Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Digimate III+ wyłacza się

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Digimate III+ wyłacza się

Czy to normalne, że włączony digimate bez włożenia karty i rozpoczęcia zgrywania zdjęć sam się wyłącza po ok. 1 minucie, czy to opcja oszczędności baterii czy przypadłość mojego urządzenia.
    Pozdtawiam T.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Początki nałogu Awatar kane
    Miasto
    Tychy/Poland

Domyślnie

Tak, to oszczedzanie energii.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kane Zobacz posta
    Tak, to oszczedzanie energii.
    ...no to mnie uspokoiłeś, dzięki
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Domyślnie

A jaki macie transfer danych z Digimate III po podłączeniu go dokompa. Ja ostatnio używałem go jako przenośnego dysku i strasznie wolno kopiował pliki przez USB 2.0. Transfer wynosił ok 3000 - 5000 kb/s gdzie dysk mojego znajomego w innej obudowie pokazywał transfer rzędy 15 000 kb/s. Czy u was jest tak samo?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Silwe Zobacz posta
    Transfer wynosił ok 3000 - 5000 kb/s gdzie dysk mojego znajomego w innej obudowie pokazywał transfer rzędy 15 000 kb/s.
    Oba urzadzenia byly podpinane do tego samego gniazda USB by porownanie bylo fair?
    Czy moze databank przypadkiem podpiales do jakiego front panelu, ktore nie grzesza niestety predkoscia.

Domyślnie

Podpinałem je do tego samego łącza, nie pamiętam czy to było w panelu przednim czy kabel był z tyłu. Znajamy wrzucał mi dane ze swojego komputera na mój Bank. I ten sam plik w dużej wielkości na mój Bank szedł z prędkością chyba 4000 kb/s a u niego na dysk w obudowie ale nie OTG dochodził do 15 000 kb/s. Był to duży plik AVI.

Czy ktoś z posiadaczy DIGIMATE III mógł by zrobić taki test? Ja posiadam w nim dysk Fujitsu 60GB o prędkości obrotowej 4200.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Silwe Zobacz posta
    Ja posiadam w nim dysk Fujitsu 60GB o prędkości obrotowej 4200.
    A znajomy jaki mial dysk? Moze jakies 7200obr a to spora roznica w predkosci .

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Digimate III nie jest sprinterem niestety. Nawet w wersji plus. Kartę 4 GB potrafi zgrywać ponad pół godziny.... Extreme III, żeby nie było uwag do karty. Ta sama karta przez czytnik do kompa włazi momentalnie, 5 minut i po bólu.
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Czy moze databank przypadkiem podpiales do jakiego front panelu, ktore nie grzesza niestety predkoscia.
    Możesz wyjaśnić? Myślałem, że frontpanele są po prostu kabelkiem podpięte pod kontroler na płycie. A raczej nie spodziewałbym się, żeby na płycie był dodatkowy wolny kontroler do obsługi front panelu - tak na złość użytkownikom.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Możesz wyjaśnić? Myślałem, że frontpanele są po prostu kabelkiem podpięte pod kontroler na płycie. A raczej nie spodziewałbym się, żeby na płycie był dodatkowy wolny kontroler do obsługi front panelu - tak na złość użytkownikom.
    Moj frontpanel w obudowie jest na pewno podpiety kabelkiem pod kontroler USB na plycie. A transfer ma wolniejszy niz jak wepne (czy to czytnik czy databank) sie z tylu obudowy. Wyjasnic nie potrafie, moge tylko przedstawic swoje spostrzezenia. W obu obecnie stojacych u mnie komputerach tak samo sie dzieje. Moze zapytam Chiefteca (bo to ich obudowy z frontpanelami mam) czy maja jakis pomysl...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów