karty 4GB do aparatów EOS400D GRATIS
Canon Polska zaczyna dokładać karty 4GB do aparatów EOS400D.
Są to karty PLATINUM CARD CF 4GB HS. Czy ktoś zna te karty? Czy są porównywalne do kart SanDiska?
Witam - nabylem 400D i od razu problem ...
... na poczatku chcialem sie przedstawic na forum - zagladalem tutaj od jakiegos czasu ...
... pare dni temu przybyla do mnie kurierem przesylka z canonem 400D ...
... niestety niepokoi mnie zachowanie sie aparatu ...
... przy pierwszym wyjsciu w plener i zrobieniu fotek nagle aparat nie chcial robic ich dalej a wyswietlacz przestal cokolwiek pokazywac - jedynie przez wizjer bylo widac ze aparat ostrzy ale nic poza tym - przy probie wylaczenia kontrolka zasillania nadal sie swiecila ...
... stalo sie tak raz - dzis znow wyszedlem w plener i sytuacja powtorzyla sie ...
... na dworze temperatura oscylowala w okolicach plus 3 stopni w obydwu wyjsciach w plener ...
... czy to normalne zachowanie aparatu przy takiej temperaturze czy jest to powod do obawy ...
... wybaczcie ale aparat ma pare dni i nawet nie zdazylem z braku czasu nacieszyc sie nim i zrobic zbyt wielu fotek ...
... wylaczyc sie nie dawal - jedynie poprzez wyjecie baterii ...
EDIT
... a teraz jest jeszcze "lepiej" bo po tym jak po godzinie po powrocie z dworu chce go teraz uruchomic to niestety nawet kontrolka sie nie swieci ...
... jaka moze byc przyczyna ? ...
... jutro pewnie zajade z nim do sklepu zeby na niego zerkneli ...
Do wszystkich którzy mieli problemy z kartami 4 GB w CANONIE 400D
... historia z canonem na samym poczatku byla dluga i niekoniecznie mila...
... dziesiatki telefonow do canon Polska, autoryzowanego serwisu po sklep w ktorym zostal kupiony - kazdy odsylal do kogos innego ...
... wszyscy nie potrafili (mam nadzieje) pomoc ...
... ale mam w koncu obiecujaca wiadomosc od pracownika Canon Polska ...
... w piatek problem niekompatybilnosci karty 4 GB platinum, z ktora byl i chyba nadal jest sprzedawany w/w aparat, zostanie w jakis sposob rozwiazany na naradzie ...
... oczywisice o decyzji marketingu Canona postaram sie jak najszybciej poinformowac - na szczescie mam bezposredni numer do pracownika wiec moze bede cos szybko wiedzial ...
... pozdrawiam ...