-
[Daniel_Daniel] Pasje różne i fotografia
Witam,
Zdecydowałem się pokazać swoje zdjęcia z prośbą o podpowiedzi. Cały czas się uczę i chciałbym nigdy nie przestać.
Pasje będą różne, bo lubię fotografować. Chociaż główny temat dość szybko da się nazwać - whisky.
Dzięki i mam nadzieję, że miłego oglądania.
1.
2.
...muszę popracować nad zamieszczaniem plików.
--- Kolejny post ---
3.
4.
5.
6.
7.
-
Odp: [Daniel_Daniel] Pasje różne i fotografia
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotrus117
Nie lepiej było wypić?
Właśnie, chyba lepiej :)
1-5) Scena zbyt ciemna i tak bez przygotowania światła, brakuje ostrości.
6) j.w. gdzie jest ostrość i motyw.
Zapewne należy zacząć od podstaw foto, a zwłaszcza produktowej .
Ale to kompletnie amatorskie uwagi, ale te fotki nadają się do szuflady, a nie do prezentacji.
-
Po pierwsze- jeśli tematem jest jakiś alkohol, pomyśl co z nim można umieścić na zdjęciu.
Napisze tak - poukładałeś w kolo butelki wszystko co miałeś w domu. NIE TEDY DROGA - kolego.
Nie mam czasu żeby Twe zdjęcia w każdym detalu opisywać.Produkty widoczne na zdjęciu raczej do tego typu alkoholu nie pasują.Ja bym przynajmniej whisky z truskawkami, pietruszką,imbirem, czosnkiem, papryka , orzechami nie przegryzał. I nie tylko ja.
Po 2 - już któryś raz piszę -- w takiej fotografii ważna jest sterylna czystość ! A u Ciebie tego nie ma.
Musisz koniecznie poczytać o fotografii produktowej, jeśli ciągnie Cie w tym kierunku.To nie tylko poukładanie rzeczy i zrobienie zdjęcia. To bardzo długi i kosztowny - bardzo - proces, do uzyskania w miarę dobrego zdjęcia.Jedną z najważniejszych rzeczy to światło. A jak to uzyskać to niestety musisz sam czytać oglądać, i wdrażać to do swych pomysłów.Bo na razie to tragedia.
Poczytaj o kadrowaniu, jak uzyskać taki efekt żeby potencjalna osoba oglądająca takie zdjęcie nie szukała głównego tematu.
A teraz - whisky- skojarz to z zadymioną salą,przyciemnionym światłem, popielniczka,papieros,może otwarta paczka papierosów.
Stolik,szklanka. Może pełna, może upita.Ale butelka już otworzona.Może lód w tej szklance.I najważniejsze ŚWIATŁO.Tu już musisz sam kombinować.A co do GO - to już Ty decydujesz, czy i jak ją rozłożyć.
Przed Tobą długa i ciężka praca.Ale jeśli Cie to pociąga, to warto przez to przejść.
Życzę powodzenia, lepszych -PRZEMYŚLANYCH - ujęć.
pozdrawiam.
-
Witam, Bardzo dziękuję za tych kilka komentarzy. Uczą pokory, przede wszystkim w zakresie tego jak trudno jest wyrazić to co chce się wyrazić za pomocą zdjęcia.Pozwolę sobie odnieść się do Waszych komentarzy bardziej szczegółowo za kilka zdjęć. Dzięki serdeczne.
-
Taki mały reportaż z wydarzenia związanego z whisky.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
-
10 może być, chociaż tyłka nie urwie. 15-18 wyszło jak instrukcja w przypadku urwanego korka. Może zmień temat?
Pozdrawiam.
-
Nr 12, 16 i 17 nieostre.
11 - leci w prawo i trochę więcej góry mogłeś pokazać.
23 lata. W PL nie do pomyślenia. Po takim czasie każdy bimber przejdzie szkłem :).
