Hej. Jest nowa wersja.
http://www.canon.pl/cashback/
Te szkiełka prawie wszystkie EF-Sy albo ciemnice... Ech...
Jak Wasze opinie?
Wersja do druku
Hej. Jest nowa wersja.
http://www.canon.pl/cashback/
Te szkiełka prawie wszystkie EF-Sy albo ciemnice... Ech...
Jak Wasze opinie?
W UK mamy inny cash back, niestety szkla ktore chce nabyc nie ma ;(.
Ciekawe czy cashback łączy się z innymi promocjami, np. Zwrot pieniÄdzy przy zakupie obiektywów objÄtych promocjÄ â nawet do 3440 zĹ - Canon Polska
"2. Promocja obowiązuje wyłącznie w wybranych sieciach sprzedaży."
Także te wybrane sieci podniosą zaraz ceny o wartość cashback'u.
Tak jak ostatnio podnieśli przy okazji promocji "aparat + tablet za 1zł". I nagle cena 5d mkIII skoczyła z ~10500zł na ~12000zł w x-kom, mediamarkt i innych biorących udział. Z końcem promocji ceny wróciły.
cashback polegajacy na obnizce cen szkieł, pod warunkiem ze kupisz body.
rzeczywiście, niebotyczna okazja.
a gdy chce kupic samo body ?
Jeśli 6D, 7xxD to łapiesz się na Summer cashback. Ale jak np. 5DMk3 to nie. Chciałem kupic 700-200 2.8 IS II i też nie ma...
"Promocja nie łączy się z innymi promocjami typu cashback organizowanymi przez Canon w tym samym czasie (na te same produkty)" - czyli kupując np 6d z obiektywem 16-35 2.8 można dostać cashback tylko za szkło (jeszcze w poprzednim casbacku). A szkoda, bo może bym się skusił... 650 zwrotu za body + 860 szkło... Byłoby na coś jeszcze.
Czy ktoś otrzymał już zwrot na konto za zakup body z obiektywem?
Czy ktoś się*orientuje czy można skorzystać bez problemu z cashbacku jeśli kupuje się*graty na firmę? Kiedyś nie było problemu.
Zapoznaj się z regulaminem promocji a zwłaszcza z § 3. Uczestnictwo w Promocji:
http://www.canon.pl/Images/Regulamin...25-1403793.pdf
Tak się jednak zastanawiam, czy może nie dało by się skorzystać z obu cashbacków. Np: Kupuję 6d+16-35F4, rejestruję się w promocji na obiektywy i przesyłam skan paragonu aby uzyskać cashback za 16-35, następnie wchodzę na drugą promocję i rejestruję samo body, aby uzyskać przysługujący na nie cashback. W regulaminie jest zastrzeżenie, że cashback nie łączy się z innymi cashbackami , ale na TE SAME PRODUKTY.
Teoretycznie więc w jednym rejestruję obiektyw a w drugim body.
Czy moja logika ma jakiś sens czy majaczę? :)
Wypełniłem wniosek, dodałem fotki w formularzu. Dostałem potwierdzenie i status wygląda tak:
http://images76.fotosik.pl/641/a88ed39375a7efc2.jpg
Czy wszystko jest ok i po prostu mam czekać? Czy to na czerwono po prawej tzn że mam coś do poprawy?
Pierwszy raz korzystam z cashbacka stąd pytanie ;)
jest ok. około tygodnia trzeba czekać na maila ze wniosek zatwierdzony
Tez dzis dostalem potwierdzenie. Ostatnio szybciej odpisali.
Ja dostałem dwa maile, jeden ze przyjdzie drugi, w ktorym beda dane do sledzenia online i ten drugi z danymi. Dzisiaj minął tydzień i nic więcej nie mam.
Ps. Dzięki szwayko!
tapnięte z tela
Niedługo otrzymasz coś takiego
Czy miał ktoś kiedyś jakieś problemy z otrzymaniem zwrotu ? Mówię teraz o cashback 650 zł za zakup samego body 6D.
Pierwszy raz chce korzystać z czegoś takiego i się zastanawiam.
Tez pierwszy raz korzystalem i problemow nie bylo. Kasa dotarla nawet przed ich wyznaczonym terminem.
tapnięte z tela
Mi właśnie zaakceptowali wniosek o zwrot za 16-35 Lis. Trzeba ufać naszemu Canonowi 8-)
a ja ciagle dumam co wybrać własnie na cashback czy 17-55 czy 16-35 do 7d mk2
Do cropa lepiej 17-55 :) ale czy ten obiektyw jest wart tej kasy to inna sprawa. Ja bym wolal sigme 17-50 niz tego canona %)
tapnięte z tela
Przestroga dla wszystkich korzystających z promocji canon + tablet za 1 zł. Firma Canon nie dotrzymuje terminów do których zobowiązała się w regulaminie. Czekam już drugi miesiąc od momentu zarejestrowania produktu a tabletu ani widać ani słychać a "lider rynkowy" prosi o cierpliwość. Dodam że procedurę weryfikacji przeszedłem bez zastrzeżeń. Jutro zgodnie z regulaminem firma Canon ma czas na dostarczenie tabletu, na pewno nie zdąży bo nie dostałem żadnego info o wysyłce. Sytuacja się powtarza z poprzednich promocji poczytałem trochę opinii zdegustowanych klientów w internecie. Zgłaszałem problem firmie canon, odpowiedź godna pożałowania - prosimy o cierpliwość.
