Jest troche osob na forum piszacych z Londynu, moze wzorem rodakow z Irlandii tez bysmy cos zorganizowali? Jakis wspolny plener albo wyjscie do pubu na piwo?
Sa chetni?
Mozna by zaczac od 'wieczorku zapoznawczego' w jakims pubie w ten weekend:)
Wersja do druku
Jest troche osob na forum piszacych z Londynu, moze wzorem rodakow z Irlandii tez bysmy cos zorganizowali? Jakis wspolny plener albo wyjscie do pubu na piwo?
Sa chetni?
Mozna by zaczac od 'wieczorku zapoznawczego' w jakims pubie w ten weekend:)
Ja bardzo chętnie ... Tylko, że niestety jeszcze nie mieszkam w Londynie ... Nawet w Anglii nie mieszkam .. Tylko w kraju "czwartego świata" (Polska ;-) )... Na bilet do Londynu bym jeszcze miał ... Ale gorzej z odebraniem z lotniska i noclegiem ... Jak mi te dwie opcje załatwisz to wlatuje na dżampe :-P
Vasco ja do londynu to mam jakies 6h jazdy autobusem także na wypad na piwko to nie bardzo ale jakby cos wiekszego sie zakreciło to z miła checią podjade.
vasco myśle że jak tylko pogoda się jakoś ustabilizuje to jakoś sie ugadamy może bedzie więcej chętnych to można i miejsce wypadowe znaleść i spotkać się wiekszym gronem ludzi.
W londynie? Tutaj pogoda sie nie stabilizuje, zawsze pada (aczkolwiek przesadzam zle nie jest)
Moze nie pada non-stop, ale pogoda zmienia sie dziesiec razy dziennie.
Natomiast faktem jest ze ten rok jest wyjatkowo cieply i desczowy.
mor_feusz nie masz ochoty na pint-a?
Zeby jeszcze cos doszlo do skutku...
Moze zagadam tez do nikoniarzy to da sie zebrac jakas ekipe:)
Witam:)
Ja plus dwie osoby jesteśmy napewno chętni na plenerek w Londynie.
Wiele na to wskazuje, iż w okresie 26.06 - 03.05 mogę być w Londynie.
Jeśli do tego dojdzie a w krótce będę pewien, to oczywiście pisabym się na plenerowo - pintowe 8-) spotkanie.
Spoko pisze sie. Mam czas ale po 20tym marca. Teraz przeprowadzm sie a zraz potem hiszpania. Po 20tym jestem gotow.
Więc jak układamy jakiś plan - pleneru:?:
Co gdzie i kiedy:?:
Jestem dostępny od 26.04.2007 do 0.1.05.2007 W Północnym Londynie.
Możemy powoli sobie coś zaplanować.
standardzik: start Tower of London - Doki Sw. Katarzyny, London Bridge, London Eye (nocne zdejcia) - inne propozycje (potem jakis pubik)
Borkomar - na 100% trzeba sie styknac i pofocic razem. Umowimy sie przed samym twoim przyjazdem.
Lisciu, mor_feusz - my mozemy juz nawet w ten weekend, moze piatek albo sobota?
Na forum nikona znalazlem dwoch nastepnych chetnych, bylismy nawet razem na Canary Warf kilka tygodni temu, wiec zbiera sie juz nas spora grupa zapalencow:)
Tak trzymac:lol:
jestem w trakcie przeprowadzki (czyszczenie, sprzatanie, meblowanie) roboty w pip. w ten weeken nie dam rady. W przyszly tydz spadam ho hiszpani tak wiec po 20 - nie dam rady wczesniej (Canary Wharf - fajnie - szczegolnie noca)
Zawsze mozna zaczac innaczej - panorame Londka z RP i to noca. Za dnia mam - ale bylo niezle swiatlo i bez polara lipa wyszla - noca fajnie by bylo zaczac od panoramy - potem w meterko- Tower hill - doki- LondBrid - LonEye - i inne ) to moja propozyja - dawajcie inne
Piszczcie na PRV postarm sie.
Edit. ZONKA chetnie sie dolaczy (mam jeszxcze NIKONa Coolpixa 3100 - stara malpka)
Sam po raz któryś udałbym sie do Londynu, na siakiegos pinta, plener czy coś...
Mam bilety w Łapie więc potwierdzam mój pobyt w Londynie od 25 kwietnia w nocy do 02 maja popołudnie - tak więc od 26.04 do 01.05 jest dyspozycyjny i można by w tych dniach zorganizować jakiś całodniowy wypad na focenie.
Będąc na miejscu powinienem mieć jakąś lokalną kartę prepaid voda. - przez co będzie taniej i łatwiej sie złapać.
Borkomar
Jezeli calodniowy wypad to tylko sobota albo niedziela (28/29 kwietnia), np trasa mor_feusza, w pozostale dni to wieczorami, np. nocna panorama londynu.
Kreon - jak mozesz to przyjedz wtedy w kwietniu, a jak nie to kiedykolwiek, daj znac to sie zlapiemy.
Mor_feusz - nie doczytalem wczesniej ze masz przeprowadzke, ale to nic, zlapiemy sie po 20-tym:)
Jeśli zrobimy jednodniówkę to i nocne załapiemy - jesteście pewnie bardziej zorientowani gdzie można coś ustrzelić fajnego ode mnie.
