-
Ceny 5D MkIII, MkIV itp.
Cytat:
Zamieszczone przez
luso
W
tym filmiku Dustin Abbott testuję DR canona 5d mk4. Wychodzi mu, że pod tym względem 6d < 80d < 5dmk4
Osobiście uważam, że jak ktoś chce celować w ten target to niech bierze za 9-10 tysięcy nowego 5d mark III póki jeszcze są :D
-
Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeek
Osobiście uważam, że jak ktoś chce celować w ten target to niech bierze za 9-10 tysięcy nowego 5d mark III póki jeszcze są :D
Ale dlaczego?:confused:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Ale dlaczego?:confused:
Ceny 5dm3 spadły poniżej 10 000zł. Jak się dobrze poszuka można znaleźć okazję w stylu 8000zł (Media Markt w Gdyni). 5dm4 kosztuje w granicach 17 000zł. To ponad dwa razy więcej. Różnice są raczej niewielkie patrząc na praktyczne zastosowanie, a różnica między 21 a 30mpix jest pomijalna dla kogoś kto robi reportaże. Jeśli ktoś chce szczegóły (jak ja) to i tak kupi 5DS lub 5DS R.
-
Gdzie są poniżej 10 tysięcy, pomijając wspomniany MM ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Gdzie są poniżej 10 tysięcy, pomijając wspomniany MM ?
Oj tam, oj tam, tylko 11498 pln, to prawie jak 10 tyś.
Jak się dobrze poszuka to potem lament, że paczka nie dotarła.
-
Stacjonarnie w MM mogą być różne ceny, nie o to chodzi. Na chwię obecną z fakturą Vat nie widzę poniżej 10k nigdzie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Stacjonarnie w MM mogą być różne ceny, nie o to chodzi. Na chwię obecną z fakturą Vat nie widzę poniżej 10k nigdzie.
Janeek wie gdzie są :P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
Janeek wie gdzie są :P
Janeek wie wszystko :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
Janeek wie wszystko :mrgreen:
jak ktoś jest moronem internetowym i jedyne co potrafi to przeglądać ceneo to współczuje...
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
Oj tam, oj tam, tylko 11498 pln, to prawie jak 10 tyś.
Jak się dobrze poszuka to potem lament, że paczka nie dotarła.
mojego 5dm3 kupiłem w lutym i zapłaciłem 9900 gdzie na ceneo były za 13 000.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeek
mam nadzieje ze nie było Twoim zamiarem obrazac mnie ani nikogo z forum kto osmiela sie watpic w Twoje "madrości" (wiem jak mozna tłumaczyc słowo moron, wiec radze uwazaj sobie "kolego" uwazaj...)
-
Spokój mi tu ;-)
Luty a teraz to różnica, ceny mkIII poszły w górę 1) różnice kursowe 2) ogłoszenie mkIV.
Obecnie cena w Saturnie 11498 pln.
Dawaj linka z poniżej 10 tyś ;-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeek
jak ktoś jest moronem internetowym i jedyne co potrafi to przeglądać ceneo to współczuje...
Ja za to mogę być internetowym moronem czy czym tam chcesz - jak mi wskażesz miejsca gdzie mogę na fakturę kupić 5d mk3 w cenie 8 tys pln brutto (oczywiście legalne i z polskiej dystrybucji z gwarancją) to jadę, kupię kilka i sprzedam tutaj po 9 tys :) Proszę o pewny adres :)
ps. cena IV już spadła do 14 tyś z małym ogonkiem ale to chyba błąd sklepowy.
-
Żart???? no ja nie będę Ci szukał sklepów i dawał na tacy, chcesz kupić (i jeszcze na tym zarobić) to sobie sam znajdź.
O wrześniowej promce w Media Markt nawet na forum była mowa
Cytat:
Zamieszczone przez
kajkom
Pytanie bezpośredni nie dotyczy EOS 5D IV, tylko czy ktoś miała z Was jakieś doświadczenie kupna (body, szklarni) w sieci Media Markt. Pytam ponieważ w moim MM EOS 5D III jest w promocji 8300 (samo body). Czy "warto" kupować w sieciach typu MM?
