny (elegancja i prostota jak w folderach Canona), dlatego jak na mój gust niepotrzebnie jest to cieniowanie 3D. I czy między „Canon” a „board” powinien być myślnik? A co do profesjonalizmu to święte słowa że forum się samo powinno bronić... :smile:
Oki... Zmienię te literki i napis profesjonalne. Zastanawiam sie jeszcze nad czymś lepszym (tłem jakimś bajeranckim z delikatnymi cieniami i motywami foto)... bo to cos mi sie nie podoba i czuje ze po tygodniu znudziłoby mi się.
Mam niedługo egzam i musze poświęcić czas nauce.:/ Ale postaram sie w wolnej chwili cos zrobić.
Zresztą to nie tylko logo trzeba zrobić. Najlepiej nadać charakter całemu forum. Tak zrobiłem na moim forum. Wszystko w jednej intonacji kolorów itd itd..
Pzdr All.
Trzeba dać znać Alahari bo znowu bedzie mialą pretense ze robimy logo a Ona nic nie wiedziała :)
Teraz to mi zwisa i powiewa :D :D :D Sorki, ze tak pisze, ale zamiast wypisywać tutaj o mych pretensjach mogłes mi sam dac znać o sprawie ;)Cytat:
Zamieszczone przez hazan
A Hadson ma bardzo fajny pomysł - ja juz niepotrzebna jestem 8)
Tak na marginesie - chyba niebawem zareklamuje nasze forum w KŚ
Napisze jak Vitez - a usmieszku na koncu nie widzialas ? - nie pisalem tego na poważnie :)Cytat:
Teraz to mi zwisa i powiewa Sorki, ze tak pisze, ale zamiast wypisywać tutaj o mych pretensjach mogłes mi sam dac znać o sprawie
Moim zdaniem nie powinnas sie poddawac i pokazać nam jakis inny typ logosa :)
Gdybym miała czas, to chetnie, ale ostatnio okropnie zarobiona jestem (KŚE, KŚ oraz kochana uczelnia) :(
Dasz rade... ktos dzisiaj nie jest zajętey :-DCytat:
Zamieszczone przez alahari
A co tam skoro miełem dziś 20 min. ...
(tylko nie po oczach ;-) ).
Dobra. Tak sobie mysle ze musi byc to cos zywego. Kolorki czarne, białe, czerwone... I jeszcze trzeba pomyslec, pokombinowac. Moze wyjdzie cos fajnego. tutaj kolejna propozycja.
I moze ktos podesle zdjecie jakiegos innego aparatu. NIe koniecznie Eosa. :D
Moze byc cos stareego mam starą taka harmonijke ale nie canon. Albo cos nowego... EHhh... Jak myslicie.
Hmmm ja w zasadzie powtórzę swoje zdanie z poprzedniego mojego postu w tym wątku – jak dla mnie wcale bardziej kolorowo nie oznacza fajniej – z tego powodu obie powyższe mi się nie podobają a najlepsza wydaje mi się spośród zamieszczonych do tej pory poprzednia propozycja Hadsona (tylko bez cieniowanych liter!). Tyle mojego skromnego zdania :smile:
Czy jeszcze za bardzo kolorowo ?? ... bedziem redukować ;-)
Napisz coś więcej - co masz zamiar napisać i przy jakiej okazji ?Cytat:
Tak na marginesie - chyba niebawem zareklamuje nasze forum w KŚ
Pewnie bedzie jakis tekst o onanistach sprzetowych ;-)
Przy okazji wskazówki, zeby ludzie nie radzili się tylko sprzedawcy w sprawie wyboru odpowiedniego sprzetu, ale równiez pogrzebali w internecie. Zwlaszcza grupy dyskusyjne oraz fora internetowe poświecone markom różnych aparatów (Canon, NiKon...) mogą byc baaardzo przydatne 8) No i oczywiście beda adresy www...Tylko jaki podac przy Canon? :roll:
Dlaczego nie zmienicie tej beznadziejnej nazwy???
Że Canon to wiadomo ale "Board" - dlaczego deska???
Język polski też jest piękny...
Nooo, nazwijmy je Kanon Deska, dyskutownia użytkowników aparatów Kanon :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Gregg
Jaja sobie robie...mam dziś dobry dzień :)
Jest piękny ale w tym wypadku mi np. to nie przeszkadza a poza tym "Board" ma wiele innych znaczeń...wszystko zależy od kontekstu.Cytat:
Zamieszczone przez Gregg
Sądzę, że to wyrażenie można potraktować jako akcent kosmopolityczny tego forum. Już mieliśmy na forum kolegę z Chin... :)
M.in. dlatego, ze nie kazdy krol mieszka pod klamka... mimo ze tam tez jest zamek :lol: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Gregg
Też mam dobry dzień ... przynajmniej na razie 8) .
Ale jakoś wydawało mi się że jest to :
Więc wysłałem dwie a może jeszcze bym coś pokombinował ale jakoś nikt się nie kwapi do dyskusji na właściwy temat, nie wspominając o ocenach nadsyłanych propozycji. :roll:Cytat:
Napsał Hazan
Pozdrawiam
Piekna reposta !! - nieżle sie usmiałem :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez kavoo
Język Polski też jest piękny napias "Gregg" :shock: :shock: z typowo polskim "pseudonimem" :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Gregg
Przyganial kociol garnkowi...Cytat:
Zamieszczone przez hazan
Moja ksywa to przynajmniej ze slowianskiego jezyka pochodzi (i przez to czesto jest zle odmieniana :? ).
Ksywka "Gregg" nie ma nic wspólnego z imieniem Greg.
