Sony zapowiedziało dwa lustra. Model dla zaawansowanych amatorów i model pro. Tu już trochę przecieków:
http://gizmodo.com/gadgets/digital-c...ics-242663.php
Wersja do druku
Sony zapowiedziało dwa lustra. Model dla zaawansowanych amatorów i model pro. Tu już trochę przecieków:
http://gizmodo.com/gadgets/digital-c...ics-242663.php
I bardzo dobrze. To jedyna firma, która ma potencjał, żeby zrobić szybko konkurencję Canonowi. Nie szkodzi, że słabo rozpoznawana w fotografii, skoro głęboko siedzi w mediach (TV).
Jeszcze trochę więcej zdjęć:
http://gizmodo.com/photogallery/alphaflag/
Fakt że ta pro to brzydal nieziemski :D.
i ma gorny wyswietlacz LCD, ciekawe jak to przezyja minolciarze ;) toz to takie niepraktyczne ;)
I jeszcze fotki modelu amatorskiego:
http://www.gizmodo.com/photogallery/...high_amateurs/ :D.
ale pasqda :D Ciekaw jestem co ten Pro potrafi ???
wygląda to jak cyfrowy zenith :D
Nie ma co biadolić :mrgreen: ;). Wygląd ma jaki ma ale ważne, że jest nadzieja na jakiś ruch w segmencie semi-pro i pro. Bo dotychczas to kiszka kompletna i papierowe zapowiedzi.
no brawo... niech jeszcze ktos to oficjalnie potwierdzi i to bedzie oficjalnie "made my day". znaczy sie, ze oprocz Canona sa jeszcze na rynku gracze zainteresowani wypuszczaniem aparatow i obiektywo, a nie tylko plastikowych wydmuszek za 500$ i rownie syfiastych denek od sloikow do kompletu
Kolekcjoner, taki wygląd okolic lampy błyskowej daje nadzieję na porządny wizjer z pryzmatnem
Gdzie ten nikon d3 ?:D
dobra... to polece z grubej rury?
widzicie realna szanse, ze ten wyzszy model bedzie FF lub "prawie jak FF"? bo kopulka celownika wydaje sie po byku i niekoniecznie jak na APS-C...
jeez... niech to bedzie prawda. proooosze...
nie no... nie myslalem, ze bede tak kibicowal firmie od discmanow i playstation :)
a co to za plastikowy zenit
mam nadzieję że będzie to mocny konkurent Marków :D
ej no...
moze ja za bardzo chce uwierzyc, ale ten celownik jest za duzy na APS-C. niech to bedzie prawda. please!
ale serio... Nikon z ta swoja wydmuszka D40x to najwiekszy joke PMA jak dotychczas. ale porazka...
i Kaziu teraz robi "yes, yes, yes" :D coś mi się zdaje że to tylko prototypy ;)
wygladaja bardziej na prototypy niz gotowe body
dzieki Ci Sony! Sony akbar!
Ciekaw jestem czy Sony nadal będzie się dzielić matrycami z Nikonem.
mozesz miec racje, bo chyba nawet lampa sie nie zmiescila :)
Czym wy sie podniecacie? Pudelkiem z kartonu za szyba?
Taka "nowosc" moge pokazac jutro, uzyje zapalek i gumy do zucia...
To, ze Sony cos takiego pokaze bylo praktycznie pewne, zreszta
chyba cos takiego napisalem kilka dni temu.
Pytanie - na ile serio to cos jest na serio?
bardziej mi sie widza te biale szkielka ;) wyglada na cos w rodzaju 400/2,8 i cos jeszcze w tym rodzaju :)
Jest już info na fotopolis.
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5613
Cytat:
Zamieszczone przez fotopolis
Obydwa aparaty to atrapy - zarówno "piramidon" (czyli ten profi) jak i ten niższy model.
Szkła do nich podpięte mają zamknięte przysłony co świadczy o braku połączenia korpusu z obiektywem - wniosek: atrapa.
Pryzmat jest rzeczywiście spory, wiec to może jest sonowska wersja Nikona D3?
Swoją drogą forum Canona jest chyba jedyne, które z takim entuzjazmem przyjmuje nowości konkurencji:)
A mnie się podoba uchwyt i miejsce kółka na gripie. Wreszczie ktoś pomyślał.