-
Ja jeszcze mam zachowaną butelkę chyba to się nazywało - przypalanka, ze swego wesela a to już było ponad 30 lat temu.Czeka na może 50 lecie.Ciekawe jak będzie smakowało :shock:
Choć kilka lat temu otworzyłem buteleczkę Śliwowicy zakupionej w latach 80 w Łącku pędzonej nielegalnie i była super.Nie miałem czym zmierzyć ubytku procentów, ale szybko ubyło z butelki ku niezadowoleniu kolegów :mrgreen:
-
Słowiczek - tego zdjęcia nr 10 mam kilkanaście ujęć -poszukam jakiegoś najfajniejszego na przyszłość.
Korki faktycznie urwały się 3 na 4. Takie życie ze starą whisky.
Co do zmiany tematu to tematów faktycznie jest kilka, aczkolwiek aparat, a później obiektywy kupiłem z myślą o whisky i mojej innej profesji. Latem jadę do Szkocji zwiedzać destylarnie, ale w dużym tempie. Będę chciał zrobić kilka moich pierwszych krajobrazów.
Cobalt - dziękuję za komentarz i podpowiedzi.
Italy - śliwowica sprzed wieków - ho ho ho. Gratuluję.
Whisky ma trochę wspólnego z różnymi światami:
- kulinarnym. Picie whisky ze szklanki z lodem to jak spożywanie wykwintnego posiłku w restauracji w tempie hot doga ze stacji paliw. (Whisky degustuje się w zasadzie wyłącznie w kieliszkach i bez lodu). Wbrew pozorom te wszystkie warzywa wokół butelki Bownore Devils Cask to symbol smaków w nim zawartych, a nie propozycja przegryzki do whisky. Teraz widzę jak bardzo nie udało mi się tego oddać.
- kolekcjonerskim/degustacyjnym. Konkretne destylarnie z konkretnych numerów beczek mają wręcz miano legendarnych ze względu na wyjątkowe wlory smakowe. Warte czasami po kilka tysięcy euro. (Longmorn z serii Antica Casa).
- kolekcjonerskim/inwestycyjnym - seria Antica Casa to dobra lokata kapitału ;) i mocne wzrosty. W sklepie do kupienia za 3,9k euro. No cóż a myśmy zrobili tak zwany buy back i otworzyliśmy prawie cały zestaw. Butelka jest limitowana ilość więc przy każdej otwartej i wypitej wartość pozostałych rośnie.
Mnie np. podoba się ostatnie zdjęcie z tamtej serii - może zbyt ostre, zbyt duży kontrast i etc. A jakoś mi pasuje ... ;) Pozdrawiam Was serdecznie i jeszcze jedno pytanie:
Czy zamieszczając zdjęcia pisać coś o whisky na nich zawartej, czy jednak pozwolić aby zdjęcia mówiły same za siebie?
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Daniel_Daniel
Słowiczek - tego zdjęcia nr 10 mam kilkanaście ujęć -poszukam jakiegoś najfajniejszego na przyszłość.
Korki faktycznie urwały się 3 na 4. Takie życie ze starą whisky.
Co do zmiany tematu to tematów faktycznie jest kilka, aczkolwiek aparat, a później obiektywy kupiłem z myślą o whisky i mojej innej profesji. Latem jadę do Szkocji zwiedzać destylarnie, ale w dużym tempie. Będę chciał zrobić kilka moich pierwszych krajobrazów.
Whisky ma trochę wspólnego z różnymi światami:
- kulinarnym. Picie whisky ze szklanki z lodem to jak spożywanie wykwintnego posiłku w restauracji w tempie hot doga ze stacji paliw. (Whisky degustuje się w zasadzie wyłącznie w kieliszkach i bez lodu). Wbrew pozorom te wszystkie warzywa wokół butelki Bownore Devils Cask to symbol smaków w nim zawartych, a nie propozycja przegryzki do whisky. Teraz widzę jak bardzo nie udało mi się tego oddać.
