Hej:-) Zapraszam do oceny mojego portfolio, trochę się boję :shock: :oops:
Zbieram na lepszy obiektyw, ale każdy w życiu musi od czegoś zacząć:-)
http://www.photoxygen.com/
Wersja do druku
Hej:-) Zapraszam do oceny mojego portfolio, trochę się boję :shock: :oops:
Zbieram na lepszy obiektyw, ale każdy w życiu musi od czegoś zacząć:-)
Ogladalem tylko portrety i tylko o nich sie wypowiem. Poziom jest naprawde rozny, od totalnych nieporozumien jakich jest Twoj porter w trawce po calkiem fajne potrety jakim jest np twoj portret, drugi z kolei (choc nieostry). IHMO wieksza selekcja, bo slabymi zdjeciami latwo rujnujesz ciezko zbudowana ciekawosc na dobrych zdjeciach. Pozatym jest bardzo urokliwa kobietka.
Dzięki za opinię, w trawce, to kolezanka i moze masz rację, ze powinnam to zdjęcie usunąć. Co do portretow, to część czeka jeszcze na akceptację osób fotografowanych i podpisanie umów (mieszkam we Francji, prawo jest tu bardzo restrykcyjne i wolę mieć podpisane umowy), szukam teraz modeli/ek przez ogłoszenie, juz odezwał się jeden chłopak, więc niedługo sesja:-)
Przede wszytkim bardzo ineteresująca galeria.. wciągnęło mnie ogladanie Twoich fotografii, a to chyba najwazniejsze. Pięknie kadrujesz i komponujesz swoje zdjęcia, co sprawia że mają swoisty klimat, który wciąga... Kolory bajkowe. Szkoda, ze nie numerujesz swoich zdjęć, lub nie nadajesz tytuły, łatwiej możnaby wypowiedziec się o konkretnych pracach...
Ogólnie większa cześć galerii foto jest super.. Wiele zdjęć ma charyzmę, a to naprawdę sporo... Pozdrawiam i trzymam kciuki :)
Potencjal jest i do tego calkiem spory. Przyjemnie sie oglada, mimo upiornej nawigacji.
jazzy: zdjecia maja tytuly w nazwie okna ze zdjeciem.
Dzięki koledzy:-) Nawigacja zostanie zmieniona (będzie przycisk następny i wstecz).
Ooooooooooo kolejna osoba o takim samym nazwisku ktora zajmuje sie fotografia :)
Rodzina? ;)
Architekture chcialam przejrzec, ale strasznie dlugo sie laduje.
Strona na nie - po prostu nie lubie flasha ale tu sie jakosc zmusilem zachecony komentarzami...
Szybkosci dzialania (na 6mbit lub na 100mbit w pracy) mozna wiele zarzucic, wnerwiajacy procentowy wskaznik itp :? .
Na szczescie zdjecia osladzaja - wielki plus za kadry, naturalnosc i nieprzesadzona obrobke (o ile jakakolwiek byla...). Po roznych plastikach, hdrach czy innych wykretach/pluginach PSowych to naprawde mily odpoczynek dla oka.
Nie sądzę, żebyśmy były rodziną choć może warto to sprawdzić:-)
Spróbuję skompresować zdjęcia, żeby to szybciej chodziło lub pomyślę o innym rozwiązaniu. Bardzo mi się przydają opinie, dzięki! (Dorzuciłam trochę fotek w galerii ludzie, a jutro kolejna sesja, oby pomyślna..)
Wstawiłam kilka portretów nowego modela jak ktoś ma ochotę zajrzeć,w galerii people. Podpisany jest po otworzeniu zdjęcia i pojawieniu się kursora -Cedric:-)
Droga Devinette, nie moge znaleźć Cedrica. Na mojej neostradzie 128 nie idzie strony oglądać zobacze jutro w pracy. Strone samą w sobie widziałem już troche wczesniej ;)
Wiem, ale trochę dołożyłam, dzieciaków, jeden portret bezdomnego. Cedric jest w galerii ludzie, a w zasadzie między zdjęciami innych ludzi, bo nie chciałam koło siebie, jak klikniesz i otworzy się duże okno, to koło kursora pojawi się tytuł:-)
osobiscie bardzo podoba mi sie taka forma prezentacji zdjec, u mnie "chodzi" bez zarzutu :)
co do samych zdjec, to masz talent :)
Dzięki:-)
Nietrudno robić takie fajne fotki, jak się ma takie piękne oczy :razz:
Ojojoj, noszę okulary!
