Witam! Chciałbym może kubic tego canona http://www.allegro.pl/item190736086_..._1_gb_bcm.html
Co nim myślicie.
Czym różni sie wersja srebrna od czarnej.
Pozdrawiam Iktorn92
Wersja do druku
Witam! Chciałbym może kubic tego canona http://www.allegro.pl/item190736086_..._1_gb_bcm.html
Co nim myślicie.
Pozdrawiam Iktorn92
Kolorem :-).
Z nagrywaniem filmów to gość przesadził :-)
oprocz koloru od czarnego niczym sie nie rozni.
i ceną.
srebrne sa szybsze !!!
Jam mam srebrny :P Chociaż czarny mi się podoba ;) ale miałem możliwość taanio kupić.. Chyba że ktoś się chce zmienić czarny na srebrny ;)
Ogólnie niczym się nie różni!!
Ale kolo dobry z tymi filmami :P:P
A szybsze w czym?? W nagrywaniu filmów? ....
srebrne są lepiej wykonane i mają lepszy wyświetlacz i z tego co widzę mogą nagrywać filmy;0
Nie wiecie czy do czarnych 350 można wgrać jakiegoś softa żebym mógł nagrywać filmiki, bo mój nie ma :-( :mrgreen:
Czarny wygląda bardzie profesjonalnie :mrgreen:
jak nie ma...kazdy ma...tylko fps'ów mało :)
ja jestem posiadaczem srebrnego i wybralem go bo bardzije mi sie podobal;) a przeciez kolor to nic takiego;)
srebrana obudowa dodaje +1 do celności i +2 do wytrzymałości postaci która ją trzyma.
Ze srebrnej farba schodzi :P
Czarna nie jest malowana :P
jest malowana czarnym matem....chyba że to ten mat się wyciera....u mnie się ponawycierał w paru mniejscach
Niech zgadnę... na spuście? i teraz masz srebrny? :D
nie no...na dole się powycierał i już nie jest matowy tylko ładny...świeconcy
Nie mat się wyciera, tylko musisz wiedzieć ze powierzchnia matowa jest dlatego matowa że nie jest gładka, ma na sobie wiele bardzo małych drobinek które powodują załamania światła i dlatego korpus się nie błyszczy.
Na kantach rogach i miejscach gdzie powierzchnia jest narażona na tarcie, drobinki się ścierają-równają w gładką powierzchnie dlatego zaczyna się błyszczeć.
Srebrny kolor nie jest niczym innym jak farbą pod która znajduje się zazwyczaj biały plastik, zobacz sobie choćby na srebrnym pilocie od jakiegoś urządzenia :)
To jest wersja amatorska.
Mam taki i dzięki temu nie mam tych problemów co niektórzy, że ludzie mnie pytają, czy przypadkiem nie jestem profesjonalistą.
[QUOTE=iktorn92;313991]
Chyba niczym oprócz koloru :)
Ja wybrałem świadomie czarny
PS. jak Ci się nie będzie podobał to zawsze możesz reklamować niezgodność towaru z opisem (filmy)
Pozdrawiam
posiadam srebrny 350D, kupiłem bo miałem wcześniej 300 też srebrną, więc myślałem że żadna róznica,ale następnym razem chyba wybiorę czarny, chyba że trafi się okazja kupić srebrny w dobrej cenie. Nie widzę żeby gdzieś się przecierał, a mam go od roku
ja miałem dwa lata srebrną 300D ale się skubany dobrze trzymał, białego plastiku nie uświadczyłem, przypuszczam, że to nie jest malowane tylko półfabrykaty, z których robi się odlewy są już takiego koloru
Srebrny mniej się nagrzewa od słońca niż czarny.:lol:
swoja droga.. skoro Elki biale mogli zrobic to i mogliby i Exclusiv biale body.. przynajmniej bylby komplet. Foto slubne i panna mloda w bialej sukni trzyma w rekach bialego canona z biala Elka:)
Z tego co ja się zdąrzyłem dowiedzieć, to Canon EOS 350D (czarny) jest modelem wypuszczonym na rynek Europejski produkowany w japoni, natomiast Canon Digital Rebel XT (srebrny) jest produktem na rynek amerykański i produkowany w chinach tudzież na tajwanie (już teraz nie pamietam). Z tego co wiem to różnią sie troche jakością wykonania ze względu na różne fabryki, ale może to być nie zauważalne dla zwykłego śmiertelnika.
bierz czarny bo mi z 300d farba na rogach schodzila i pod koniec kariery byl laciaty - czarno srebrny :)
Mam srebrnego laptopa, złazi farba jak trza.
Czyli dobrze mówiłem, pomyliłem się tylko co do koloru plastiku :)
Choć na białym plastiku łatwiej jest uzyskać srebrny kolor, który podczas malowania bardzo słabo kryje i przebija kolor spod spodu, możliwe że Canon celowo dał czarny plastik by wyciągnąć głębie srebrnego koloru :D
Na srebrnych urządzeniach jakie posiadam/posiadałem, przeważnie był biały i szary plastik.
Chcąc malować na czarnym plastiku srebrną farbą, trzeba jej położyć naprawdę dużo, co sprzyja wcześniejszym odpryskom/wytarciom/zadrapaniom.