Hej!
Popełniłem ostatnio takie fotografie. Będę wdzięczny za każdą opinię. Co o nich sądzicie?
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Wersja do druku
Hej!
Popełniłem ostatnio takie fotografie. Będę wdzięczny za każdą opinię. Co o nich sądzicie?
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
4, 8 jest wyborne! na niektórych IMO brakuje nieco kontrastu, ale takie foty ze ślubu bym mieć mógł ;)
Dziękuję za opinię, nad kontrastem jeszcze muszę chyba popracować w ślubniakach. Może ktoś jeszcze mógłby się podzielić swoimi przemyśleniami? :)
ocenie tylko samo B&W, troszke slabo jednak, przy konwersji musisz rozjasniac zdecydowanie czerwony kanał,
daj mi przykladowo pierwsze zdjecie w pelnej rodzialce w kolorze to Ci pokaze jak ja to bym zrobił
dzieki za fotke, to moj przyklad B&W, wiem ze to wszystko kwestia gustu:
wolalbym jakbys przyslal mi drugie zdjecie z obraczkowania, roznica byla by jeszcze bardziej widoczna
Mi się podobają. Przyjemnie się ogląda. Co do kontrastu to raczej bym się nie czepiał.
Natomiast co do obróbki sebcio80... nie wiem jak u Was ale na moim monitorze widać duży przepał. Oryginał ciekawszy.
Wiem sebcio o co Ci chodziło. Następnym razem zastosuje się do rad, ale chyba w troszkę mniejszym stopniu :)
jak pisalem to juz kwestia gustu, podeslij mi drugie zdjecie z tego watka i zobacze jak to bedzie wygladac
aha, przy tym zdjeciu co mi podeslales to raziła mnie strasznie slaba jakość, niech zgadne? fotka z RAWa?
Wiem już o co Ci chodziło z tym wyciąganiem czerwonego kanału. Tutaj zdjęcie numer 2 po takiej właśnie konwersji:
Co masz na myśli mówiąc o słabej jakości? Tak to był jpg z rawa.
przemega ogromne szumy jak na ISO 1250 i na 5D, ale jak to RAW to wszystko jasne :-)
fotka teraz wyglada ok, (razi troche tylko scieta glowa Młodego) oczywiscie ja bym bardziej kontrast podkrecil