Jakbys nie byla kobieta to nic by Ci tu nie napisali:wink:
Hmm kto wie?
Hehe troszke juz tu siedze:wink: a ze zdjecia swoja droga ladne to wszyscy sie zabijaja zeby cos napisac8-)
No nie narzekaj, Twoje też niczego sobie:-)
Ale ja jestem facetem:-?
o ja nie mogę, jak Ci zazdroszczę spacerów...
ja tomogę iść wzdłuż lechickiej.
;)
matka_wariatka: ale to ja na spacer to bym musiał samochodem. ;)
Od siebie najbliżej mam lasek na naramowicach (różanego potokuprzez grzeczność nie wymienię ;) ).
strona zrobiona na wysokim poziomie i to z miejsca podbija Ci statsy :)
jeżeli chodzi o zdjecia to na 1 miejscu abstrakcje, na 2 natura i zwierzeta, 3 architektura, potem krajobrazy, na samym koncu ludzie.
Dzięki za opinię:-)
marta ja też jeszcze raz odnośnie interfejsu - okropnie długo się wczytuje ale to chyba bardziej wina interfejsu niż wielkości zdjęć
mi się aż ciepło zrobiło.. a to znaczy, że modelka... yyy tzn zdjęcia są ok :)
Modelka jest boska, przyznaję:-)
Prawda :)
Reszta zdjęć też jest bardzo sympatyczna :-D
Natomiast mam zastrzeżenia do czegoś innego - strona. Wiem, że flash jest modny, ale poszczególne zakładki ładują się staraszliwie długo (jak na moje nerwy...). Mimo, że nie mam zbyt wolnego (ani też przeraźliwie szbkiego) łącza - jedynie 520 Kb/s, to do "natury" i "krajobrazów" nie dostałem się - nie starczyło mi cierpliwości.
Poza tym - jestem pod wrażeniem (jak najbardziej pozytywnym :-D )
M@riusz
fotoaparatka to trochę krytyki bo ci tu koledzy maślą i się podlizują:) wydaje mi się, że trochę nie wykorzystałaś tej dziewczyny - zdjęcia są poprawne ale niczym nie ujmują - poza tym że są dobre technicznie mogły by to być zdjęcia ładnej koleżanki zrobione w czasie wakacji - wydaje mi się, że troszkę zabrakło ci pomysłu.
A teraz szczegółowo :
1. za duża głębia ostrości jeżeli modelka przedziera sięprzez kraty to może trzeba by ich pokazać więcej bo tak nie do końca wiadomo co to jest to żółte a jeżeli krata miała być ramą to niepotrzebne te ręce
2. Nieładna poza i przypadkowe tło
3. tak jak pierwsze za mało pokazanego sztafarzu i za mało rozmyte tło
4,5,6. nie będę się czepiał:)
7. znów przypadkowe tło i za wyraźne
8. z pałacem w tle - co chciałaś pokazać?? pałac czy modelkę bo ani jedno ani drugie nie wyglada dobrze - strasznie gryzą mi się paski na bluzce modelki z boniowaniem na ścianie
i to by było na tyle na razie:) mam nadzieję że mnie nie znienawidzisz;)
Zdjęcia były robione kitem, więc chyba już więcej głębi nie uzyskam, sesję z modelką powtórzę w następnym tygodniu, to coś wrzucę:-) Dzięki za opinię:-)
A jeszcze co do rąk na pierwszym zdjęciu to się nie zgodzę, uważam, że są tu konieczne, bo bez nich tym bardziej nie byłoby widać, ze to rama. Może ktoś inny wyrazi swoją opinię? (mario1275 - Domyślam się, że widziałeś inne zdjęcia tej samej modelki na mojej stronie, bo te tutaj to uzupełnienie, nie wrzucałam wszystkich).
przykro mi ale musiałem się poddać jeśli chodzi jeśli chodzi o oglądanie fotek nie chciały mi się wczytać zresztą trudno było by ocenić wszystkie zdjęcia ale może mi się jescze uda
Dopoki nie zrobisz czegos z ta strona to nie pros o ogladanie wszystkich :roll: . Ja bede bazowac jednak tylko na tych wybranych wrzucanych tylko tu. Mimo ladnych zdjec - do twojej strony www trzeba miec potrojna cierpliwosc (jedna cierpliwosc bo to flash i dwie cierpliwosci na szybkosc dzialania).
