Witam,
Tak czytajac forum nikona trafilem na powyzszy temat.Jestem ciekawy co maja w tej kwestii do powiedzenia uzytkownicy Canona:):)
Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam,
Tak czytajac forum nikona trafilem na powyzszy temat.Jestem ciekawy co maja w tej kwestii do powiedzenia uzytkownicy Canona:):)
Pozdrawiam
Za granie na bębnach mi jeszcze nikt nie płaci. :(
U mnie jest tak, że na życie zarabiam zupełnie inaczej i bez związku z fotografią, a na moim hobby (fotografi) zarabiam (chałturzę) na pokrycie kosztów związanych z jego uprawianiem :-) Czyli w sumie nie narzekam :-)
Moze sprecyzuje chodzi oczywiscie o fotografie:)Jesli ktos zajmuje sie zawodowo foto, a nie tylko hobbystycznie tez prosze o wypowiedzi:):)
był gdzieś taki wątek, ale nie moge go znaleźć. Zarabiają ludzie zarabiają.. Od pstrykania na ślubach chrzcinach itp przez sprzedaż zdjęć do gazet, kalendarzy po serwisy stockowe jak ten z mojego podpisu
hehe..ja też gram amatorsko na bębnach :-) Ostatnio rzadko mi się to zdarza, ale kiedyś to był prawdziwy nałóg (grałem w kapelach death metalowych)Cytat:
Zamieszczone przez adamek
ale ja nie o perkusji....
:)
Bębny z afryki. :)
eee...tam, taki mały szczegół ;-)Cytat:
Zamieszczone przez adamek
Kasa za fotki z disco, troche do gazet ...
A tak to opłacam hobby ze standardowych zarobków ;)
Jak jest okazja to dlaczego nie, śluby, komunie, dowodowe, w przedszkolu różnie
tam gdzie się trafia.
Ja kiedyś słyszałem coś takiego: Znajdź sobie pracę, którą lubisz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia ;-) Toteż mogę chyba powiedzieć, że zarabiam jednym hobby (IT) na pozostałe :-D
to moze link http://canon-board.info/showthread.php?t=5075 i polaczyc ;-) a jak komus sie zmienilo to niech napisze jeszcze raz ;-)
znalazłem kiedyś cennik dotyczący weseliska:)
ŚLUB KOŚCIELNY – 280 zł. Jeden film 36-klatkowy, odbitki formatu 10x15.
ŚLUB KOŚCIELNY + PLENER – 450 zł. Jeden film 36-klatkowy (odbitki formatu 10x15) + 6 ujęć plenerowych (odbitki formatu 15x21). Każda dodatkowa rolka filmu (z odbitkami 10x15) 150 zł.
ŚLUB KOŚCIELNY + PLENER + ZABAWA – 900 zł. Cztery filmy 36-klatkowe (około 120 zdjęć formatu 10x15 + 6 ujęć w plenerze, format 15x21. Każda dodatkowa rolka filmu (z odbitkami 10x15) 150 zł. Fotograf obecny na przyjęciu do godz. 1:30.
ŚLUB KOŚCIELNY + ZABAWA – 700 zł. Trzy filmy 36-klatkowe (około 100 zdjęć formatu 10x15). Każda dodatkowa rolka filmu (z odbitkami 10x15) 150 zł. Fotograf obecny na przyjęciu do godz. 1:30.
Dla mnie Fotografia to nie tyle hobby co pasja,
Nie chcialbym chyba nigdy na tym zarabiac.
Mam tez inna, Modelowanie/Rzezbienie - Grafika/animacja i mam wrazenie ze wypalam sie w tej drugiej bo od 10 lat pracuje komercyjnie, i naginanie sie dla klienta, gdy niema racji odbiera cala frajde..
A wiec krotko, praca przy reklamach zarabiam na sprzet i wyjazdy :)
storm, a material na texturki focisz? To bylo moim priorytetem jak kupowalem 1 cyfraka
Głownie śluby, wesela i przedszkola. Obecnie nic innego za pieniądze nie robię. Lubię focić i naginanie się do klienta mi fruwa ;) Idę czasem pofocić pierdoły i jest fajnie :D
Hmmm wiesz, nie byl to moj priorytet, ale tak, jak potrzeba to foce texturki i referencje.Cytat:
Zamieszczone przez chyrus
Niedawno zarobiłem jednym hobby na 2 :smile: Suka dała na swiat 6 pieknych szczeniat ktore własnie ciagna matke, za 2 tygodnie ida do swoich włascicieli :wink:
A jesli idzie o działke fotograficzna to głownie wesela.