[El_Chueco] Paulina & Fiat 125p '71
Czesc! Chcialem wam pokazac dwie galeryjki - jedna stowrzylem na potrzeby moich prac (niestety chodzi na popularnym skrypcie Coopermine - druga to raczej fotoblog - o mlodych kociakach.
Moja Galeria: www.surowiec.org
Moje Kociaki: www.serafinka.surowiec.org
[El_Chueco] Freiburg i Hochschwarzwald
Na poczatku przywitac sie wypada! Czesc!
No tak w dobie usprawiedliwien moge powiedziec ze 350tka to moj pierwszy dSLR i calkiem swierzy (4 dni). Do tej pory robilem zdjecia A85. Efekty mozna zobaczyc na www.surowiec.org. A oto pare zdjec ktore udalo mi sie zrobic 350tka do tej pory (dokladnie dwa moje ulubione)
1.
2.
Powyzsze zdjecia zostaly wyostrzone po zmniejszeniu. A zastosowana technika w przypadku drugiego to AEB
[El_C] Schaffhausen, Bodensee, Stein am Rhein
Hej!
Zgodnie z obietnicami zaczynam powoli wklejac swoje zdjecia z 5 miesiecznej jeszcze banicji. Na pierwszy ogien pojdzie krociutka seria, aczkolwiek sloneczna z Bodensee (Piekne ogrody), oraz szwajcarskiego Stein am Rhein i slynacego z produkcji zegarkow Schaffhausen.
Schaffhausen:
1.
2.
Stein am Rhein
3.
4.
5.
6.
Bodensee
7.
8.
9.
10.
11.
#To by bylo na tyle. Wrotce nowe odcinki z nowymi bohaterami :D Dodam ze zdjecia byly robione Canonem A85 :D
[El_Chueco] Paulina & Fiat 125p '71
Hej.... długo tu mnie nie było - widzę że zdjęcia zniknęły (cóż reorganizacja galerii :P) - więc numeruje od początku. Ciekaw jestem Waszej opinii na temat 4 n/w zdjęć.
Sesja odbyła się w Pasażu Grunwaldzkim (wery fenks dla mister ochrona - Włodek). W sumie sesja spontaniczna - przy udziale Pauliny (Paulina to ta na zdjęciach ;) i Ewy jako pomysłodawczyni całego przedsięwzięcia (też robi foty - ale się wstydzi pokazać :/). W sumie.... nie ma nic co powiedzieć - full spontan - z jakiś 60 zdjęć zjadliwe są tylko..... 3-5 :]. Aha - ostrzegam, że to moje pierwsze portrety - już po radach innych zakupiłem off shoe do 550tki no i mam pożyczonego na wieczne oddawanie 430tke :P. Wszelkie opinie i pomysły co do ustawień światła w takiej konfiguracji sprzętowej mile widziane.
No to zaczynamy
1.
2.
3.
4. Tutaj coś innego kolorystycznie
Bedę wdzięczny za wszelkie sugestie dotyczące operowaniem swiatłem błyskowym no i przesłonami (zdjęcia były robione Tokina 12-24). Czy lepiej w takich sytuacjach zdawać się na automatykę lampy czy wyzwalać błysk w konfiguracji siły błysku i lecieć na wyczucie operując czasem i przesłoną w manualu?
Co do pytań o mojego brudka:
Fiat 125p 1971 rok
lewar biegów w kierownicy
chromowana obwódka kierownicy
Ogólni ostatni z "klasyków" dużego fiata :]
Niedługo inne sesje - m.in. z Fiatem 124 Spider :]