iPad do szybkiego przeglądania zdjęć z karty?
Hej,
po prostu nie wierzę, że się nie da.. Albo nie rozumiem tej filozofii działania..
Jak za pomocą ipada obejrzeć sobie zdjęcia z karty bez kłopotliwego importu na tablet? Wyobrażam to sobie dość prosto: karta w czytnik, czytnik do ipada, jakiś program do przejrzenia karty i wyświetlenia wglądówek.. Ot, taki ekranik w aparacie do kasowania gniotów, tylko większy i dokładniejszy.
Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Karta mi się importuje na urządzenie, trwa to wieczność. Nie da się jakoś prosto z karty? Jakiego programu użyć?
Do tego czytniki.. O Ile SD znalazłem i działa, to CF nie mam jak podpiąć. Mam przejściówkę na USB, ale jak do niej podłączam czytnik, to nie chce działać :cry:
Odp: iPad do szybkiego przeglądania zdjęć z karty?
Odswieżę, bo znalazłem takie coś : All-in-one Card Reader for iPad można przeglądać bezpośrednio z karty CF. I co ciekawe - TThe New iPad and the All-in-One Card Reader support standard photo formats, including JPEG and RAW.
I jeszcze przydałoby się takie EOS Utility na tableta od appla i jest OK.
Cytat:
Zamieszczone przez
savage67
Odswieżę, bo znalazłem takie coś :
All-in-one Card Reader for iPad można przeglądać bezpośrednio z karty CF. I co ciekawe -
TThe New iPad and the All-in-One Card Reader support standard photo formats, including JPEG and RAW.
I jeszcze przydałoby się takie EOS Utility na tableta od appla i jest OK.
o... kolejny gadzet wciskany za pare zielonych ludziom, ktorzy dali sie nabic w ekosystem Apple'a ;) zapewne do kompletu jest specjalny app, bo ogolnych, systemowych rozwiazan, to tam sie zanadto nie uznaje... :)
Są darmowe jak i płatne aplikacje :) . A nawet jest Photoshop - aktualnie darmowy - co prawda z bardzo podstawowymi funkcjami, ale jest ;) A na filmiku reklamowym użyto iPhoto ( 4 Euro).
dziekuje, postoje ;)
mam ipada 2 sluzbowego, bo byla premia a niestety nie mialem mozliwosci wyboru normalnego Androida :( dziecko sobie filmy oglada w samochodzie, zona buciki i ksiazki w necie, ja sobie puzzle ukladam albo w czolgi pykam. do tego sie ta zabawka nadaje, tzn. raczej mobilny terminal platnosci za uzywanie cudzych plikow ;)
@akustyk - mam to samo :D LOL, tyle, że w czołgi nie gram.