-
Nie ma takich cen, w sugerowanym (wyżej) MM w Gdyni (filtr na konkretnym sklepie) - cena mkIII 11498 pln. Zwykłe internetowe bajkopisarstwo. Pozatym w ich promocje to też bajki, kiedyś była jak dawali kupony, za każde parę (nie pamiętam dokładnie) tyś zwrot 500zł w kuponie (do wykorzystania w ich sklepie), na trasie Poznań - Gdańsk i okoliczne miejscowości gdzie były sklepy MM, w magiczny sposób zniknęły z wystaw mkII (którymi byłem wtedy zainteresowany), przed i po promocji wróciły na półki, ale sprzedawcy głupa kleili, logowali się do systemu, sprawdzali itp ;-) . Zwykła akcja wietrzenia magazynu ze starych telewizorów (z wystawy oczywiście).
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Ja za to mogę być internetowym moronem czy czym tam chcesz - jak mi wskażesz miejsca gdzie mogę na fakturę kupić 5d mk3 w cenie 8 tys pln brutto (oczywiście legalne i z polskiej dystrybucji z gwarancją) to jadę, kupię kilka i sprzedam tutaj po 9 tys :) Proszę o pewny adres :)
ps. cena IV już spadła do 14 tyś z małym ogonkiem ale to chyba błąd sklepowy.
To da się zrobić, jak zakupisz odpowiedni lens w zestawie ;-) to pow. 3tyś zwrotu dostaniesz, wtedy faktycznie, cena jakby się zgadza :)
--- Kolejny post ---
dopowiem jeszcze, piszemy w czasie teraźniejszym, a nie, że ktoś coś kiedyś kupił (najlepiej jak dolar był po 2 zł) :lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
Nie ma takich cen, w sugerowanym (wyżej) MM w Gdyni (filtr na konkretnym sklepie) - cena mkIII 11498 pln. Zwykłe internetowe bajkopisarstwo. Pozatym w ich promocje to też bajki, kiedyś była jak dawali kupony, za każde parę (nie pamiętam dokładnie) tyś zwrot 500zł w kuponie (do wykorzystania w ich sklepie), na trasie Poznań - Gdańsk i okoliczne miejscowości gdzie były sklepy MM, w magiczny sposób zniknęły z wystaw mkII (którymi byłem wtedy zainteresowany), przed i po promocji wróciły na półki, ale sprzedawcy głupa kleili, logowali się do systemu, sprawdzali itp ;-) . Zwykła akcja wietrzenia magazynu ze starych telewizorów (z wystawy oczywiście).
--- Kolejny post ---
To da się zrobić, jak zakupisz odpowiedni lens w zestawie ;-) to pow. 3tyś zwrotu dostaniesz, wtedy faktycznie, cena jakby się zgadza :)
--- Kolejny post ---
dopowiem jeszcze, piszemy w czasie teraźniejszym, a nie, że ktoś coś kiedyś kupił (najlepiej jak dolar był po 2 zł) :lol:
widocznie się spóźiłeś... a cena regularna wynika z tego, że już nie mają na stanie tylko dostawa do marketu. Zadzwoń sobie tam i zapytaj. Co do cenowych okazji, to ja mojego w lutym wyrwałem za 9900 gdzie wtedy on kosztował ok 12000-13000 w sklepach (i tak, canon wtedy też podwyższał ceny, bo robi to stale, dollar nie kosztował 2zł, a sprzęt był fabrycznie nowy - MAGIA...).
Co do tych cen Canona, to proszę Cie! zobacz sobie na ceny 5ds r... wszystkie sklepy mają podobną cenę, każdy opowiada jaki to Canon zły dla nich, a niektóre potrafią za free dorzucić bg-e11 i skrzynię Peli czyli sprzęt o wartości ok. 1500zł.
-
^^ Czyli co? Te 8 tyś za mk3 co pisałeś kilka postów wyżej to bajka?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Przepraszam, że się wtrącę chłopaki, ale rozbawiła mnie ta dyskusja. Kmeg przyznaj się, poszła Ci matura z czytania ze zrozumieniem? :) :) ;) ;) :) Jeden kolega napisał tak:
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeek
Ceny 5dm3 spadły poniżej 10 000zł. Jak się dobrze poszuka można znaleźć okazję w stylu 8000zł (Media Markt w Gdyni). 5dm4 kosztuje w granicach 17 000zł. To ponad dwa razy więcej. Różnice są raczej niewielkie patrząc na praktyczne zastosowanie, a różnica między 21 a 30mpix jest pomijalna dla kogoś kto robi reportaże. Jeśli ktoś chce szczegóły (jak ja) to i tak kupi 5DS lub 5DS R.
