Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: [qNick] moja galeria.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    Takie są uroki Ameryki Zachodniej (nie mylę się prawda?)
    Zgadza się

Dzięki za miłe słowa. A może znajdzie się ktoś kto bardziej krytycznym okiem spojrzy na te fotki...jakie błędy popełniam, co zmienić w technice, obróbce ?

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qNick Zobacz posta
    Zgadza się

Dzięki za miłe słowa. A może znajdzie się ktoś kto bardziej krytycznym okiem spojrzy na te fotki...jakie błędy popełniam, co zmienić w technice, obróbce ?
    trochę krytyk?
    OK:
    Yosemite Rulez - naprawde fajne fotki(pseudoHDRy) subtelne i nie widać zbytniej ingerencji photmatix'a (choć wiem że była)
    co do zdjęć z Canyonu - to chyba najnudniejszy canyon jaki widziałem - ale to nie twoja wina zdjęcia technicznie rewelacyjne(choć na dwóch podobnych zdjęciach 4 i 5 znaczna różnica w nasyceniu barw )... do mistrzostwa w kompozycji i w przekazie jeszcze czegoś brak ... popracuj nad perspektywą, i postaraj sie opowiedzieć jaką historię w bardziej reporterski sposób, a nie tylko produkując fototapety
    myślę że powinieneś wystawić wcześniejsze zdjęcia (z twojego www) szczególnie te nocne, światło tam rozwala
    czekam na więcej
    V.
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 04-10-2007 o 10:31

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Bardzo mi sie podobaja twoje fotki

Domyślnie

Dzięki pmagdalena

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    trochę krytyk?
    co do zdjęć z Canyonu - to chyba najnudniejszy canyon jaki widziałem
    V.
    Heh, w rzeczywistości to tak źle nie wyglądało , pewnie nie udało mi sie tego dobrze pokazać. I chyba przesadziłem wystarczyło wrzucić tylko jedną panoramkę. Poza tym po Grand Canyon to już większość kanionów może wydawać się nudna ...dzięki Adam.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Witam !!!
    Trzy nowe...znaczy stare już fotki (rzadko udaje mi się zrobić coś co uważam że warto pokazać). Od razu przepraszam za centralny horyzont w pierwszej fotce, lubię ją za kolor i grę świateł.

7.
    8.
    9.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

te górskie bardzo dobre, a nawet świetne.
    najbardziej podoba mi się 3, ale ogólnie wspaniała robota - do tego zdumiewająca jakość. Morskie ładne, ale bez zachwytu.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    te górskie bardzo dobre, a nawet świetne.
    najbardziej podoba mi się 3, ale ogólnie wspaniała robota - do tego zdumiewająca jakość. Morskie ładne, ale bez zachwytu.
    A ja mam zupełnie na odwrót do tych morskich starałem się podejść z rozmysłem, mieszkam niedaleko wiec byłem tam parę razy (wiem może powinienem być tam kilkadziesiąt razy). Co do górskich to wszystko strzelałem z ręki z tąd te pseudoHDR, miałem ze sobą statyw, ale nie miałem czasu...śmieszne...ale o gustach się nie dyskutuje.

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Z pierwszego setu, w pierwszym zdjęciu ściąłbym górę i lekko prze kadrowałbym tak aby został kamień i drzewa, trzecie bardzo dobre z klimatem. Drugie dobrze byłoby inaczej złapać ujęcie. Co do 4-6 ładne kolorki, świetne na pocztówki lub tapety ale to wszystko.

Drugi zestaw tzw. morski(oceaniczny), jest niezły a szczególnie przypadła mi do gustu 3. W 1 jedynce gra świateł bardzo ciekawa ale obciąłby górę aby pokazać więcej odbitych smug w tafli wody. W 2 miałeś ciekawe zjawisko jakim jest przebijanie się promieni słońca o zachodzie, które zupełnie zginęło za molem. Oczywiście to moje teoretyzowanie bo nie wiem jak było to widoczne w rzeczywistości.
    Poza tym masz świetne miejsca na fotki, jak dawno nie byłem w Kaliforni.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    W 2 miałeś ciekawe zjawisko jakim jest przebijanie się promieni słońca o zachodzie, które zupełnie zginęło za molem. Oczywiście to moje teoretyzowanie bo nie wiem jak było to widoczne w rzeczywistości.
    Poza tym masz świetne miejsca na fotki, jak dawno nie byłem w Kaliforni.
    sądząc po promieniach Słońce nie jest jeszcze w zachodzie, jest za chmurami nad molem ... mam racje? kilka razy widziałem takie zjawisko

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

2,5 gorskie fenomenalne, 2morskie-fajne kolory Ogolnie swietna robora
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów