Macie jakie pomysly...?
Wersja do druku
Macie jakie pomysly...?
przede wszystkim będzie Ci potrzebny na sasje w plenerze :)
Cytat:
Zamieszczone przez Rad_fot
Ja bym go spróbował przypiąc do jakiejś puszki i kuknąć w tą małą dziurke zwaną wizjerem. Może coski by z tego połączenia wyszło :mrgreen:
Ja mam pomysł:) ten obiektyw to zostaw w domu, bo jeszcze zgubisz:)
Cytat:
Zamieszczone przez Driver
:razz: I to jest bardzo dobre rozwiązanie :razz: :razz: :razz:
A tak na poważnie, to pytanie chyba na tzw. podpuchę..... Wykorzystujesz obiektyw tak jak każdy inny, tyle, że niestssty na samej 70-200 raczej nie bedzie Ci łatwo focić w kościele:mrgreen:
mam jeszcze kita, 28-105, 50, ale to pytanie zadalem po to zeby dowiedziec sie o jakies ciekawe pomysly... w koncu slub to nie jest moja specjalizacja... :) Dzieki za rady.
Dokładnie, tylko plener z tym obiektywem a pomysły? No cóż, ty będziesz widział plener i parę młodą więc kombinuj.
tu mały przykład Zeiss 200/2.8 + Dynax 7 + REALA
Cytat:
Masz dobry obiektyw, postaraj się w czasie ceremonii zrobić kilka portretów, ale nie wal z 200 mm (chyba że masz rękę jak imadło) trzymaj dystans, kadruj cała głowę, ostrość na oczy, centralny pomiar światła i nieśpiesz się. Pośpiech będzie wskazany tylko przy głównym "akcie" ceremionii - obrączki, komunia itd. Nie zapomnij o gościach - ludziska lubią mieć zdjęcia wujków, cioć, szwgrów, babć, dziadków etc.:mrgreen:
O! Rad_fot :mrgreen:
Można dać młodym w prezencie :):):)Cytat:
A tak na poważnie to w plenerze na pewno będzie OK .
70-200 to nie bardzo, ale taki na przykład 100-400 mógłbyś wykorzystać do focenia wyjścia i życzeń zza płotu.
:)) ja na twoim miejscu wdrapal bym sie na organy i w ten sposób kosciół też zaliczysz:mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez piast9
Dokładnie ... a zaś Ci nie lubią widzieć, że to im zamiast "młodym" się zdjęcia robi .... mnie się sprawdza choćby w momencie składania życzeń ;) no i oczywiście plener.Cytat:
Zamieszczone przez Avadra_K
ja dosyc czesto wykorzystuje tele-w kosciele do portetow,zblizen na dlonie trzymajacej sie pary mlodej etc.odbijam swiatlo z lampy o sciane za mna albo o sufit i cykam.na imprezie tez sie przydaje jak sie ludzie bawia przy stolach ale najwiecej uzywam go na plenerach.a no i zyczenia:)
Co za problem - 70-200 + analog + film o wysokiej czułości 1600@6400 albo i więcej :)
Nie dość że dobre czasy to jeszcze rzeczywiste 70-200 :)
Albo w ogole sredni format:P
uprzedziles mnie kondioz:) akurat jest mowa o zastosowaniu 70-200 bez podania czy z FF czy nie.zastosowanie jest tylko trzeba uzyc troche wyobrazni.a jezeli potrafi sie choc troche robic foty z lampa,to nie trzeba wtedy na wyzsze czulosci wlazic.przynajmniej na cyfrze tak robie.bez FF :P