Czy to normalne, że włączony digimate bez włożenia karty i rozpoczęcia zgrywania zdjęć sam się wyłącza po ok. 1 minucie, czy to opcja oszczędności baterii czy przypadłość mojego urządzenia.
Pozdtawiam T.
Wersja do druku
Czy to normalne, że włączony digimate bez włożenia karty i rozpoczęcia zgrywania zdjęć sam się wyłącza po ok. 1 minucie, czy to opcja oszczędności baterii czy przypadłość mojego urządzenia.
Pozdtawiam T.
Tak, to oszczedzanie energii.
A jaki macie transfer danych z Digimate III po podłączeniu go dokompa. Ja ostatnio używałem go jako przenośnego dysku i strasznie wolno kopiował pliki przez USB 2.0. Transfer wynosił ok 3000 - 5000 kb/s gdzie dysk mojego znajomego w innej obudowie pokazywał transfer rzędy 15 000 kb/s. Czy u was jest tak samo?
Podpinałem je do tego samego łącza, nie pamiętam czy to było w panelu przednim czy kabel był z tyłu. Znajamy wrzucał mi dane ze swojego komputera na mój Bank. I ten sam plik w dużej wielkości na mój Bank szedł z prędkością chyba 4000 kb/s a u niego na dysk w obudowie ale nie OTG dochodził do 15 000 kb/s. Był to duży plik AVI.
Czy ktoś z posiadaczy DIGIMATE III mógł by zrobić taki test? Ja posiadam w nim dysk Fujitsu 60GB o prędkości obrotowej 4200.
Digimate III nie jest sprinterem niestety. Nawet w wersji plus. Kartę 4 GB potrafi zgrywać ponad pół godziny.... Extreme III, żeby nie było uwag do karty. Ta sama karta przez czytnik do kompa włazi momentalnie, 5 minut i po bólu.
Moj frontpanel w obudowie jest na pewno podpiety kabelkiem pod kontroler USB na plycie. A transfer ma wolniejszy niz jak wepne (czy to czytnik czy databank) sie z tylu obudowy. Wyjasnic nie potrafie, moge tylko przedstawic swoje spostrzezenia. W obu obecnie stojacych u mnie komputerach tak samo sie dzieje. Moze zapytam Chiefteca (bo to ich obudowy z frontpanelami mam) czy maja jakis pomysl...
Dziwne, mam Chieftec BG-01W-W-W - 350W oraz Asus P5ND2-SLI Deluxe nVidia nForce4 i czy od de strony czy tez front panel - dziala tak samo (az specjalnie przetestowalem).
a co do DMIII - szybciej zapodaje dane na dysk kompa niz sam odbiera (z kompa) - trzeba pamietac, ze dyski montowane w DM nie sa tytanami predkosci (4200 lub 5400 rpm a nie 7200 jak typowo w kompach).
Ja również zauważyłem, że kiedy podepnę banka pod USB na front panelu t transfery mam sporo wolniejsze... nawet sam Bill G. do mnie przemawia z dymka nad zegarkiem, że "to urządzenie może działać szybciej". Wystarczy jednak że podepnę go od przysłowiowej **** strony do kompa i już wszystko śmiga.
Jeśli Bill przemawia, to oznacza to chyba, ze masz pod frontpanelem tylko usb1.1. Dziwne to by było, ale ten komunikat chyba właśnie to oznacza.
Niestety nie, dość często USB wyprowadzone "na przód" obudowy mają kłopoty z kompatybilnością i/lub szybkością. Najlepiej, o ile to możliwe, podpinać się pod USB przylutowane bezpośrednio do płyty głównej.
Ja niestety mam podobne "hocki-klocki" z iPodem i moim kompem...
Ale jakim cudem kawałek kabla i wtyczka na końcu może mieć problemy z kompatybilnością? Przecież tam nie ma chyba hubów?
> KrzychK
> Dziwne, mam Chieftec BG-01W-W-W - 350W oraz Asus P5ND2-SLI Deluxe
> nVidia nForce4.
Zeby bylo weselej mam Chiefteca BH-01B-B-B oraz Asusa A8N32-SLI Deluxe i na frontpanelu oprogramowanie billa G twierdzi, ze mogloby byc szybciej.
Tylko raz widzialem te dymki - jak wykonalem upgrade biosu a potem nie chcialo mi sie zerknac w ustawienia, a jak sie okazalo po flashowaniu przestawily mi sie ustawienia biosu.Cytat:
Zeby bylo weselej mam Chiefteca BH-01B-B-B oraz Asusa A8N32-SLI Deluxe i na frontpanelu oprogramowanie billa G twierdzi, ze mogloby byc szybciej.