Jak w tytule. Jakie są główne powody dla których lampa Canon 580 jest lepsza od 430?
Wersja do druku
Jak w tytule. Jakie są główne powody dla których lampa Canon 580 jest lepsza od 430?
Z grubsza można by powiedzieć, że ma większą moc :)
Edit: widzę, że Arturs mnie ubiegł
Np i da się chyba podłączyć do zewnętrznej baterii, tak? A jak to jest z jej czasem życia, bo myśle kupić używana. One zdaje się maja Oleśnica t godIn zywotnosci, czy się mylę?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Miałem na myśli ...iles godzin zywotnosci... Edytor mi podpowiada takie bzdury;-) przepraszam
zewnetrzna bateria to tak na prawde pojemnik na dodatkowe akumulatorki ( bez akumulatorków) wiec oprocz pudelka za jakies 700 zl trzeba doplacic za akumulatorki ,a 580 od 430 rozni sie
- liczba przewodnia,
- mozliwoscia sterowania bezprzewodowego innymi lampami speedlite w systemie canon ( nie dotyczy canona d7 ktory ma mozliwossc beprzewodowego wyzwalania blysku)
-jest mozniejsza,
szybciej tez sie ładuje
Dodam tez ze w 580 nie wiem jak w innych ale mi osobiscie podoba sie opcja synchronizacji blysku z krotkimi czasami naswietlania,
- system ETTL2 czyli pomiar przez obiektyw
- i teraz nie pamietam dokladnie jak to sie nazywa ( nie mam lampy przed soba ) alle dostosowanie matrycy czy cos takiego - (kto wie niech mnie poprawi).