jak w temacie
jak w temacie
350D+grip, Sigma 24-60mm f/2,8 EX DG, 420EX, Lastolite Micro Apollo
Lo, there do I see my father.
Lo, there do I see my mother and my sister and my brother
Lo, there do I see the line of my people back to the beginning.
Lo, they do call to me. They bid me take my place among them
In the halls of Valhalla where the brave may live forever.
goodram to to samo co no name tylko z marką Wilk Elektronic ...... najgorszy ram do kompów....... karty pewnie markują jakie podleci
soz za szczerość
(ogólnie nie oznacza to że wszystkie goodramy to kiszka ale jest z tym jak z pudełkiem czekoladek nigdy niewiadomo na co się trafi .....)![]()
No wiem, że to Wilk
A ich RAM wcale nie jest taki zły![]()
350D+grip, Sigma 24-60mm f/2,8 EX DG, 420EX, Lastolite Micro Apollo
Lo, there do I see my father.
Lo, there do I see my mother and my sister and my brother
Lo, there do I see the line of my people back to the beginning.
Lo, they do call to me. They bid me take my place among them
In the halls of Valhalla where the brave may live forever.
taaaa ja bym raczej nie kupował chyba że mógłby przetestować niskopoziomowo ....
Pozwole sobie odświezyć wątek.
Otóż stoje przed wyborem karty CF o pojemności 1GB.
Na Allegro karty własnie tej firmy mają dobry stosunek ceny do wydajności.
W opisie można spotkać zapis/odczyt w granicach 12MB/s.
Jak dla mnie jest to zupełnie wystarczające. Dotąd używałem Sandiska extreme II około 9MB/s.
Jestem o krok od kliknięcia KUP TERAZ.
Ale mam pytanie do posiadaczy kart tej firmy (mam nadzieję, że tacy tu są)
Jaki jest faktyczny transfer kart tej firmy w stosunku do tego co podaje producent no i jak jest z awaryjnością zdażyło się coś komuś?
A może inne propozycje.
LemonR
WitamZamieszczone przez LemonR
Mam Goodram'a 2GB x80. Dużo go używam i do wszystkiego, łącznie z przenoszeniem danych, jak do tej pory (ok 2 miesiące) sprawuje się bez zarzutu. Co do szybkości to nietestowałem....na pewno nie jest gorzej od 1 GB niebieskiego Kingstoma, który kilkakrotnie "zgubił" mi dane w tym ŚLUB!![]()
Nie wiem jak spisują się CF-y ale mam RAMy tego producenta w kilku komputerach, które kupiłem do biura dwa lata temu. Jak dotąd żaden nawet nie próbował się popsuć.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Wziąłem na próbę 1GB co by zapełnić na urlopie. Po zapełnienieu karty(RAW) okazało się, ze 1 zdjecie pod koniec jest uszkodzone. Wymieniłem na inny egzemplarz ale jeszcze nie zdażyłem zapełnić. Na chwilę obecną wydaje mi się, że do poważnych zastosowań chyba tego nie będę używał. Co do szybkości zapisu w aparacie (350D) to całkiem cakiem. Szybsza od standardowego SanDiska trochę wolniejsza od UltraII.
Kingstony są w miarę tanie (ok. 130 za 1GB) a informacje o ich usterkach są przesadzone więc darujcie sobie lepiej te goodramy.
Po co wydawac 130 na Kingstona jak za 150 można kupić SanDiska UltraII. Za GoodRam dałem niecałe 80zł.