Jak nie wiecie o co chodzi to chociaz zapytajcie... Owszem mam na imię Grzegorz ale moja ksywka pochodzi od czegoś innego i nie mam zamiaru tego tłumaczyć.
A tak na marginesie to znajdź mi forum gdzie się mogę zarajestrować jako "Grzegorz"
Dowolne - o ile tylko udzielasz się na nim odpowiednio wcześnie.Cytat:
Zamieszczone przez Gregg
Dobra zrobilem kolejne logo. Tylko niestety do niego zuzylem 2 zdjecia z kolekcji Tomasza Golinskiego. I jesli sie nie zgodzi to nie umieszcze tego i zmienie grafiki. Ale jest... Fajne...
Hadson, dawaj :mrgreen:
Zdjecie mojej góry mógłbym zastąpic czymś innym i tak zrobie. Tylko poszukam cos w Twojej kolekcji. Bo moja jest jeszcze skromna.
I tez myslalem ten film zakręcić zawinąć. To wyzsza szkoła jazdy ale do zrobienia...
Zdjecie zmienione... bez aparatu...
Idziemy w dobrą stronę :) Mi się podoba, ale mimo wszystko wyrzuciłbym ten "podczerwony" aparat, a zamiast tego dał (ewentualnie, bo bez też jest dobrze - w końcu najważniejsze są zdjęcia, no nie? ;-)) jakąś normalną fotkę DSLR.
fotke tez mozna dac. Bedzie fajnie. Tak przekrecona lekko w tle. Tylko ten slajd bym zawinoł. Ehhh...
Pzdr All.
Usunąłbym kropkę na końcu dolnej linijki i jakoś może zaokrąglił tą przed "info". Ale prostota tego logo jest jego mocną stroną.
Edit. Może też tą czerwoną kreskę bardziej w prawo pociągnąć (ewentualnie zmniejszyć napis), żeby była ona bardziej autonomicznym elementem (troche jak u Akustyka).
Opamiętajcie się :shock: To nie może być tak, że jeden chce kropki, a drugi nie chce, bo się pozabijacie. A jeśli nawet dojdzie do consensusu, to wyjdzie skończony badziew, bo tak zawsze jest z wszystkim, co się podoba wszystkim! Baner (logo) musi być dziełem autorskim, takie jest moje zdanie.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Jurek, tu nie chodzi o consensus, ale o ortografię. Po tytułach kropki nie ma.
Mi się logo Hadsona w takiej postaci podoba w 100%. Tylko niech usunie kropkę po Canon :mrgreen:
Logo Hadsona jest niezle. Ale ma te wade ze jest krotkie. Czyli po prawej stronie bedzie dziura tak jak teraz. Proponuje 3 rozwiazania:
1. Dajemy nowe, krotkie logo, a po prawej dajemy pola "Nazwa uzytkownika", "Haslo" i przycisk "Zaloguj". Wywalamy ramke ponizej z napisem "CanonBoard" (po co ona tam jest? nazwa forum jest juz w logo!)
2. Dajemy na gorze dlugi banner siegajacy przez caly ekran (taki pomysl mial np. Kavoo) a reszte zostawiamy jak jest (Przyciski "Zaloguj", itd. ponizej w ramce "CanonBoard").
3. Jak w punkcie 2 ale wkomponujemy pola "Nazwa uzytkownika", "Haslo" i przycisk "Zaloguj" w banner po prawej stronie gornego rogu strony tak ze banner bedzie jednoczesnie tlem dla tych przyciskow. Ramke ponizej z napisem "CanonBoard" wywalamy bo bedzie pusta i niepotrzebna.
Logo Hadsona - nie wiadomo czemu - prezentuje tasme filmowa do analogowych kamer filmowych ;-) Po dodaniu kliszy fotograficznej i jej poziomym zorientowaniu logo nieco by sie wydluzylo.
logo Hadsona dobre jest. tylko cos trzeba z napisem Canon poprawic, bo wyglada jakby po Bevel&Emboss literka C byla ciensza niz reszta liter. ale to akurat drobiazg
inne propozycje: przeniesc klatke na prawo i zadbac o odpowiedni odstep. minimalnie w tej wersji za gesto i zdaloby sie odrobine powietrza...
Najlepszym rozwiązaniem byłoby zagięcie tego filmu wstawienie więcej kolorowych fajnych fotek z różnych galerii akurat Tomka Golinskiego była taka duża i te dwa wybrałem, (chociaż nie jestem zadowolony, że je przyciąłem te dwa fajne zdjęcia) i puszczenie tego filmu dołem pod napisami wzdłuż całego baneru od lewej na prawo… Ehhh… Ale to musze mieć chwilkę czasu i nie obiecuje że wyjdzie. Najlepiej było by zrobić to w 3D Maxie. :D i obrócić obraz pod odpowiednim kontem.
Egzam się zbliża… Nieubłaganie. Chociaż wolałbym poświecić czas na robieniu loga a nie na nauce… Jak ja nienawidzę się uczyć… :/
Ważne są też kolorki całego forum. Sugerowałbym znalezienie najlepiej skina jakiegos na phpbb.pl (jeśli forum będzie w phpbb). Najlepiej kolorystyce czarnej czerwonej białej. Zreszta zawsze to wszystko można szybko poprzerabiac.
Moje forum medicineforum.net myśle ze było dosyc fajnie stonowane kolorystycznie i wszystko mniej wiecej pasuje. Chociaż robilem to wszystko ponad 2 lata temu. Tak samo tutaj trzeba się zdecydować na odpowiednie kolorki…
Pzdr All.