Chociaż by podali czy w tym roku wyślą bo mnie nosi !!!!!!!!!!!!!!!!!:evil:
w którym sklepie najlepiej kupić aby miec cashback i jako taką obsługę?
Sklep w którym do tej pory wszystko kupowałem akurat nie wspiera tej promocji i nie mogą mi zrobić tak dobrej ceny.
Euro? sparzyłem się na reklamacji gopro
Saturn - sparzyłem się na reklamacji małego canona
cyfrowe?
Pytanie na szybko... Mam lens voucher 240zł za zakup obiektywu 35/2.0 IS. Chcę go przeznaczyć na zakup lamy 430 EX III i skorzystać z 300zł cashbacka. Po przewertowaniu regulaminu taka ewentualność nie jest wykluczona. Jak to widzicie?
Mały problem z cashbackiem
Na początku czerwca zarejestrowałem produkt uprawniający do zwrotu kasy. Do dzisiaj nie mam nawet potwierdzenia email ze zgłoszenie zostało przyjęte
Ktoś przerabiał podobny problem ?
Canon potwierdza, że cashback będzie zrealizowany (kontakt telefoniczny)
Braku informacji email - tego nie udało się rozgryźć. Było podejrzenie że "wpadł" do spamu, ale tam też brak
Temat oganięty
Ja kase dostalem (75 funtow za 16-35 f4), chyba nawet w czasie sie wyrobili.
Rozliczone w około 6 tygodni
Bez problemów
Witam
Jak to jest z gwarancją po skorzystaniu z promocji cashback? Obowiązkiem do uzyskania zwrotu jest wycięcie nr seryjnego z pudełka. Czy w razie potrzeby skorzystania z gwarancji Canon nie będzie robił problemów przez "zniszczone pudełko"? Jak to z tym jest?
Pozdrawiam
Wymaganie oryginalnego opakowania przy realizacji gwarancji jest klauzulą niedozwoloną więc możesz oddać towar w pudełku po butach, możesz nawet przynieść do sklepu bez pudełka.
Niestety kiedyś się spotkałem z tym że producent wymagał oryginalnego pudełka. Ale jeśli Canon tego nie wymaga to dobrze. Mam nadzieję że gwarancja i tak się nie przyda.
Do gwarancji potrzebne sa:
Karta gwarancyjna i dowod zakupu.
Czy orientuje się ktoś, czy w obecnym cashbacku na obiektywy (zakup lustrzanka+obiektyw) zakup obu tj. aparatu i obiektywu musi odbyć się jednorazowo (w tej samej transakcji) czy oba urządzenia muszę po prostu zostać zakupione w okresie trwania promocji. Nie mogę się doszukać tej informacji, a regulamin jest niejasny w tej kwestii.
Dzięki, faktycznie jest to tam wyraźnie napisane :)
Czy ktoś z was również nie dostał jeszcze zwrotu od Canon? Tydzień temu minął termin wykonania przelewu, a na stronie wciąż mam status: Przygotowany do przetworzenia. Od Canona uzyskałem tylko informacje że są opóźnienia, bez żadnych konkretnych dat.
Dobra nowina dla tych co chcieli kupić 85 1.8 - obecnie już wszystkie są po około 1600 :) Jeszcze 3 dni temu cyfrowe sprzedawało po nieco ponad 1400 ale już też znikły. Przed "promocja" były po nieco ponad 1300 zł. Teraz doliczmy marnowanie czasu na wypełnianie formularzy, niszczenie pudełek, fotografowanie numerów, łaskawe czekanie na zwrot od Canona. Czy poza Polską te promocje też tak wyglądają bo nie wiem czy to globalne oszukiwanie czy tylko lokalne.
Póki ktoś tego nie zgłosi do UOKiK to tak będą sobie działać. Tak że zapraszam do składania zgłoszeń zarówno w stosunku do Canon Polska, jak i dystrybutorów którzy w zmowie cenowej podnoszą ceny.
U mnie to samo. Termin przelewu był na 14.09 więc dopiero co minął ale nadal cisza. Najlepsze jest to jak robili pod górkę z zatwierdzeniem zgłoszenia, mój kod był tak "super" wycięty, że nie zaakcptowali zdjęcia i kazali powtórzyć fotkę na tle dziury w kartonie.. :-/
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka