Odp: [Maxwell61] Portrety
Maxwell61 w statnim to 70-200 canona czy tamrona? Zdjecie super.
@janeek
Tamron. Nie wiem jaki daje obrazek Canon, ale kolega polecał więc kupiłem. Jak dla mnie rewelacja :)
5,7,8,10 - chciałbym kiedyś takie zdjęcia swojego dziecka mieć w swoim portfolio, zainspirowałeś mnie.
Z racji, że nie potrzebujesz pochwał, możesz olać mój post ;)
Która wersja Tamrona? Pierwsza czy druga już z VC?
Dzięki za info ;) Mam jeszcze pytanie jaką metodą obrabiasz skórę w PS?
@bangi
inspira jest już pochwałą :)
5piryt
bez VC. Nie używam VC odkąd iso 8000 robi małe szumy :0
@janeek
Fs i sporo DB. DB jest wg mnie najważniejszy. FS mało, bo zlalcza skórę przy nieumiejętnej obróbce.
Poniżej kolejne bardziej warsztatowo. Siedze w domu i widze tę chmurę majestatycznie pędzącą nad domem. Wywlokłem z garaż lampę na statywie, octa 90cm, przedłużacz. odszukałem moje młode dziewczę i ustawiłem tak jak widzicie. Myślę, że exif coś w granicach 2,2 przysłona, iso 100 i ok 1/1000 lub więcej na HSS. Dwa zdjęcia i jedno wyszło. Moja młoda nie lubi pozować :)Canon 5d + 50 1.4.
11 -
Zuzka jeszcze czasem zostanie modelką :D
Masz tyle fajnych prac w portfolio, których tutaj nie wrzucasz :P
Mógłbyś napisać mi na pw więcej informacji na temat tutoriali ( I OFFER RETOUCHING TUTORIALS OF NATURAL PORTRAIT IN ENGLISH. )?
@sajmon
Jak zostanie to nie będę szukał modelek na MM :P
Obecnie uruchomiłem linię prezentującą dzieci. Na starsze dzieci przyjdzie czas :)
większość tych zdjęć jest po prostu nieostra, ale to może element stylu autora
@igor
bywa i tak. Pozdrawiam
Poniżej zdjęcie zmieniane kolorystyczne według własnej wizji. nie wszystkim to odpowiada, ale kto powiedział, ze zdjęcie ma odzwierciedlać rzeczywistość? Zrobione na 70-200 lub 50 1.4 (nie pamiętam). Nad dzieciakami octa 150 cm wyzwalana na HSS.
12 -
Mógłbyś napisać coś więcej o tym tricku przy zdjęciu nr 8 ?
@ts
sikret :)
@7four
hehe no z tą wada różnie bywa, ja sam często wole nieostre, ale mające to coś, niż ostre i słabe duchowo :P
Kiedyś wam zapodam, bo to proceduralnie zagmatwane wrzucać linki z różnych platform.
Poniżej magia lipca.
/3.2
200.0 mm
1/2500
100
Światło odbijało się od zboża więc idealnie rozświetliło twarz Zuzki.
Pechowa 13 -
Poniżej trochę postapokaliptyczny obrazek. Mocno stonowane kolory i oczyska Zuzki. Zastane światło.
Ć/1.8
28.0 mm
1/250
160
14.
W poniższym zdjeciu jestem totalnie zakochany, a szczególnie w wyrazie twarzy modeleczki. Światło zastane i w sumie to bardziej takie repo.
f/2.0
50.0 mm
1/125
160
15 -
Świeżutki.
Młoda stała w cieniu, więc technicznie nic skomplikowanego.
Parametry: f 2.2
35.0 mm
1/3200
iso 100
16 -
Ło, ostatnie super - uwielbiam małą GO na szerokim kadrze. Fajne kolory wyszły! ;)
@soldiero
witaj w klubie szerokich kadrów portretowych :)
To było z flashem czy bez?