- kolekcjonerskim/degustacyjnym. Konkretne destylarnie z konkretnych numerów beczek mają wręcz miano legendarnych ze względu na wyjątkowe wlory smakowe. Warte czasami po kilka tysięcy euro. (Longmorn z serii Antica Casa).
- kolekcjonerskim/inwestycyjnym - seria Antica Casa to dobra lokata kapitału ;) i mocne wzrosty. W sklepie do kupienia za 3,9k euro. No cóż a myśmy zrobili tak zwany buy back i otworzyliśmy prawie cały zestaw. Butelka jest limitowana ilość więc przy każdej otwartej i wypitej wartość pozostałych rośnie.
Mnie np. podoba się ostatnie zdjęcie z tamtej serii - może zbyt ostre, zbyt duży kontrast i etc. A jakoś mi pasuje ... ;) Pozdrawiam Was serdecznie i jeszcze jedno pytanie:
Czy zamieszczając zdjęcia pisać coś o whisky na nich zawartej, czy jednak pozwolić aby zdjęcia mówiły same za siebie?
-
Jak najbardziej dodawaj do zdjęć opisy, może jakieś śmieszne sytuacje, ciekawostki... Whisky to tylko alkohol, ale jest wszędzie i jej historia jest bogata, warto coś naklikać i podeprzeć odpowiednim zdjęciem. Będziesz zwiedzał destylarnie - masz okazję do ciekawego setu, o ile w takich miejscach wolno robić zdjęcia. A szkockich landszaftów też bym pooglądał, więc czekam:)
-
Kocham whisky...
Ale twoje zdjęcia nie pokazują nic oprócz butelek.
Żadnej historii, emocji...urwany korek może trafić się wszędzie. Mi też się trfiło niestety.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
... Może zmień temat?
Pozdrawiam.
Chwilowa zmiana tematu ;)
21. Pałac.
22. Paw
23. Książę i Żebrak ;)
24. Książę i żebrak w kolorze (Który lepszy, kolor czy mono?)
-
Kolor jest lepszy, ale gdyby była ostrość na obu ptakach, to byłoby jeszcze lepiej :)
-
Kilka zdjęć whisky z destylarni Littlemill. Zamknięta destylarnia z regionu Lowland w Szkocji. Jej prestiż powoli rośnie tak jak i ceny ich butelek. Z przyjaciółmi zrobiłem degustację 5-ciu różnych pozycji. Jedna z butelek - Archives 1989 zainspirowała mnie do tych kilku zdjęć. ;) Pewnie kontrowersyjnych.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
31.
-
Łazienki ponownie
32.
33.
34.
35.
36.
37.
38.
39.
40.
-
32. może troszkę jaśniej?
33. no nie bardzo, do kosza
39. bardzo fajne, klimatyczne
Pozdrawiam
-
Wracam do tematu whisky ... O zgrozo, to jeszcze nawet jak na mój gust mi nie idzie, ale cóż, nie piszę bo jestem mistrzem fotografii, a dlatego, że jest wręcz odwrotnie i z chęcią się czegoś dowiem.
Poniższe zdjęcia zrobione przy okazji degustacji, nie żadne studio i takie tam ... (niestety,). No ale miałem jedno światło.
Zgodnie z sugestią kilka słów wprowadzenia. Cztery whisky w kieliszkach poniżej mają łącznie 243 lata. Niestety nie miałem do dyspozycji pełnych pięknych butli. Łączna wartość pełnych to 25 tysięcy funtów, gdy była do kupienia 2 lata temu. Wartość tego co w kieliszku - trzeba podzielić przez 35. ;) Jak łatwo zrozumieć dodawanie jakiegokolwiek lodu do whisky podczas degustacji mija się z celem. Mrozi kubki smakowe i zabija smaki. Jakiekolwiek szklanki odpadają, gdyż nie zbierają bukietu aromatów. To samo w tym przypadku tyczy się wszelkich cygar i dymu. Dobrą whisky degustuje się w kieliszkach, a pije jak kto lubi ;)
Jak ktoś jest zainteresowany whisky to mogę na priv przesłać link do pełnego artykułu o tym secie.
Wszelkie porady mile widziane ...
41.
42.
43.
44. pod światło. Generalnie nie wyszło, ale chciałem pokazać moc kolorów.
45. Kolega redaktor-degustator przy pracy ...
46.
47.
48.
-
Ech, źle wybrałem swój zawód.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Ech, źle wybrałem swój zawód.
Życie. Zawód, lepiej nie pytaj. Whisky to hobby.
49.
50.
51.
52.
-
Hmmm. Pewnie (a nawet na pewno) idealnie nie jest w ustawieniu światła i obróbce ... ale ja widzę pewien postęp jak na moją domową produkcję :mrgreen: Grunt to być zadowolonym z siebie. Niemniej podpowiedzi mile widziane.Wszystkie butle zostaną otwarte 2 kwietnia na whiskyshow w Poznaniu. Takie fotki na wydarzenie na FB.
53.
Przepyszny Bowmore Voyage, finishowany w beczkach po porto. rewelacyjna whisky jeszcze w ludzkich cenach.
54.
Bowmore Devil's Cask Batch III. Wzrost 100% wartości w momencie zakupu... Nikt jej nie otwiera więc otworzymy my, chociaż jest średnia w porównaniu do pozostałych. Wcześniejsza edycja Devils Caska już gościła na zdjęciach w kompozycji z przegryzkami ;)
55.
Bardzo ciekawy i bardzo kontrowersyjny 21-letni Ben Nevis. Kolor miedziano-krwisty. (Jak otworzę to spróbuję zrobić zdjęcie ...)Leżakowany dodatkowe 8 lat w becze po Porto. Pierwszych trzynaście w ...
56.
Ta whisky ma aż 34 lata. Rocznik 1975. Butelka nr 9 z ... ;) Piękna kolekcjonerska sprawa. Ale smakuje jeszcze lepiej niż wygląda. Jedna z najlepszych whisky z beczek po burbonie.
Jakość beczek ma główne znaczenie dla końcowej jakości whisky, dlatego o nich piszę. Gdyby ktoś przez przypadek był w Poznaniu 2 kwietnia to zachęcam do odwiedzin na festiwalu whisky. Coś poleję z pod stołu ...
Degustacja będzie miała formę walki Bowmore kontra Ben Nevis.
57.
58.
-
Nie znam się na whisky, ale opisy czytało mi się przednio.
-
Dokładnie, tez się nie znam na whisky ale opis ciekawy, zdjęcia tez dobre
-
Cytat:
Zamieszczone przez
chester_jds
Nie znam się na whisky, ale opisy czytało mi się przednio.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Dokładnie, tez się nie znam na whisky ale opis ciekawy, zdjęcia tez dobre
Dziękuję za komentarze. To będę starał się więcej o whisky pisać.
Teraz zmiana klimatu: RAF War Memorial London, pomnik który zrobił na mnie wrażenie. Na ile udaje mi się je oddać na zdjęciach to niewiem. Na pewno jeszcze tam wrócę z aparatem o innej porze dnia czy nocy.
59. RAF War Memorial London
60. RAF War Memorial London
61. RAF War Memorial London
62. RAF War Memorial London
63. RAF War Memorial London
64. RAF War Memorial London
65. RAF War Memorial London
66. RAF War Memorial London
67. RAF War Memorial London
Nie miałem pomysłu jak go ująć w całości i wyizolować ze współczesności. Alt to właśnie szczegóły tak mi się spodobały.
68.
-
Do tego typu alkoholu, wg mnie ,lepszym tłem byłoby coś w odcieniu czerni,szarości.Bo to białe mnie bije po oczach.Pomyślałbym też o innym świetle,może dodatkowe boczne z jakimś kolorem.Pomyśl czy nie warto wprowadzić więcej "życia " w tych kadrach - otwarta butelka,jakieś szkło do degustacji,popielniczka,papieros, dym , fragment kontuaru baru.Pomysłów setki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Do tego typu alkoholu, wg mnie ,lepszym tłem byłoby coś w odcieniu czerni,szarości.Bo to białe mnie bije po oczach.Pomyślałbym też o innym świetle,może dodatkowe boczne z jakimś kolorem.Pomyśl czy nie warto wprowadzić więcej "życia " w tych kadrach - otwarta butelka,jakieś szkło do degustacji,popielniczka,papieros, dym , fragment kontuaru baru.Pomysłów setki.
Dzięki za komentarz. Jeśli chodzi o papieros i dym to zupełnie odpada. Nie ta jakość whisky. Gdy "pije się" dla przyjemności to tak może być. Gdy mówimy o degustacji, a na ten temat prowadzę blog, to już nie. Więc odpowiadając na pytanie "jak się pije" whisky, to zawsze odpowiadam, że tak jak się lubi. Natomiast jak się degustuje ... tu już musza być zachowane pewne zasady gry. Raczej więc nie chciałbym łączyć palenia i degustowania.
Cygara + whisky to też raczej mowa o pewnym stylu życia i czerpania przyjemności na innym poziomie. Tu muszę kiedyś pomyśleć.
Kolory ... i znowu mam tutaj problem. Podobna jest taka zasada, że zdjęcie powinno oddawać prawdziwy kolor produktu. A z drugiej strony co to jest prawdziwy kolor? i w jakim świetle? Zaryzykuję i pomyślę z jakimiś kolorami. Zobaczymy co mi wyjdzie.
Wprowadzenia życia. I tu mi zabiłeś ćwieka. W 100% się z Tobą zgadzam. Jeszcze chyba nie umiem. Brak mi tu wyobraźni. W sobotę prowadzę bardzo ważną degustację - takie swoje creme de la creme. Będę prowadził imprezę z kumplem, degustował i spróbuję zrobić kilka zdjęć z dewizą "życie" i "emocje". Zobaczymy jak mi się uda. Wypożyczam też pełną klatkę, żeby zobaczyć czy ta "magia" jest dla mnie i czy mi się uda jakoś ją wykorzystać.
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Do tego typu alkoholu ...
Generalnie bardzo dziękuję Ci za uwagi i komentarze. Myślę o tym życiu i myślę. Gdyby ktoś miał jakieś przykłady zdjęć to poproszę o linki na priv celem inspiracji.
A teraz kilka zdjęć innego typu, w których jest coś co mi się podoba ... jakiś pierwiastek życia właśnie (chociaż oprócz tego pierwiastka, reszta pewnie do bani).
69. Królowa.
70. Paź.
71. Grajkowie.
-
Warszawa, a nie whisky, bo z whisky idzie mi jeszcze gorzej ... ;(
72.
73.
74.
75.
-
W ramach nauki wybrałem się ze Studiem Huśtawka na plener w Pieniny. Kilka zdjęć obowiązkowych Trzech Koron. W kolejności wschodu słońca.
76. Trzy Korony
77. Trzy Korony jeszcze w nocy.
78. Trzy Korony z pasem Wenus
79. Panorama
80. Trzy Korony
81. Trzy Już za dnia.
-
82. To samo miejsce co na powyższych, ta sama noc. Aparat w drugą stronę. Widoku przedstawić nie trzeba.
83.
84.
-
Kolka zdjęć z wyjazdu do matecznika whisky. Ale fauna też podeszła. Sprzętowo nie byłem na nią zupełnie gotowy ... cropy z setki i 16-35. ;)
85.
86.
87.
88.
89.
90.
91.
-
Ostatnie 3 kadry wyśmienite :) co to za zwierzaki?
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
macmathys
Szkocka krowa .
Dziwne... myślałem że krowy są w ciapki :shock: Nasza polska co daje łaciate mleko , czy ta od fioletowego mleka od milki , to tak - ale żeby takie coś nazwać krową ? :mrgreen:
-
Bo te szkockie krowy dają whisky ?.