Inne dni chce dla narzeczonej zarezerwować i nieco pozwiedzać.
Nie byłem jeszcze w Kewgardens - a chyba warto.
No i trzeba pójść jakieś muzea oglądnąć - byłem ale doś dawno i mam kiepskie foty.
Jak macie chwilkę to możecie zasugerować ciekawe miejsca - być może w nich nie byłem i wtedy skorzystam.
Będę sobie bliżej wyjazdu robił plan pobytu - gdzie co i kiedy wtedy będę wsio uwzględniał.
Czekam na info jak coś - może być PM.
Jakby ktos mialby ochote wybrac sie gdzies w ten weekend to niech da mi znac na priva:)
hej:)
a wiec w ta sobote ide do studia ale w niedziele jestem wolny i chetny na jakis plener plus pub pozniej:) jesli ktos chetny to odezwijcie sie na gg.7087654 lub msn bartlomiejszydlowski@hotmail.com:)
oprocz mnie napewno beda chetne jeszcze 2 osoby jak mowilem wczesniej:) ten tydzien zapowiada swietnie!
No to jakby co to ja tez chetnie sie dolacze... i na plener i na piwo tez...
To kiedy ustawka?
ja proponuje ta niedziele:) jesli ktos chetny to piszcie do mnie na gg. mam juz pewne 2 osoby wiecej.
pisze sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zawsze i wszedzie !!
jak popadnie !!
londyn noca jest cool !!
http://bp0.blogger.com/_zWxo6RGOkr0/...h/CRW_1465.jpg
za dnia to Greenwich tylko musi byc pogoda !!
panorama jest zaje....................sta :-)
http://photos1.blogger.com/blogger/3...4/CRW_1011.jpg
Czyli niedziela po poludniu/wieczorem:)
Jakies pomysly gdzie? Greenwich? Tower Bridge? City?
Dzis krecilem w okolicach London City Airport i tam jest dosc duzo fajnych miejsc:) zawsze blisko potem do Canarow gdzie sa fajne puby:D
wlasnie chcialem zapytac londynczykow gdzie jeszcze by pofocic wieczorkiem !!
piccadilly ??
pracuje na piccadilly, jestem tam codziennie i troszke mi sie znudzilo, Green Park - lunch dzien w dzien, Regent St. i Oxford St. to na swieta bo pieknie
gdzie jeszcze ??
a moze w metrze ??? ;)
http://www.flickr.com/photos/sznerchu/380535732/
macie jakies pomysly :?: albo ulubione miejsca ??
Dla wszystkich zainteresowanych!!!
Spotykamy sie w ta niedziele (18-03-2007) na stacji metra Tower Hill w samo poludnie.
Hey może to będzie mały off-top ale mam zapytanie do ludzi z Londynu. Czy ktoś nie chciałby trochę pomodelować w studio w tą sobotę. studio mam od 10 do 17.30 w east london na trasie dlr. Jeśli ktoś byłby chętny to zapraszam:)
potwierdzam w 100%
Camden super !!
Camden tez mozemy obskoczyc. Ja tam lazilem jakis czas temu z lustrem i nic mi sie nie stalo. Co prawda mialem wtedy irokeza na glowie ;) Mysle ze nie ma czego sie bac. Z tego co sie zapowiada to bedzie pare osob, a poza tym to ja jakos nie jestem amatorem oddawania sprzetu tylko dlatego, ze ktos "poprosi".
Apropos statywu. Czy w planach sa zdjecia nocne bo nie wiem czy mam brac swoj statyw?? Troche ciezki jest.
Był ktoś może wczoraj w klubie CARGO (Londyn) na koncercie reggae?
Grało moje zaprzyjaźnione TABU i chyba Dreadloks.
Szkoda, że nie mogłem być :cry:
To juz dzis, wiec mam nadzieje, ze wszystcy beda.
hej !!!
jak niedziela !!
pogoda dopisala jak poszlo !! ???????
sorry ze sie nie pojawilem - ale sobota wieczor jeszcze mi sie odbijala w niedziele rano i to mocno !!
St. Patricks Day dal mi sie we znaki !
:-)
Pogoda byla ciekawa, sporo slonca, chmur i nawet padalo od czasu do czasu.
Ale za to bylo przerazliwie wrecz zimno i w koncu ratowalismy sie w jednym z pabow na canarach:lol:
Kilka zdjec pokaze jeszcze moze dzisiaj:)
W ten weekend tez pewnie sie gdzies wybierzemy, moze tym razem za Londyn, jest samochod do dyspozycji, zrzuta na paliwo i moze klify nad morzem?
Tylko sie musze rozeznac jak z moim czasem i bedziemy sie umawiac pod koniec tygodnia:)
Vasco: A zlapaliscie jeszcze zachod slonca na moscie? Dlugo jeszcze "polowaliscie"?
Drodzy Koledzy i Koleżanki 25ty zbliża się nieubłaganie.
Który dzionek będzie wan najlepiej pasował:?: Myślę, że już po maleńku możemy sobie planować miejsce spotkania i późniejszy plan plenerów :?:
Juz sie doczekać nie mogę - kiedy spotkam się Londyńską ekipą ;-) :D
Mysle ze raczej to bedzie weekend... Czesc osob wyjechala na wakacje, ale mysle, ze do 28 wszyscy powinni byc na miejscu. :)