Witam wszystkich. Fotografuję od ponad roku, oto parę zdjęć z ostatniego wypadu...Yosemite National Park California, będe wdzięczny za wszelkie uwagi i komentarze.
Pozdrawiam.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Wersja do druku
Witam wszystkich. Fotografuję od ponad roku, oto parę zdjęć z ostatniego wypadu...Yosemite National Park California, będe wdzięczny za wszelkie uwagi i komentarze.
Pozdrawiam.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Szkoda tylko, że nie można zobaczyć Twoich zdjęć.
Panoramy i 2 bardzo fajne. Mam pytanie 2 i 3 to HDRy ?
wątpię, że to hdry, pogoda dopisała ;) EDIT:(albo bardzo dobrze zrobione hdry ;))
świetne zdjęcia ;)
super widoczki
fajne zdjątka takie klimatyczne, miłe w odbiorze :grin:
1,2,3 bardzo fajne i najbardziej mi się podobają. Widoczki też fajne.
Zazdroszczę możliwości być w tych miejscach :)
Takie są uroki Ameryki Zachodniej (nie mylę się prawda?) :)
trochę krytyk?
OK:
Yosemite Rulez - naprawde fajne fotki(pseudoHDRy) subtelne i nie widać zbytniej ingerencji photmatix'a (choć wiem że była)
co do zdjęć z Canyonu - to chyba najnudniejszy canyon jaki widziałem - ale to nie twoja wina :) zdjęcia technicznie rewelacyjne(choć na dwóch podobnych zdjęciach 4 i 5 znaczna różnica w nasyceniu barw )... do mistrzostwa w kompozycji i w przekazie jeszcze czegoś brak ... popracuj nad perspektywą, i postaraj sie opowiedzieć jaką historię w bardziej reporterski sposób, a nie tylko produkując fototapety :)
myślę że powinieneś wystawić wcześniejsze zdjęcia (z twojego www) szczególnie te nocne, światło tam rozwala :)
czekam na więcej
V.
Bardzo mi sie podobaja twoje fotki
Dzięki pmagdalena :)
Heh, w rzeczywistości to tak źle nie wyglądało :), pewnie nie udało mi sie tego dobrze pokazać. I chyba przesadziłem wystarczyło wrzucić tylko jedną panoramkę. Poza tym po Grand Canyon to już większość kanionów może wydawać się nudna :)...dzięki Adam.
Pozdrawiam
Witam !!!
Trzy nowe...znaczy stare już fotki (rzadko udaje mi się zrobić coś co uważam że warto pokazać). Od razu przepraszam za centralny horyzont w pierwszej fotce, lubię ją za kolor i grę świateł.
7.
8.
9.
te górskie bardzo dobre, a nawet świetne.
najbardziej podoba mi się 3, ale ogólnie wspaniała robota - do tego zdumiewająca jakość. Morskie ładne, ale bez zachwytu.
A ja mam zupełnie na odwrót do tych morskich starałem się podejść z rozmysłem, mieszkam niedaleko wiec byłem tam parę razy (wiem może powinienem być tam kilkadziesiąt razy). Co do górskich to wszystko strzelałem z ręki z tąd te pseudoHDR, miałem ze sobą statyw, ale nie miałem czasu...śmieszne...ale o gustach się nie dyskutuje.
Z pierwszego setu, w pierwszym zdjęciu ściąłbym górę i lekko prze kadrowałbym tak aby został kamień i drzewa, trzecie bardzo dobre z klimatem. Drugie dobrze byłoby inaczej złapać ujęcie. Co do 4-6 ładne kolorki, świetne na pocztówki lub tapety ale to wszystko.
Drugi zestaw tzw. morski(oceaniczny), jest niezły a szczególnie przypadła mi do gustu 3. W 1 jedynce gra świateł bardzo ciekawa ale obciąłby górę aby pokazać więcej odbitych smug w tafli wody. W 2 miałeś ciekawe zjawisko jakim jest przebijanie się promieni słońca o zachodzie, które zupełnie zginęło za molem. Oczywiście to moje teoretyzowanie bo nie wiem jak było to widoczne w rzeczywistości.
Poza tym masz świetne miejsca na fotki, jak dawno nie byłem w Kaliforni.