Egoizm?! Eeeee, moim zdaniem to czysta dobroć i troska o bliźnich nami powoduje:-)
Tylko że jak się Sony za bardzo rozbryka, to po pewnym czasie może i u nas się zacząć prychanie i zarzucanie Alfom braku np, bo ja wiem... Duszy:wink:
Cos sie tak obruszyl? Przeciez na serio to kawalek kartonowego
pudelka, nic wiecej. Czym sie ono ruzni od pudelka
made in Pentax, ktore od 3 lat jest na kazdej wystawie za szybka?
Sredni format, Penatx, srentax. Albo oslawionego cyfrowego
Contaxa, ktory po chyba 4 latach wystaw za szybka nigdy nie trafil do
sprzedazy? Zreszat firma sie skonczyla tak przy okazji...
Ze to Sony? Co z tego? Nawet wiecej, w jednej chwili strategia sie
zmieni, pare garniturow uzna, ze jednak sie nie oplaca i ciach!
po profesjonalnym aparacie Sony.
snowboarder - Ty to jakiś wybitnie sfrustrowany jesteś - czegoś się tak uwziął na ten system?
Przecież nikt Cię nie zmusza do kupowania produktów Sony więc nie wiem o co chodzi. Jesteś Canonierem i to że Sony chce iść wyżej niż poziom Alfy100 powinno Cię przynajmniej pozytywnie nastroić do systemu A bo większa konkurencja może nam tylko pomóc.
obrazek 1
obrazek 2
A tak swoją drogą - brakuje mi tam drugiego kółka nastawczego co już wcześniej ktoś z Was zauważył. Niemniej jednak wszystkie Dynaxy przed 600si Classic wyglądały tak jak te pokazane nowe Alfy. Sam mam Dynaxa 700si więc nie przeszkadza mi to a zdjęcia do których linki podałem wyżej nastrajają mnie pozytywnie.
No ale dizajnersko to nie zaszaleli - taki pozny gierek im wyszedl ;) Ta puszka wyglada jak cyfrowy zenit :) Moze niech lepiej te konsole klepia zamiast wymyslac takie ulepy ;)
Mi osobiście bardzo się podoba przeniesienie wyboru pola AF na gripa i paru przycisków sterujących. Wygląd ? dla mnie nie tak ważny. 30D którego również posiadam też nie jest bjutifol, tyle że sie opatrzył już dosć konkretnie :)
Pzodrawiam ;)
skoro sony nie dalo nowych puszek i nikon to znaczy ze sony nie wyprodukowalo jeszcze masowej matrycy bez cropa ;)
Snowboarder - nie dałem emotek i stąd może tak to zinterpretowałeś - mea culpa :D. Natomiast wydaje mi się że porównywanie do pentaxa, olympusa czy tym bardziej do Contaxa jest o tyle nie na miejscu, że to nie ta liga.
Widać że Sony poważnie podchodzi do tematu. Dali zapowiedzi żeby użytkownicy nie myśleli, że nic nie robią - bardzo ładnie z ich strony. Te puszki nie wyglądają jak olympus na photokinie porównaj sobie:
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5598
O ironio może się okazać że szybciej pokażą coś działającego niż mityczny już oly E-1 :). Jeszcze chwila i będą z tym na rynku. Za dużo w to włożyli żeby teraz zrezygnować. To nie jest prywatny folwark żeby coś takiego było możliwe.
Jak rozumiem mowa o tym drugim kółku nastawczym obok pryzmatu? A nie o tym na tylnej ściance.
Sony już coś wyprodukowało ale Ci co mają nadzieję na FF-a mogą być odrobinę rozczarowani :).
no nie wiem mi sie na FF znudzilo CZEKAC i wracam jako syn marnotrawny :)
moim zdaniem to bedzie albo 1.3 albo FF.duzy pryzmat, zapowiedziane szkla ktore sa standardem dla pelnej klatki(28-70), dobrze przyslany grip(przynajmniej nikt wtedy nie bedzie narzekal jak na 1D, ktory nie ma odlaczanego gripa)z ciekawa guzikologia no i do tego biale szkla, ktore raczej nie sa robione dla alfy100 i troszke wyzszych modeli, tylko raczej dla pro puszek.no i to szkielko carla zeissa jest dosyc sporych rozmiarow, czyli robione pod pelna klatke albo przynajmniej dla 1.3 cropa. a produkcja wiekszych matryc dla Sony to raczej nic trudnego.
EDIT: i moze to co jest napisane na photozone.de to nie pomylka:
Sony/Minolta (APS-C DSLR) LENS TEST REPORTS / REVIEWS - Results not cross-system comparable (Lens Test FAQ)
Status: about to start Waiting for the Sony Alpha 10 ...