Nie trzeba być zbyt inteligentym, żeby zrozumieć co użytkownik miał na myśli. Wystarczy wejść na allegro, żeby zobaczyć ofertę na 9449 w mcfoto (faktura vat jest, sprzęt nowy więc Cichy powinieneś zwrócić honor). Janeek wskazał, że można znaleźć okazje za ok. 8000zł, a następnie nawet znalazł post innego użytkownika, który pisał o tej cenie na forum ok. miesiąca temu.
Ta cena była w Media Markt, czyli można było sobie to kupić - teraz, nie rok temu, nie pół roku temu. Jak ktoś nie wiedział, nie znalazł czy przepłacił to już inny temat. Wiadomo, że fotograf to artysta i nie musi mięć tęgiego umysłu jak adwokat. Jednak, żeby zrozumieć powyższy cytat nie trzeba być wybitnie zdolnym. Z doświadczenia wiem, że każdy market media może mieć inną cenę i trzeba szukać, a potem powoływać się na znalezioną cenę w innym markecie :)
Pozdrawiam
Edi
-
Cytat:
Zamieszczone przez
EdytaP
Przepraszam, że się wtrącę chłopaki, ale rozbawiła mnie ta dyskusja. Kmeg przyznaj się, poszła Ci matura z czytania ze zrozumieniem? :) :) ;) ;) :) Jeden kolega napisał tak:
Jak widać po moim wieku moja matura nie zawierała testu na zrozumienie tekstu więc pomimo moich szczerych chęci nie mogę Ci udzielić odpowiedzi ;)
Cytat:
Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
Cytat:
Zamieszczone przez
EdytaP
Nie trzeba być zbyt inteligentym, żeby zrozumieć co użytkownik miał na myśli.
Edi
Serio nie trzeba być? ;)
ps.
Hmm, jak się dobrze poszuka to się 5dmk4 znajdzie za 14 tyś ;)
-
hihi... ja tylko tak zażartowałam ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeek
Bardzo proszę o powstrzymanie się od takich określeń...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
EdytaP
Nie trzeba być zbyt inteligentym, żeby zrozumieć co użytkownik miał na myśli. Wystarczy wejść na allegro, żeby zobaczyć ofertę na 9449 w mcfoto (faktura vat jest, sprzęt nowy więc Cichy powinieneś zwrócić honor). Pozdrawiam
Edi
Zadzwoń do firmy MCFoto i zapytaj, czy w cenie 9449 wystawią fakturę Vat 23%, a potem każ zwracać honory :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Zadzwoń do firmy MCFoto i zapytaj, czy w cenie 9449 wystawią fakturę Vat 23%, a potem każ zwracać honory :)
Aparat Canon EOS 5D MARK III Korpus BODY NOWY GWAR (6523203683) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tu jest wyraźnie napisane że faktura vat lub paragon. Nie wiem czy w ogóle to jakaś dla nich różnica czy to faktura czy paragon. Cichy a tak przy okazji, chciałam kupić od Ciebie sigmę, ale masz zapchaną skrzynkę na wiadomości, na allegro też mi nie odpisałeś ;(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
EdytaP
Przecież to jest jeszcze licytacja - przez trzy dni cena na pewno wzrośnie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Czy kolega myli wątki? "8tyś" wg. Janeek, "Bajki" - moje zdanie o cenach poniżej 10tyś - w czasie teraźniejszym.
Co do cen na początku tego roku 2016, 10.500 pln chodziły bez problemu. Nie 12.000-13.000 pln :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adawro
Przecież to jest jeszcze licytacja - przez trzy dni cena na pewno wzrośnie.
Czytaj dokładnie aukcję, sklepy tak robią specjalnie, żeby nie klikali kup teraz i płacili prowizji.
"Możliwość zakupu w sklepie za 9 449,00 zł
Zadzwoń a jutro dostarczy kurier
Możliwość zakupu
w naszym sklepie McFoto
lub telefonicznie
tel. 509-20-26-26
mail: sklep.mcfoto@op.pl
GG: 16126229
Towar fabrycznie nowy
Paragon lub Faktura VAT 23%
GWARANCJA PRODUCENTA"
-
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
Czy kolega myli wątki? "8tyś" wg. Janeek, "Bajki" - moje zdanie o cenach poniżej 10tyś - w czasie teraźniejszym.