-
-
Podoba mi się 72, 74 :) Jeśli to nie tajemnica to czy możesz napisać w którym miejscu były robione i jak długim obiektywem?
Zdjęcia z Pienin też bardzo fajne. Najbardziej podoba mi się 77 i 82. Rozumiem, że większość zrobiona z Sokolicy. Mam pytanie jak wydostaliście się z Sokolicy po zmroku i jak tam weszliście o świcie. Zakładam, że nocowaliście w Szczawnicy i aby dostać się na Sokolicę z tej pięknej miejscowości trzeba przepłynąć na drugi brzeg Dunajca. A flisacy nie pracują 24h na dobę...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Ostatnie 3 kadry wyśmienite :) co to za zwierzaki?
Tak to szkockie krowy, jeden z symboli Szkocji. Ale dokładnie to Highland cattle.
Dzięki - cieszę się, że jakieś kadry są w porządku.
Cytat:
Zamieszczone przez
macmathys
Bo te szkockie krowy dają whisky .
podoba mi się ta teoria, coś w tym musi być. :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
91 super :)
dzięki, naprawdę dzięki.
Cytat:
Zamieszczone przez
luso
Podoba mi się 72, 74 :) Jeśli to nie tajemnica to czy możesz napisać w którym miejscu były robione i jak długim obiektywem?
Zdjęcia z Pienin też bardzo fajne. Najbardziej podoba mi się 77 i 82. Rozumiem, że większość zrobiona z Sokolicy. Mam pytanie jak wydostaliście się z Sokolicy po zmroku i jak tam weszliście o świcie. Zakładam, że nocowaliście w Szczawnicy i aby dostać się na Sokolicę z tej pięknej miejscowości trzeba przepłynąć na drugi brzeg Dunajca. A flisacy nie pracują 24h na dobę...
Dzięki!!!
Tak już podaję szczegóły.
72 - ogniskowa 100mm, F9, 25 sekund, ISO 200. Zdjęcie z mostu Siekierkowskiego.
74 - 100 mm, F6,3, 15 sec, Iso 320.
Pienieny. To nie są zdjęcia z Sokolicy, a z Wysokiego Wierchu. (https://pl.wikipedia.org/wiki/Wysoki_Wierch) Bardzo fajnie się dojeżdża samochodem w pobliże. Miejscówka po stronie Słowackiej. Potem 30/40 minut marszu i spokojnie przed czasem zdążyliśmy. Co ciekawe gdy szliśmy w ogóle nie było mgły ;) Nocowaliśmy w łapskach Niżnych. Wyszliśmy z hotelu przed 4.00 i spokojnie zdążyliśmy. Polecam.
(Gwoli sprawiedliwości to miejscówka poznana na warsztatach Studia Huśtawka od Pawła Ucharczuka).
-
Bardzo dziękuje za odpowiedź,
Wysoki Wierch to bardzo ciekawa miejscówka :) Nie znałem jej :( Dodatkowo pogoda w Pieninach Wam dopisała :) Jeszcze raz gratuluję zdjęć :)
-
Czas na kilka destylarni ...
92. Caol Ila
Najbrzydsza na Islay. Główny profil tej whisky to sól, wodorosty, torf, cytrusy, kwaśne jabłka ... czasami zdarza się coś więcej w nutach i wtedy ta whisky jest przyzwoita.
93. Ardbeg
Główny profil to dym, torf, odrobina bryzy morskiej, jod, a czasami też szpital, lekarstwa oraz w zależności od beczek dużo nut po sherry lub cytrusów). Czy starsza tym lepsza i potrafi być niesamowita.
94. Ardbeg
95. Laphroaig
Dla mnie pachnie i smakuje jak jedynka. Profilu nie opisuję zatem. Przesadzili z torfem. ... z rzadka trafi się coś lepszego.
96. Laphroaig - opalanie torfem - tylko nieliczne destylarnie dokonują procesu słodowania (w tym suszenia) jęczmienia u siebie.
