Czy to normalne, że włączony digimate bez włożenia karty i rozpoczęcia zgrywania zdjęć sam się wyłącza po ok. 1 minucie, czy to opcja oszczędności baterii czy przypadłość mojego urządzenia.
Pozdtawiam T.
Czy to normalne, że włączony digimate bez włożenia karty i rozpoczęcia zgrywania zdjęć sam się wyłącza po ok. 1 minucie, czy to opcja oszczędności baterii czy przypadłość mojego urządzenia.
Pozdtawiam T.
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Tak, to oszczedzanie energii.
A jaki macie transfer danych z Digimate III po podłączeniu go dokompa. Ja ostatnio używałem go jako przenośnego dysku i strasznie wolno kopiował pliki przez USB 2.0. Transfer wynosił ok 3000 - 5000 kb/s gdzie dysk mojego znajomego w innej obudowie pokazywał transfer rzędy 15 000 kb/s. Czy u was jest tak samo?
Podpinałem je do tego samego łącza, nie pamiętam czy to było w panelu przednim czy kabel był z tyłu. Znajamy wrzucał mi dane ze swojego komputera na mój Bank. I ten sam plik w dużej wielkości na mój Bank szedł z prędkością chyba 4000 kb/s a u niego na dysk w obudowie ale nie OTG dochodził do 15 000 kb/s. Był to duży plik AVI.
Czy ktoś z posiadaczy DIGIMATE III mógł by zrobić taki test? Ja posiadam w nim dysk Fujitsu 60GB o prędkości obrotowej 4200.
Digimate III nie jest sprinterem niestety. Nawet w wersji plus. Kartę 4 GB potrafi zgrywać ponad pół godziny.... Extreme III, żeby nie było uwag do karty. Ta sama karta przez czytnik do kompa włazi momentalnie, 5 minut i po bólu.
FOTOINKWIZYTOR
Moj frontpanel w obudowie jest na pewno podpiety kabelkiem pod kontroler USB na plycie. A transfer ma wolniejszy niz jak wepne (czy to czytnik czy databank) sie z tylu obudowy. Wyjasnic nie potrafie, moge tylko przedstawic swoje spostrzezenia. W obu obecnie stojacych u mnie komputerach tak samo sie dzieje. Moze zapytam Chiefteca (bo to ich obudowy z frontpanelami mam) czy maja jakis pomysl...