Co wy na to ? TU
Wersja do druku
Co wy na to ? TU
Gdyby było do 350d to mogłoby poprawiać uchwyt :)
50$? niezle :)
a do gripa też jest armor ;) BTW, znów się potwierdza, że babeczki focą trzymając aparat "odwrotnie" (foto z panienką z nikosiem) ;)
Fajne to jest. Można gdzieś w Polsce kupić? Pewnie nie :/
wolał bym 1ds niz taki armor ;)
Ten czerwony..... bardzo gustowny :mrgreen:
przydal by mi sie na deske jak bym sie wywalil wieksze szanse na pzrzycie ale do 400 nie robia ;( :P
macie racje szkoda 50$ lepiej do 1ds dozbierac ;)
PS: znalazłem na ebay : Tu
Powiem szczerze że sie zastanawiam nad tym czymś. Dzięki za linka :). Robię sporo zdjęć czasami w dość ekstremalnych warunkach (góry, zima, wspinaczka) i takie cuś mogłoby mi zapewnić trochę dodatkowego komfortu psychicznego.
Drogi i dość wątpliwy ten komfort psychiczny... no cóż, każdy ma swoje pomysły.
To taki kolejny gadżet ale wolę dozbierać kasę na coś pożyteczniejszego niż ekstra skóra do body.
Zamówione :). Teraz czekam i zobaczymy :).
Chętnie przeczytam opinię. I jeszcze pytanie - gdzie zamawiałeś?
Zastanawiam się tylko, przed czym ma to ochronić aparat i obiektyw - to pukanie w stół jakoś mnie nie przekonało. Obudowa założona bezpośrednio na body (bez zachowania jakiejkolwiek "pustej" przestrzeni może chyba uchronić przed porysowaniem i zabrudzeniem. Mam pewne wątpliwości czy przy upadku aparatu z wysokości 2m taka obudowa uratuje elektronikę, lustro, matrycę - do wyboru.
Zagadzam się że to kolejny gadzet dla kolekcjonerów.:idea:
Kolekcjoner: Koszulka już doszła? Jakie wrażenia?
Czekamy na recenzję jak tam ,,majty'' na body
No więc dotarło wreszcie :D. Powiem że chłopaki to chyba gońcem wysyłali z tej ameryki ale jest. Ubrałem, jadę focić. Wrażenia wieczorem :).
A dla zainteresowanych jest już wersja do 400D :D.
I jakie twoje wrażenia? Pliiz...
Opsss przepraszam zapomniałem :oops:.
Wrażenia ogólnie bardzo przyzwoite. Zabezpieczenie na pewno dobre. Można w ogóle przestać myśleć o uważnym obchodzeniu się z aparatem :). Na pewno zwiększa szczelność. Zwiększa też masę i gabaryty - na tyle, że dla moich rąk staje się to ciut zbyt duże. Ciekawe jest to że nawet na mrozie aparat nie jest zimny w dotyku :). Jak ktoś ma duże łapska to pewnie będzie zachwycony :).
Dostęp do wszystkich przycisków jest dobry - łącznie z direct print :mrgreen:. Spust staje się bardzo wypukły także nawet w grubych rękawiczkach łatwo sie go doszukać. Nie dałem rady założyć gripa być może po dłuższej walce jest to możliwe. Wygląda na to że kształt spodu przewiduje zastosowanie gripa.
Dość trudno się to zakłada (założenie paska to już koszmar) i zdejmuje także jak ktoś to raz zrobi to raczej lepiej nie zdejmować :).
Dodatkowo jest plexi na wyświetlacz LCD. Górny wyświetlacz pozostaje nieosłonięty.
To tyle moich wrażeń czekałem na to ponad miesiąc także tam gdzie kupowałem to bym nie polecał tego robić.
Jak macie pytania to proszę. Tutaj jeszcze link do producenta :).
Jak rozumiem, nic nie zastąpi własnoręcznego pomacania tego cacka ;-) Szkoda, że trzeba to kupić, bo jeśli jesteś jedynym posiadaczem tego w Polsce, to może być to cokolwiek trudne :-)
Trochę to "zawile" napisałeś ;-) - czy chodzi ci o to, że nie polecasz kupować tego tam gdzie ty kupowałeś?
Fakt :mrgreen:. Tak zdecyedowanie nie polecam tego użytkownika na e-bay'u. Zupełny brak kontaktu, opakowanie przyszło uszkodzone no i ten czas wysyłki :evil: .
Co do samego ustrojstwa to polecam z zastrzeżeniem, że trzeba się zastanowić czy rzeczywiście jest mi to potrzebne. A obejrzeć można u mnie :lol:.
Kolekcjoner-można jakieś real foto? Myślałem, nad tym ustrojstwem, ale nie pod kątem ochrony przed upadkiem, ale raczej "uszczelniającej". Z tego co rozumiem, to to coś zasłania gumą wszystkie guziki i różne szpary?
prosiłem o real photo od kolekcjonera.. a te co zapodałeś to hm... wyglądają ochydnie..
No to sa zdjecia z photokiny, bardziej 'real' niz te na oficjalnej stronie producenta. Sam jestem ciekaw jak wyglada egzemplarz kolekcjonera.
Chwilowo nie mam czym zrobić tych zdjęć ale coś wymyślę. W sumie to niestety wygląd nie jest mocną stroną tego rozwiązania.
Zasłania ale też nie wszystko. Nie zasłania klapki na kartę (przynajmniej nie dokładnie), nie zasłania kółek, nie zasłania też górnego wyświetlacza.
spróbuj użyć lusterka...
Różne dziwactwa widziałem ale coś takiego pierwszy raz.Jak bym miał coś takiego to bym się wstydził aparat wyjąć.
http://www.allegro.pl/item168374442_...foto_net].html
W tytule aukcji jest błąd, podają, że obudowa jest do 400D, a na obrazku wyraźnie widzę 30D. Chociaż taka obudowa nałożona na 400D mogła by dosc znacznie podniesc komfort pracy tak małego aparatu.
Ooo... No to jest już w Polsce. U producenta kosztuje to 50USD+przesyłka, tutaj 199zł+tańsza przesyłka (bo krajowa). W sumie myślę, że to dobra oferta, chociaż wychodzi drożej.
Tak patrzę i patrzę...
Nie podoba mi się.
M@riusz
Dzisiaj do mnie dotarł. Zakłada się całkiem prosto (bardzo elastyczna guma). Niestety, na razie poleży w szafie, bo nie ma możliwości założenia go na korpus wraz z gripem inaczej niż po podcięciu go. A szkoda. Ja natomiast na razie nie wyobrażam sobie używania 30D bez gripa. Może jak kiedyś będę potrzebował "lekkiej" wersji (np. na jakiś wyjazd z plecakiem) to odepnę grip i założę pancerz. Poza tym robi dobre wrażenie, chociaż jakość wykończenia mogłaby być ciut lepsza.