Co do cen na początku tego roku 2016, 10.500 pln chodziły bez problemu. Nie 12.000-13.000 pln :)
Chyba już mi się tutaj wszystko plącze od tych teorii ;)
Serio mówiąc to interesują mnie oczywiście ceny obecne a nie x czasu temu. Chętnie przestane być internetowym moronem i kupie takie mk3 obecnie za 8 tyś :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
EdytaP
Wiadomo, że fotograf to artysta i nie musi mięć tęgiego umysłu jak adwokat. Jednak, żeby zrozumieć powyższy cytat nie trzeba być wybitnie zdolnym.
Jeszcze jedna wypowiedź w tym stylu i się pożegnamy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Chyba już mi się tutaj wszystko plącze od tych teorii ;)
Serio mówiąc to interesują mnie oczywiście ceny obecne a nie x czasu temu. Chętnie przestane być internetowym moronem i kupie takie mk3 obecnie za 8 tyś :)
Podzielam zdanie, ale musimy sami sobie ich poszukać ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Jeszcze jedna wypowiedź w tym stylu i się pożegnamy.
Przepraszam jeśli kogoś uraziłam, ale zupełnie nie o to mi chodziło. Kontekst wypowiedzi był inny i dotyczył zdolności czytania ze zrozumieniem - w czym wiadomo prawnicy są dobzi, a fotograf to artysta i nie wnika w szczegóły szczególiki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
EdytaP
Czytaj dokładnie aukcję, sklepy tak robią specjalnie, żeby nie klikali kup teraz i płacili prowizji.
Zadzwoń a jutro dostarczy kurier
Możliwość zakupu
w naszym sklepie McFoto
lub telefonicznie
tel. 509-20-26-26
mail:
sklep.mcfoto@op.pl
GG: 16126229
Towar fabrycznie nowy
Paragon lub Faktura VAT 23%
GWARANCJA PRODUCENTA"
Na marginesie, to nie jest żaden sklep. Nie ma adresu. Było o nich kiedyś głośno, ale pod inną nazwą. Powodzenia w zakupach.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
Na marginesie, to nie jest żaden sklep. Nie ma adresu. Było o nich kiedyś głośno, ale pod inną nazwą. Powodzenia w zakupach.
a ja się z Tobą nie zgodzę. Kupowałam kiedyś unich obiektyw do nikona i bardzo sobie chwalę. Bardzo miła i fajna obsługa. Dobry kontakt. Otrzymałam paragon, wysyłka na czas. Mają też same pozytywne opinie. Jeśli miałabym coś dodać, to prędzej kupię cokolwiek u nich niż w PRO CLUBIE gdzie nie odpisali mi na maile i obsługa raczej niechętna do pomocy komuś kto się nie zna na sprzęcie. I to dla mnie ogromny minus, bo jak ktoś się zna to nie potrzebna mu obsługa Panów z tego sklepu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
EdytaP
Przepraszam jeśli kogoś uraziłam, ale zupełnie nie o to mi chodziło. Kontekst wypowiedzi był inny i dotyczył zdolności czytania ze zrozumieniem - w czym wiadomo prawnicy są dobzi, a fotograf to artysta i nie wnika w szczegóły szczególiki.
Nie, że będę się czepiał ale:
- znasz zawody się tutaj wypowiadających (oprócz użytkownika janeek)?
- użytkownik janeek to bardziej prawnik czy artysta, artysta czy prawnik?
- skąd pewność, że zabierający tu głos to artyści lub za takich się uważający?
;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Nie, że będę się czepiał ale:
- znasz zawody się tutaj wypowiadających (oprócz użytkownika janeek)?
- użytkownik janeek to bardziej prawnik czy artysta, artysta czy prawnik?
- skąd pewność, że zabierający tu głos to artyści lub za takich się uważający?
;)
swoja droga to na wspólnych rozmowach spedzamy sporo czasu, może faktycznie dobrze zebysmy poznali sie lepiej :-)
a na marginesie kiedys zadzwoniłem do mc foto ze chce kupic od nich szkło na all, zalicytuje itd...dostałem jasna odp ze i tak usuna moja oferte,zaproponowali cene "od reki" 250zł wyzsza, teraz omijam szerokim łukiem
-
Cytat:
Zamieszczone przez
EdytaP
Cichy a tak przy okazji, chciałam kupić od Ciebie sigmę, ale masz zapchaną skrzynkę na wiadomości, na allegro też mi nie odpisałeś ;(
Skrzynka owszem była przepełniona (przy okazji do adminów - brak żadnego powiadomienia, warto to poprawić) ale na maile to ja odpisuję na bieżąco przecież.
