Paproch pod przednią soczewką
Chciałem wybrać się dzisiaj na plener, wyciągam sprzęt z plecaka, zdejmuję kapsel, a tu paproch na soczewce. Niby żadna nowość, bo to się zawsze zdarza. Biorę gruchę, raz , drugi , trzeci, nic...Wziąłem bawełnianą szmatkę i delikatnie przecieram, też nic. Przyglądam się bardziej i co się okazuje ? Paproch jest pod soczewką Tokiny !
Normalnie dałbym sobie z tym spokój, bo logiczne ,że nie żyjemy w sterylnym środowisku i zawsze coś tam się złapie, ale najgorsze jest to,że paprocha widać na zdjęciach a to już jest zdecyowanie niefajne.
Zastanawiam się teraz co zrobić. Szkło zostało kupione na początku tego roku, więc gwarancję jeszcze ma. Wysyłać do sprzedawcy ? Z tego co się orientuję to u nas chyba nie ma serwisu Tokiny...
Miał ktoś z was podobny problem ? (niekoniecznie z tokiną)
tanron 17-50 i paproch pod przednia soczewka
witam
wlasnie dzisiaj zauwazylem ze mam bialy paproch pod przednia soczewka, biorac pod uwage konstrukcje obiektywu to akurat wiem skad ten paproch sie wzial, ale nie wiem jak go z tamtad usunac. czy ktos moze wie jak to zrobic albo gdzie mozna sie udac zeby usuneli ten paproch??
bylbym wdzieczny za odpowiedz (w sumie zastanawialem sie nad zytnia bo podobno obsluguja tamrony)
pozdrawiam