Macie jakie pomysly...?
Macie jakie pomysly...?
przede wszystkim będzie Ci potrzebny na sasje w plenerze![]()
Zamieszczone przez Rad_fot
Ja bym go spróbował przypiąc do jakiejś puszki i kuknąć w tą małą dziurke zwaną wizjerem. Może coski by z tego połączenia wyszło![]()
Ja mam pomysłten obiektyw to zostaw w domu, bo jeszcze zgubisz
![]()
Zamieszczone przez Driver
:razz: I to jest bardzo dobre rozwiązanie :razz: :razz: :razz:
A tak na poważnie, to pytanie chyba na tzw. podpuchę..... Wykorzystujesz obiektyw tak jak każdy inny, tyle, że niestssty na samej 70-200 raczej nie bedzie Ci łatwo focić w kościele![]()
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
mam jeszcze kita, 28-105, 50, ale to pytanie zadalem po to zeby dowiedziec sie o jakies ciekawe pomysly... w koncu slub to nie jest moja specjalizacja...Dzieki za rady.
Dokładnie, tylko plener z tym obiektywem a pomysły? No cóż, ty będziesz widział plener i parę młodą więc kombinuj.
tu mały przykład Zeiss 200/2.8 + Dynax 7 + REALA
Zamieszczone przez Rad_fot
Masz dobry obiektyw, postaraj się w czasie ceremonii zrobić kilka portretów, ale nie wal z 200 mm (chyba że masz rękę jak imadło) trzymaj dystans, kadruj cała głowę, ostrość na oczy, centralny pomiar światła i nieśpiesz się. Pośpiech będzie wskazany tylko przy głównym "akcie" ceremionii - obrączki, komunia itd. Nie zapomnij o gościach - ludziska lubią mieć zdjęcia wujków, cioć, szwgrów, babć, dziadków etc.![]()
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
O! Rad_fot![]()
Można dać młodym w prezencieZamieszczone przez Rad_fot
A tak na poważnie to w plenerze na pewno będzie OK .