Wracając do zakupów mkIII - te szukam dla siebie, bo ceny z polskiej dystrybucji są chore. Ale sklepu stacjonarnego "w Poznaniu" jak to mają tam napisane, to jakoś znaleźć nie mogę. Strony nie mają (mieli, ale już nie działa).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
EdytaP
Masz rację przeoczyłem ten opis, Ale to tym gorzej dla nich - bo już wydają się przez to podejrzani.
Wczoraj aukcja miała jeszcze 3 dni do końca, a dziś aukcja już zamknięta i brak ofert ??? (czytaj ktoś kupił poza aukcją)
Lawirują na aukcjach to mogą też lawirować przy sprzedaży, gwarancji itp.
Każdy zrobi jak chce, jedni dołożą kilka procent aby żyć spokojniej, inni lubią szperać aby urwać parę procent z ceny.
No i ten wątek wiele mówiący:
http://www.canon-board.info/coz-gdzi...upowalz-94844/
-
Nie chcę tu za bardzo dolewać oliwy do ognia, bo zaraz ktoś mi zarzuci, że jestem sklepem i nie powinienem się wypowiadać. Nie handluję już puszkami i obiektywami Canona, przynajmniej na dzień dzisiejszy, więc wypowiadam się prywatnie. Jak już wspomniałem szukam 5d3 bo planuję kupić 2 puszki w zamian za moje 6d, mk4 nie wchodzi zupełnie w grę, nie mam zamiaru dopłacać za nic nie warte dodatki.
Wracając do MCFoto - zadzwoniłem do nich wczoraj jako klient za zapytaniem, za ile mogę kupić 5d3 z fakturą. Uzyskałem odpowiedź, "za tyle, ile widać w aukcji". No dobrze, czyli za 9450 ? "Jeśli tyle jest, to za tyle, jesteśmy legalnie działającą firmą". No dobrze, tylko jak kupić, jak nie ma opcji "Kup teraz" a licytacje są wycofywane? Gdzie i kiedy można sprzęt odebrać? "Proszę napisać maila w tej sprawie".
Kuźwa, co to za konfidenckie zakupy ? Dziś aukcja już zdjęta, żeby przypadkiem nikt nie kliknął na koniec. Serio, tak uważacie funkcjonuje legalnie działający sklep ?
Dodam, że w normalnym sklepie "po dobrej znajomości" na cenę poniżej 10k nie ma co liczyć.
Żeby było już więcej w temacie - 5d4 rozważyłbym, ale uważam, że wartość tej puszki w odniesieniu do 5d3 i nikonowskiej konkurencji jest nie wyższa, niż 13000 zł. Za tyle jeszcze mógłbym rozważyć zakup 5d4.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Wracając do MCFoto - zadzwoniłem do nich wczoraj jako klient za zapytaniem, za ile mogę kupić 5d3 z fakturą. Uzyskałem odpowiedź, "za tyle, ile widać w aukcji". No dobrze, czyli za 9450 ? "Jeśli tyle jest, to za tyle, jesteśmy legalnie działającą firmą". No dobrze, tylko jak kupić, jak nie ma opcji "Kup teraz" a licytacje są wycofywane? Gdzie i kiedy można sprzęt odebrać? "Proszę napisać maila w tej sprawie".
Żenada. Ja bym omijał szerokim łukiem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Żenada. Ja bym omijał szerokim łukiem.
nie no bez przesady... trochę wsparcia dla małych sklepów. Pewnie działają na niskiej marży i jeszcze mieliby płacić prowizję allegro. Samochód za 300000zł salon też Ci nie sprzeda przez allegro :).
-
Nawet z marżą kup teraz za 9730 byłaby najlepszą ceną w PL.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeek
nie no bez przesady... trochę wsparcia dla małych sklepów. Pewnie działają na niskiej marży i jeszcze mieliby płacić prowizję allegro. Samochód za 300000zł salon też Ci nie sprzeda przez allegro :).
Na allegro także są jakieś reguły. Jeśli wystawiają coś w cenie w której de facto nie jesteś w stanie tego kupić (bo np. usuną twoją ofertę) to co to jest jak nie żenada?
Jak nie chcesz płacić prowizji allegro to nie sprzedajesz na allegro. Proste.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Na allegro także są jakieś reguły. Jeśli wystawiają coś w cenie w której de facto nie jesteś w stanie tego kupić (bo np. usuną twoją ofertę) to co to jest jak nie żenada?
Jak nie chcesz płacić prowizji allegro to nie sprzedajesz na allegro. Proste.