2,5 gorskie fenomenalne, 2morskie-fajne kolory:) Ogolnie swietna robora:p
Górskie świetne, oprócz panoram, bardzo podoba mi się 1, jakiś taki fajny kadr i plastyka (? - no kolory, kontrast i takie tam ...)
Morskie też fajne, kadry fajne choć bez szału ale świetne technicznie.
Gratulacje!
Pozdr
PM
Pieknie jest w tym parku. Bardzo ladnie oddales jego atmosfere :)
Świetne foty! Jakość zdjęć pierwsza klasa... Dobra robota! Mi i mojej dziewczynie bardzo się podobaja!
POZDRO
Witam
Dawno mnie tutaj nie było, dzięki za miłe słowa. Dwie swieże fotki z wczoraj:
10.
11.
Bardzo fajne, klimatyczne zdjęcia.
Gdzie taka fajną wieżyczkę wyhaczyłeś?
Super miejsce!!! Gdzie to takie widoki są? Zdjątka są b.dobre ale 11 bardziej mi się podoba.
cudne miejsce, świetne fotki no mnie również 11 bardziej
Dzięki za komentarze, jest to plaża blisko Laguna Beach w Kalifornii.
Pozdrawiam
Witam
Postanowiłem na chwilę zdjąć aparat ze statywu i spróbować się w bardziej dynamicznych ujęciach. No niestety nie przyszło mi to łatwo :). Będe bardzo wdzięczny z konstruktywną krytykę i wszelkie rady.
12. F/4.0 1/500 70mm
13. F/7.1 1/200 70mm
14. F/7.1 1/250 109mm
15. F/11 1/100 87mm
16. F/7.1 1/250 109mm
I na koniec trzy humorystyczne fotki. Dodam że panowie na pobliskim zjeździe zawrócili. Widząc to odkręciłem obiektyw (zawsze to trochę metalu w ręce...puszki było mi trochę szkoda) i stanąłem w pozycji obronnej. Na szczęście panowie byli bardzo pokojowo nastawieni i poprosili o parę fotek dla rodzinki :)
17.
18.
A to chyba żona tego starszego ze sklepu wraca, zawsze myślałem że tacy twardziele to tylko whisky piją :)
19.
Pozdrawiam
Genialne rozmycie tła na 15, szkoda tylko tego poruszonego kasku...
Najlepsze 16 :)
Panom na chopperach przydała by się w tle jakaś 'falująca' od gorąca pustynia, ale chrom na motocyklach wszystko nadrabia ;)
Do mnie najbardziej przemawia 15 i 17 ! Może to kwestia gustu! Niemniej jednak wszystkie fotki są bardzo ładne i żywe kolorystycznie :) Fajne tam masz widoki i ludzie jacy stajlowi :D
Dzięki za odwiedziny. Były to pierwsze moje próby i ciesze się że choć parę fotek udało mi się trafić. Następnym razem spróbuję ze statywem rozkręconym w poziomie i czasy tak 1/100...zobaczę co z tego wyjdzie.
Pozdrawiam
zdjęcia rewelacja szczególnie 11, duzo bym dal zeby zrobic kiedys takie zdjecie !
aż się rozmarzyłem ...
Witam
Fotka nr 11 to przypadek, nikogo tam nie było i nagle pojawiła się ta parka, chyba trochę przeszkodziłem w romantycznym spacerze :)
Pociągnę jeszcze nudny temat motorków. Tym razem technicznie szło mi zdecydowanie lepiej i bardziej mogłem skupić się na doborze tła i kadrów. Krytyka bardzo mile widziana.
20.
21.
22.
23.
24.
Pozdrawiam :)
Kolejne bardzo dobre! Na 21 aż czuć tą prędkość :D A 22 przypadło mi do gustu najbardziej :)
16 17 18 bardzo przyjemne dla oka, chociaz 16 najbardziej. Panning wyszedl elegancko. ostatnie fotki tez pieknie. zapraszam na www.foto-moto.pl do dodania zdjec motoryzacyjnych
rewelacja !!
Super fotki (technicznie nie moge sie jeszcze wypowiadac - sama sie ucze) ale sa bardzo przyjemne w odbiorze. Motory - super swiatlo i ujecia tez niczego sobie!