97. Laphroaig - alembiki. Wiadomo co tu się dzieje.
98. Lagavulin, czyli na ostro się kręci ... żużel, torf, smoła, podkłady kolejowe, zaszczane piwnice ... a jednak to bardzo dobra whisky jest.
99. laga od strony wody.
100. Laga i czerwona skrzynka na listy.
--- Kolejny post ---
101. Bunnahabhain ... można tłumaczyć na "Bardzo dobra whisky" albo piękna zatoka. Głównie z beczek po sherry. Profil od wiśni (i ambrozji owoców leśnych) po wiśnie w czekoladzie do czekolady, kawy, skóry i lakieru do czyszczenia skóry. W starej wersji wiekowy pokój prawnika wraz z kurzem na książkach. Jedyna destylarnia na Islay bez ogólnego profilu totfowego.
102. Bunna
103. Polecam ich Warehouse degustation czyli prosto z beczek. Można samemu porozlewać.
104. Bowmore. Moja ulubiona. Delikatne torfy, dymy i bryza morska w koktajlu z dominującymi owocami, czasami egzotycznymi (lata 60-te, ananas, mango, kiwi) a czasami leśnymi (beczki po sherry). Potrafi być ostra (gdzieś tam na pierwszych moich fotkach z papryką i czosnkiem.
105. Bowmore 2
106. Bowmore ... degustacja kolorowa. Czym oni barwią te whisky?
-
Gwiazdy w ostatnich dniach w modzie. Dorzucę kilka z zeszłego tygodnia. Wszystkie robione w Tatrach ze szczytu Ciemniak.
Będę wdzięczny za infor co spierz... na poziomie zdjęć i jeszcze bardziej obróbki, gdyż może to ostatnie da się jeszcze poprawić.
107. Nad Tatrami, pierwszy wierzchołek po prawej to Krywań, dalej można odliczać. ;)
108.
109. Centralnie, bo coś w sobie ma ten układ wg mnie.
110. Mleczna nad tatrami zachodnimi.
111. I w jeszcze jednej wersji.
112. na koniec gwiazdy nad Zakopcem.
-
113. Drzewo o wschodzie słońca
Drzewo-2
114.
Wschód słońca
Drzewo-5
115.
Drzewo x 2 ;)
Drzewo-3
116.
Dunajec
dunajec-2
117.
Dunajec x 2
dunajec-3
-
113 najbardziej mi się podoba.
-
Czy zdjęcie 113 i 115 było robione z drona ? Bo jak patrzę na układ światła na jednym i na drugim zdjęciu, to wg mnie kadry dzieli bardzo mała odległość czasowa.
Co nie znaczy że zdjęcia oba mi się nie podobają. Są naprawdę dobre. Najlepsze z układem kadru to 113.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Czy zdjęcie 113 i 115 było robione z drona ? Bo jak patrzę na układ światła na jednym i na drugim zdjęciu, to wg mnie kadry dzieli bardzo mała odległość czasowa.
Co nie znaczy że zdjęcia oba mi się nie podobają. Są naprawdę dobre. Najlepsze z układem kadru to 113.
Zdjęcia zrobione na Lubaniu, z wieży.
--- Kolejny post ---
118. Tatry na chwilę przed wschodem słońca.
tatry-7
-
Ostatnie jest super jak dla mnie, a i te poprzednie także zwracają uwagę - jak 113.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Ostatnie jest super jak dla mnie, a i te poprzednie także zwracają uwagę - jak 113.
Dzięki!
-
Zimowe świetne. Gratuluję.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
majeczek78
Zimowe świetne. Gratuluję.
Dzięki.
119. W zasadzie dzika zwierzyna.
120. Z młodym.
121. O zachodzie słońca
122.Buszująca.
123. Jedząca.
124.Patrząca.
125.
-
126
127
128
129
130
--- Kolejny post ---
131
-
132. Jökulsárlón Dimond Beach. Islandia.
133. Jökulsárlón Dimond Beach. Islandia.
134. Jökulsárlón Dimond Beach. Islandia.