jak w temacie
Wersja do druku
jak w temacie
goodram to to samo co no name tylko z marką Wilk Elektronic ...... najgorszy ram do kompów....... karty pewnie markują jakie podleci
soz za szczerość
(ogólnie nie oznacza to że wszystkie goodramy to kiszka ale jest z tym jak z pudełkiem czekoladek nigdy niewiadomo na co się trafi .....) ;)
No wiem, że to Wilk
A ich RAM wcale nie jest taki zły:)
taaaa ja bym raczej nie kupował chyba że mógłby przetestować niskopoziomowo ....
Pozwole sobie odświezyć wątek.
Otóż stoje przed wyborem karty CF o pojemności 1GB.
Na Allegro karty własnie tej firmy mają dobry stosunek ceny do wydajności.
W opisie można spotkać zapis/odczyt w granicach 12MB/s.
Jak dla mnie jest to zupełnie wystarczające. Dotąd używałem Sandiska extreme II około 9MB/s.
Jestem o krok od kliknięcia KUP TERAZ.
Ale mam pytanie do posiadaczy kart tej firmy (mam nadzieję, że tacy tu są)
Jaki jest faktyczny transfer kart tej firmy w stosunku do tego co podaje producent no i jak jest z awaryjnością zdażyło się coś komuś?
A może inne propozycje.
LemonR
WitamCytat:
Zamieszczone przez LemonR
Mam Goodram'a 2GB x80. Dużo go używam i do wszystkiego, łącznie z przenoszeniem danych, jak do tej pory (ok 2 miesiące) sprawuje się bez zarzutu. Co do szybkości to nietestowałem....na pewno nie jest gorzej od 1 GB niebieskiego Kingstoma, który kilkakrotnie "zgubił" mi dane w tym ŚLUB! :(
Nie wiem jak spisują się CF-y ale mam RAMy tego producenta w kilku komputerach, które kupiłem do biura dwa lata temu. Jak dotąd żaden nawet nie próbował się popsuć.
Wziąłem na próbę 1GB co by zapełnić na urlopie. Po zapełnienieu karty(RAW) okazało się, ze 1 zdjecie pod koniec jest uszkodzone. Wymieniłem na inny egzemplarz ale jeszcze nie zdażyłem zapełnić. Na chwilę obecną wydaje mi się, że do poważnych zastosowań chyba tego nie będę używał. Co do szybkości zapisu w aparacie (350D) to całkiem cakiem. Szybsza od standardowego SanDiska trochę wolniejsza od UltraII.
Kingstony są w miarę tanie (ok. 130 za 1GB) a informacje o ich usterkach są przesadzone więc darujcie sobie lepiej te goodramy.
Po co wydawac 130 na Kingstona jak za 150 można kupić SanDiska UltraII:mrgreen: . Za GoodRam dałem niecałe 80zł.
Po co eksperymentować, zwykły Kingston 1 GB kosztuje 119 PLN a jest to Kingston. Poza tym wolę nie eksperymentować z niepewnymi pamięciami a wolałbym nie stracić fotek.
Wziąłbym Sandiska II bez zastanowienia gdyby nie podróbki.
Znalazłem jeszcze coś takiego niby znana i dobra firma "PRETEC"
http://allegro.pl/item122561596_cf_1..._20_mb_s_.html
Ktoś miał z tym do czynienia?
A zanim zapytales moglbys sprobowac wpisac PRETEC w forumowa wyszukiwarke?Cytat:
Zamieszczone przez LemonR
Jeden z bardziej rozbudowanych i aktywnych watkow Pretecowych:
http://canon-board.info/showthread.php?t=11445
Właśnie wpadłem na to po wpisaniu tego posta. A zmylił mnie opis na Allegro mówiący nowość od lipca myślałem, że ta faktycznie nowość.
mam goodRam 1GB i na razie nie widzę różnicy między Kingstonem HS
J/W
Karty pamięci to obok prezerwatyw produkt z na których lepiej nie oszczędzać ;)
Oszczędzisz kilka groszy a potem możesz mieć problem ;)
Pal licho jak focisz karty testowe ;) Ale jesli padnie ci karta z fotkami ze slubu?
fakt, że tanie kiedyś moze się zemścić.....
Kupiłem ostatnio 3x1GB CF GoodRama. Tyle, że to było w zestawie razem z kompaktami - i nie ja to będę używał :mrgreen:
Generalnie na GoodRama jest chyba gwarancja*
Eeee, nie ma się co martwić na zapas.
*czekam na info sprzedawcy.
EDIT: akurat otrzymałem maila: gwarancja wieczysta
Co pomoże gwarancja?Cytat:
Zamieszczone przez Zielony
Czy ktoś może zagwarantować odzyskanie 100% zdjęć/danych?
Maciek, moje dwa tfu! Kingstony niebieskie poszły sobie tam gdzie kiedyś Kavoo :mrgreen: - obie za kazdym razem wywalały mi 2-3 pliki.Cytat:
Zamieszczone przez Mac
Od jakiegoś czasu uzywam Proteców i jestem póki co zadowolony.
preteców używa też Adam Chełstowski z forum - dla mnie to duża rekomendacja. ;)
W zasadzie nic nie pomoże.Cytat:
Zamieszczone przez gwozdzt
Dokładnie tak samo jak w każdym innym przypadku.