Ale jeszcze nie dawno konkurencja internetowa też sobie pozwalała: japanfoto, lider24, valuebasket...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
valuebasket...
Jak skończył valuebasket to chyba wiadomo. Jeśli ktoś lubi czekać kilka miesięcy na dostawę towaru to bardzo proszę. Jak wiadomo cena czyni cuda.
-
Vb padlo. Niektorzy wplacili ciezkie pieniadze, np moj kolega bo jak kupi tam to zaoszczedzi 1500. No i zaoszczedzil. 6k przeminelo z wiatrem.
Takie sklepy wyrastaj jak grzyby po deszczu, a ludzie nadal szukaja okazji.
-
Niska cena rozpala wyobraźnię. W przypadku 5DIV takie 13999 PLN sprawia, że człowiek realnie myśli o zmianie konpusu. Ryzyko - no cóż ...
Swoje 5DII kupiłem w lider24 - czekałem 3 miesiące po wpłacie pełnej kwoty. Przez ten czas różnica ceny w stosunku do pewniejszych firm stopniała do 200 zł.
-
w MM w Lublinie leży 5d mkIV za ok 17k - można pomacać/kupić jak ktoś nie widział jeszcze ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
biodar
w MM w Lublinie leży 5d mkIV za ok 17k - można pomacać/kupić jak ktoś nie widział jeszcze ;)
Porównywanie Mcfoto, polskiej firmy z magazynem w PL i pełnym kontaktem z vb jest trochę nie na miejscu. Jak napisałam wcześniej obsługa w Pro Club to dopiero jest fatalna. Co do licytacji to ostatnio kupowałam iphony 7 i też wszędzie były licytacje 3100, a kup teraz 3400 z zaznaczeniem, że przy odbiorze osobistym cena 3100.
Tu nie dość, że macie ponad tysiąc złotych taniej - to jeszcze Wam niedobrze :), ale jak już Wam sklepy które od kilku miesięcy mają na magazynie dany obiektyw i podnosząc ceny mówią, że Canon je podnosi - to wierzycie w kurs dollara (co innego, gdyby nie mieli na stanie i musieli ściągać od canona po wyższej cenie hurtowej). Jako, że mieszkam w Wielkiej Brytanii to mogę Wam napisać, że faktycznie tu jest tendencja do wspierania małych firm, a u nas w Polsce jak widać :).
Nie wiem Cichy w jaki sposób z nimi rozmawiałeś, ale u mnie bez problemu i bardzo miło, zostałam o wszystkim poinformowana i też w miły sposób wszystko mi doradzili.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
EdytaP
Jak napisałam wcześniej obsługa w Pro Club to dopiero jest fatalna.
Pro Club to właściwie to samo co serwis na Żytniej (chyba ci sami ludzie postanowili otworzyć sklep) a że to serwis gwarancyjny to za bardzo w piórka obrośli.
jest wiele innych Pro-Dealerów w Polsce - ja sobie chwalę "Cyfrowe-PL" a przynajmniej salon w CH Land w Warszawie, oraz Fotoformę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
EdytaP
Jak napisałam wcześniej obsługa w Pro Club to dopiero jest fatalna.
Pro Club to właściwie to samo co serwis na Żytniej (chyba ci sami ludzie postanowili otworzyć sklep) a że to serwis gwarancyjny to za bardzo w piórka obrośli.
jest wiele innych Pro-Dealerów w Polsce - ja sobie chwalę "Cyfrowe-PL" a przynajmniej salon w CH Land w Warszawie, oraz Fotoformę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
EdytaP
Tu nie dość, że macie ponad tysiąc złotych taniej - to jeszcze Wam niedobrze :), ale jak już Wam sklepy które od kilku miesięcy mają na magazynie dany obiektyw i podnosząc ceny mówią, że Canon je podnosi - to wierzycie w kurs dollara (co innego, gdyby nie mieli na stanie i musieli ściągać od canona po wyższej cenie hurtowej).
Mechanizm działania cen Canona w Polsce i ich "wymuszania" był już tutaj opisywany - może warto się jednak z nim najpierw zapoznać?
-
Edytko widze ze krotko jestes na forum i z fotografia chyba zaczynasz :-)
Canon ma swoja polityke i to po ile zakupili sprzet ich sprzedawcy nie ma znaczenia. Chcesz nadal sprzedawac sprzet i zarabiac no to sie musisz zastosowac do ich wytycznych. Wspolpraca z Canonem nie jest prosta.