Sklep fotoaparaciki.pl - chamstwo, bałagan
Witajcie,
ostatnio kupiłem jeden akumulator Phottixa LP-E6 u rzeczonego sklepu poprzez allegro. Przesyłka przyszła w miarę szybko, akumulator ok, wystawiłem komentarz i otrzymałem zwrotny - transakcja została zakończona.
Jednak ku mojemu zdziwieniu, kilka dni później przychodzi listonosz z identyczną przesyłką z tego sklepu, w środku - kolejny, taki sam aku.
Oczywiście będąc uczciwym człowiekiem, zadzwoniłem do tegoż sklepu i zgłosiłem ich pomyłkę mówiąc o całej sytuacji. Pan z wadą wymowy, którego ledwie można było zrozumieć, stwierdził iż "pewnie ktoś się pomylił" i zaproponował, że mogą przelać mi 20 zł na konto, na pokrycie kosztów odesłania akumulatora.
Jako dobry samarytanin zgodziłem się i mailowo wysłałem dane do przelewu. Oto co otrzymałem w odpowiedzi na maila, od niejakiego Pana Marcina U.:
"Wpłata za wysyłke widze,ze w gdansku są najdrozsze w polce :) choc z drugiej strony fakt jest okazja, to trzeba to wykorzystac i naciagnac :) pozdrawiam"
Człowiek chce być uczciwy, a spotyka go zwyczajne chamstwo. Akumulator bez żadnych prawnych konsekwencji mogłem sobie zostawić, a jeszcze mają pretensje! Mimo że sami zaproponowali kwotę na pokrycie wysyłki, ja o nic dodatkowego nie prosiłem.
W tym sklepie mają ostry bałagan, co zresztą widać po neutralnych i negatywnych komentarzach na ich koncie allegro.
Przestrzegam, nigdy nie wiadomo co więcej może się wydarzyć :)
Odp: Sklep fotoaparaciki.pl - chamstwo, bałagan
pomijając treść której lepiej nie komentować - Gdańsk to dość zacne miasto (szczególnie na tle Pabianic :D ) i zasługuje na pisownię wielką literą ;)
ehhhh to jest Polska właśnie...
hehe dobre! Ja kupowałem kilka rzeczy u nich, ale byłem zadowolony.
Było po takim mailu zaproponować odbiór osobisty ; )!
e tam, nie ma co rozpaczać wszystkim się zdarza xd
nie ma chyba sensu uogólniać, i faktycznie...zdarza się
Kupowałem bodajże u nich gripa także nie było żadnego problemu z ich strony. Trzeba pamiętać ,że tam też pracują tylko ludzie .
Rozpocząłem za pomocą tego sklepu swoją przygodę z Canonem. Mały minus za umieszczanie w opisie przedmiotu informacji o rzekomej 2 letniej gwarancji, która jest niestety nieprawdziwa. Obiecują, że w drugim roku nie będzie problemów z wysłaniem szkła do regulacji w ramach niezgodności towaru z umową. Wkrótce to zweryfikuję.
Co nie zmienia faktu, że gwarancja jest roczna. To ma duże znaczenie w przypadku zakupu "na firmę".
W zasadzie po co to całe zamieszanie - wystarczyło odmówić przyjęcia przesyłki i wróciłaby do adresata :)