Dzięki snow, jednak ludzie do mnie piszą na maila z oceną, co znaczy ze się doczekali i nawet się nie skarzyli. Vitez jak szybkie masz łącze? Stronę musiałabym przerobić całą - to nie jest kwestia skompresowanych zdjęć tylko graficznych elementów, które zajmują sporo. Kieruję ją do potencjalnego pracodawcy we Francji (głównie), czyli ludzi z agencji reklamowych etc., a ci jak juz testowałam w większości mają równie szybkie łącze jak ja:-) Oczywiście jakby było jakieś inne wyjście niz totalna przeróbka, chętnie bym z niego skorzystała, ale na razie pozostawię to tak jak jest.
Strona jest imho swietna - pomimo ze flashowa - rzadko kiedy widuje sie tak czyste i przemyslane strony - nawigacja jest prosta i intuicyjna w dodatku jest w niej cos kobiecego i subtelnego .... fakt wolno sie laduje (mam szybkie lacze w pracy a w domu b.szybkie ;) ) ale nie wiem czy warto to zmieniac ;-)
kiedys na pewno trzeba bedzie to zmienic - moze wtedy ;-) narazie niech bedzie tak jest - bo jest fajnie
fotoaparatka - mam szybkie łącze w pracy i o połowę wolniejsze w domu, ten sam komputer (laptop) w pracy nie mogło ściągnąć a wczoraj wieczorem w domu poszło bez problemu - możę to bardziej wina serwera niż flasha i boję się że ci pracodawcy też moga mieć czasem problem i się zniechęcić zanim cokolwiek zobaczą. Ktoś tu kiedyś polecał programy do zrobienia prostych galerii zdjęć może było by warto, przynajmniej jako alternatywę na zasadzie "masz problem z wczytaniem mojej strony zapraszam tu..." :)
Ja całkiem tej strony nie mogłem zobaczyć, bo to jakaś hiperwersja flasha, której plugin 7.0 nie obsługuje...
Strona mi chodzi
Zdjecia w wiekszosci maja swoj styl i wpadaja w oko.
Ciekawe portfolio... mi sie podoba
Nie jestem ekspertem od fotografii, więc nie będe nawet próbował oceniać walorów technicznych zdjęć, ani Twojego warsztatu. O zdjęciach chciałem napisac tylko tyle. Są wśród nich takie, od których nie można oderwać oczu. To chyba najważniejsze.
A co do strony na fleshu, to troche się na tym znam. Ty pewnie też, bo strona zdaje się jest Twojego autorstwa. Następnym razem budując taką piękną kompozycję użyłbym lżejszych materiałów. Składowe grafiki pewnie były bardzo ciężkie, stąd problemy z ładowaniem. Natomiast strona ma w sobie to "coś" Chce się na nią wracać i pokazywać ją innym flashowcom. Piękna robota. A na na zdjęcia będe wpadał, żeby się w nich ponownie rozmarzyć.
PS: tumbnailsy chyba powinny byc jeszcze lżejsze, to by rozwiązało czas ładowania sie gelerii. To nie wymaga aż takiej pracy.
chciałem zacząć od oglądania "abstract", ale.. ile można czekac..
slick
Dzięki koledzy za cierpliwość:-) Oddech - grafika na stronie to png (3D projektowalam sama w Cinemie 3D), bezstratny dlatego tyle się ładuje (ma podcienie poza tym tak ją złożył mój facet-informatyk). Ja zaprojektowalam grafikę w PS i reszte we flashu (animacje itp.) Thumbsy muszę skompresować, zdjecia chyba jednak też i usunąć te nieciekawe, ale ciągle gdzies latam i czasu brak. Nawigacja też zostanie zmieniona (przycisk previous, next). Co do pluginu flasha, to wchodząc pierwszy raz na stronę, jak się go nie ma, pokazuje link do ściągnięcia.
Wklejam kilka zdjęć z dzisiejszej wycieczki do Aix en Provence:-)
Okolice malowane przez Paula Cézanna:-)
http://www.guide-paca.com/media/13-gardanne-001.jpg
:-)
Najbardziej dwa mi sie spodobaly...
Liscie... za sliczna jesienna barwe... bardzo ładna choc kadr troszke mi nie lezy
i portret... miło sie na nim zawiesza wzrok :) Ładnie za koloryt i sympatyczność