Odp: Re: Adapter EOS - EOS M
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
Tak, odradzam.
Mechanicznie i elektrycznie jest OK. To co nie jest? Optycznie nie jest OK :lol:
A na poważnie: nie robiłem dokładnych badań czy porównań, po prostu daje niefajne odblaski/flary, pewnie kwestia innego wykończenia wewnątrz.
Nie łudź się, że znajdziesz coś innego bo to wszystko robi jeden Chińczyk, a pozostali nalepiają swoje etykiety.
Zostaje tylko oryginał.
P.S. Aż dziwne, że można tak prostą rzecz schrzanić, ale najwyraźniej da się... Żebym nie miał takiego w szufladzie, to też trudno by mi było uwierzyć.
P.S.2. Purystom mechanicznym może się nie spodoba, bagnety w tych zamiennikach są z aluminium, a nie z mosiądzu. Dla mnie raczej bez różnicy.
Re: Odp: Adapter EOS - EOS M
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Znajomy ma bodaj to meike, twierdzi że działa.
A co, kupiłeś eMkę ? :p
jeszcze nie, licze bakszysz :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Acha a jakbyś nie wiedział jak użyć to masz profesjonalny opis - język - trudno powiedzieć :lol:..
"EF-M adapter jest w stanie, obiektyw EF/EF-M na Canon EOS M bezlusterkowych aparat, które chcesz coś więcej, podejmowaniu decyzji zakupu soczewka umożliwia dostosowywanie.
pielęgnacji i autofokus (AF) – funkcja.
Aperture dokładnie tak za pomocą Mount-Adapter arkusza papieru jest.
Potwierdzona w funkcja Anti-wstrząsnąć.
Wytrzymały i silniejsze dzięki stop cynku kernal loy Core."
ano, to dobrze. bo juz sie bardzo balem, wytrzymaly adapter nie jest, jest problem polaczenie, ktore nieumozliwia dzialanie, ktore chcialbym wiecej autofokus uzywac z EF adapter obiektywami... :)
Re: Odp: Re: Adapter EOS - EOS M
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Tak, odradzam.
Mechanicznie i elektrycznie jest OK. To co nie jest? Optycznie nie jest OK :lol:
A na poważnie: nie robiłem dokładnych badań czy porównań, po prostu daje niefajne odblaski/flary, pewnie kwestia innego wykończenia wewnątrz.
pamietasz moze z jakimi szklami?
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
P.S. Aż dziwne, że można tak prostą rzecz schrzanić, ale najwyraźniej da się... Żebym nie miał takiego w szufladzie, to też trudno by mi było uwierzyć.
P.S.2. Purystom mechanicznym może się nie spodoba, bagnety w tych zamiennikach są z aluminium, a nie z mosiądzu. Dla mnie raczej bez różnicy.
bagnet mi akurat zwisa, natomiast roznica w cenie do oryginalu (110 EUR) jest spora, bo to raptem 25 EUR kosztuje.
Odp: Re: Odp: Re: Adapter EOS - EOS M
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
EF 40/2.8 STM
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
bagnet mi akurat zwisa, natomiast roznica w cenie do oryginalu (110 EUR) jest spora, bo to raptem 25 EUR kosztuje.
W Polsce jest rzeczywiście pewien problem z tanim zakupem oryginału (choć nie do końca chyba, bo był bodaj podwójny cashback). Natomiast gdzie indziej widziałem często zestawy M50 zawierające adapter.
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
natomiast roznica w cenie do oryginalu (110 EUR) jest spora, bo to raptem 25 EUR kosztuje.
Cena oryginału nie jest do strawienia "tak po prostu". Dostałem casback 215 zł przy zakupie M50 i 215 zł przy zakupie adaptera.
Kupiłem oryginał bo się bałem, że sobie nie poradzę z ewentualnymi problemami z zamiennikiem ale odchorowałem to poważnie.
Wylałem swoje żale choćby w wątku o M50 a resztę utopiłem w alkoholu :cry:. Cenę traktuję jak zwyczajny rozbój.
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
Mnie cena nie zwisa ale moja luba zachorowała na eMkę (M6 i ma być srebrny;)) i jednak chyba kupimy adapter oryginał :(....
W ogóle to ma komórkę, która robi świetne zdjęcia ale jakoś nie daje się przekonać :mrgreen:.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Cena oryginału nie jest do strawienia "tak po prostu". Dostałem casback 215 zł przy zakupie M50 i 215 zł przy zakupie adaptera.
Kupiłem oryginał bo się bałem, że sobie nie poradzę z ewentualnymi problemami z zamiennikiem ale odchorowałem to poważnie.
Wylałem swoje żale choćby w wątku o M50 a resztę utopiłem w alkoholu :cry:. Cenę traktuję jak zwyczajny rozbój.
Cena jest u nas debilna to fakt.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Mnie cena nie zwisa ale moja luba zachorowała na eMkę (M6 i ma być srebrny;)) i jednak chyba kupimy adapter oryginał
Tutaj:
https://abfoto.pl/produkty/foto-i-vi...18-150-srebrny
body M6 w zestawieniu z obiektywem wychodzi cenowo jak ten cały adapter :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
No prawie ;). Z tego co widzę to jednak chce z tym podstawowym kitem (bo mały), ma być srebrny i z adapterem do szkieł które posiadamy ;). Skoro tak ma być to nie dyskutuję 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
No prawie ;). Z tego co widzę to jednak chce z tym podstawowym kitem (bo mały), ma być srebrny i z adapterem do szkieł które posiadamy ;). Skoro tak ma być to nie dyskutuję 8).
Body M z każdym natywnym obiektywem M jest urokliwe. Cokolwiek EF podpięte poprzez ten rzeczony adapter nie jest sexy.
Obecnie mam cały czas podpięte C35/2IS do M50 bo przywykam do ogniskowej 50mm przed zakupem(?) M32/1.4. No nie ma to uroku.